Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
problems with opengl(& wine)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
blakdeath
Guru
Guru


Joined: 21 Sep 2012
Posts: 393

PostPosted: Thu Apr 25, 2013 7:18 am    Post subject: problems with opengl(& wine) Reply with quote

I'm not gonna go into details about the error I get, I've solved the problem on my laptop by issuing the 'eselect opengl set' to select the opengl implementation 'nvidia' instead of xorg implementation
the problem is not with my laptop, I can run games just fine now, it's with my desktop, I only have the xorg implementation of opengl and I'm unable to run games
I followed the dri guide "http://www.gentoo.org/doc/en/dri-howto.xml"
I have the radeon modules built into mykernel and I have not emerged ati-drivers

should I emerge the ati-drivers?
what else do I need to do?


thanks
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Advocate
Advocate


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 3598
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 25, 2013 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

Which card?
Glxinfo reporting DRI rendering that's not software?
What error do you see?
What programs are you running?

I've found that wine games seems to work better with fglrx (ati-drivers) than the OSS Radeon driver but I have not tried my RadeonHD with OSS.

That is not to say OSS is bad, wine games work just fine with Intel built-in graphics with their OSS driver.
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed to be advocating?
Back to top
View user's profile Send private message
blakdeath
Guru
Guru


Joined: 21 Sep 2012
Posts: 393

PostPosted: Thu Apr 25, 2013 4:29 pm    Post subject: Reply with quote

I can see hte opengl implementation now, but gentoo refuses to start the xserver
I'll try and figure it out

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
eccerr0r
Advocate
Advocate


Joined: 01 Jul 2004
Posts: 3598
Location: USA

PostPosted: Thu Apr 25, 2013 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

post or pastebin your /var/log/Xorg.0.log ... it should provide the clues needed to figure out why X isn't starting.
_________________
Intel Core i7 2700K@ 4.1GHz/HD3000 graphics/8GB DDR3/180GB SSD
What am I supposed to be advocating?
Back to top
View user's profile Send private message
blakdeath
Guru
Guru


Joined: 21 Sep 2012
Posts: 393

PostPosted: Thu Apr 25, 2013 6:15 pm    Post subject: Reply with quote

I'm past that problem
I'm into a new one as well
I'm getting a cannot display this video mode error on my screen
my terminal is working fine though
I'm trying to figure this out
if you can help me that would be gr8

thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum