Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Flash 11.2.202.280 - No Audio
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dman777
l33t
l33t


Joined: 10 Jan 2007
Posts: 745

PostPosted: Wed Apr 24, 2013 10:17 am    Post subject: Flash 11.2.202.280 - No Audio Reply with quote

Using adbobe flash 11.2.202.280, I get no sound from the chrome or firefox. The flash works, but just no audio. I use USB Alsa. Sound works from my audio player audacious. Just no sound from the flash player in web clients. I couldn't find a bug on this....anyone know what could be the issue with this version of flash?
Back to top
View user's profile Send private message
ulenrich
Veteran
Veteran


Joined: 10 Oct 2010
Posts: 1136

PostPosted: Wed Apr 24, 2013 10:33 am    Post subject: Reply with quote

what if using googles pepper flash instead (better 64bit support)?
Code:
qlist -Iv chrom
www-client/chromium-27.0.1453.56
www-plugins/chrome-binary-plugins-27.0.1453.56_beta194414

_________________
fun2gen2
Back to top
View user's profile Send private message
PaulBredbury
Watchman
Watchman


Joined: 14 Jul 2005
Posts: 7310

PostPosted: Wed Apr 24, 2013 11:05 am    Post subject: Reply with quote

Flash uses the PCM named "default", so check that is set up to go to the correct soundcard.

Code:
speaker-test -c 2 -D default -t wav

_________________
Improve your font rendering and ALSA sound
Back to top
View user's profile Send private message
dman777
l33t
l33t


Joined: 10 Jan 2007
Posts: 745

PostPosted: Thu Apr 25, 2013 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

ya, speaker test works. it's pretty cool how that lady just keeps on.

but, still no success with adobe flash and chrome/firefox.

i rather try to use the regular flash if possible...the google one sounds like a cool idea though. i want to keep my system without any masked packages.

EDIT: got it! I had to add the user to the group audio. I was running the browser under a different user which I had yet to set to the audio group.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum