Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge does not find lapack/atlas
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jody
Guru
Guru


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 457
Location: Switzerland

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 8:43 pm    Post subject: emerge does not find lapack/atlas Reply with quote

Hi
I wanted to emerge 'sci-libs/lapack-atlas' but this seems to be unknown to emerge, even though eix can see it:
Code:
jody@raven ~ $ eix lapack-atlas
* sci-libs/lapack-atlas
     Available versions:  3.8.0 ~3.8.2 ~3.9.3 ~3.9.21 ~3.9.21-r1 ~3.9.23 ~3.9.23-r2 ~3.9.23-r3 {{doc}}
     Homepage:            http://math-atlas.sourceforge.net/
     Description:         F77 and C LAPACK implementations using available ATLAS routines

jody@raven ~ $ emerge -p sci-libs/lapack-atlas

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!

emerge: there are no ebuilds to satisfy "sci-libs/lapack-atlas".

emerge: searching for similar names...
emerge: Maybe you meant any of these: sci-libs/clapack, sci-libs/arpack, sci-libs/colpack?


(btw: the same happens with 'sci-libs/blas-atlas')

I have just done an 'emerge --sync', i have
Code:
jody@raven ~ $ uname -a
Linux raven 3.5.7-gentoo #1 SMP Tue Feb 5 22:26:06 CET 2013 x86_64 Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz GenuineIntel GNU/Linux


Can anybody tell me how i can get lapack-atlas?
Thank You
Jody
Back to top
View user's profile Send private message
aCOSwt
Moderator
Moderator


Joined: 19 Oct 2007
Posts: 2375
Location: Hilbert space

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 9:31 pm    Post subject: Re: emerge does not find lapack/atlas Reply with quote

jody wrote:
Can anybody tell me how i can get lapack-atlas?

The atlas libs were "Dropped as announced due to fragile runtime and buildtime behaviour" :roll:
(Quoted from the changelog)
BTW, I had never experienced the fragility of that package.
Anyway, the recommended way is now to emerge atlas from the science overlay.
http://gpo.zugaina.org/Overlays/science/sci-libs/atlas
_________________
Back to top
View user's profile Send private message
jody
Guru
Guru


Joined: 16 Oct 2007
Posts: 457
Location: Switzerland

PostPosted: Fri Apr 19, 2013 8:16 am    Post subject: Reply with quote

ACOSwt -thank you for your reply.

I still have a problem here:
i emerged layman,
Code:
USE="git subversion -dso perl" emerge layman

did
Code:
echo "source /var/lib/layman/make.conf" >> /etc/make.conf

and
Code:
USE="lapack" emerge -p sci-libs/atlas

but this fails:
During the ebuild there are many errors of the form
Code:

/var/tmp/portage/sci-libs/atlas-3.10.1-r1/work/ATLAS//src/blas/level3/kernel/ATL_trsmKR_rk4.c:31:33: error: 'rB02' undeclared (first use in this function)
/var/tmp/portage/sci-libs/atlas-3.10.1-r1/work/ATLAS//src/blas/level3/kernel/ATL_trsmKR_rk4.c:32:21: error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attribute__' before 'rB20'
/var/tmp/portage/sci-libs/atlas-3.10.1-r1/work/ATLAS//src/blas/level3/kernel/ATL_trsmKR_rk4.c:32:21: error: 'rB20' undeclared (first use in this function)

after these there is
Code:
ATLAS install complete.  Examine
ATLAS/bin/<arch>/INSTALL_LOG/SUMMARY.LOG for details.
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/sci-libs/atlas-3.10.1-r1/work/ATLAS_shared'
make clean
make[1]: Entering directory `/var/tmp/portage/sci-libs/atlas-3.10.1-r1/work/ATLAS_shared'
rm -f *.o x* config?.out *core*
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/sci-libs/atlas-3.10.1-r1/work/ATLAS_shared'
make -j4 libclapack.a
make: *** No rule to make target `liblapack.a', needed by `libclapack.a'.  Stop.

The same thing happens if i do
Code:
USE="lapack static-libs" emerge  sci-libs/atlas


I have previously alread installed 'sci-libs/clapack'
Code:
raven jody # ls -l /usr/lib64/libcla*
lrwxrwxrwx 1 root root      19 Apr 18 22:09 /usr/lib64/libclapack.so -> libclapack.so.3.2.1
-rwxr-xr-x 1 root root 5198304 Apr 18 22:09 /usr/lib64/libclapack.so.3.2.1


Do i have to emerge something else before doing atlas? Or use different USE flags?

Thank You
Jody
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum