Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Pcmanfm, network doesn't work at all
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
i92guboj
Moderator
Moderator


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 10127
Location: Córdoba (Spain)

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 6:47 am    Post subject: Pcmanfm, network doesn't work at all Reply with quote

Hello.

I am trying to make this work so that I can access to windows/samba/cifs shares, and failing misserably at it :)

After launching my openbox session with dbus-launch and consolekit, I have gotten to the point where I can at least click the network icon, and I am presented with a list of shares. However, when trying to access one of them I am presented with a modal window telling me that the the specific location is not mounted (of course it is not, then I wouldn't be doing this :P ).

The trash works ok, and the rest of the virtual filesystems seem to work (I haven't tried too deep though) except for the apps menu (that segfaults, but I think it's a different issue).

I have checked ~/.gvfs/, it exists, and all the gvfs-* daemons are listed in htop. The "mount" command lists the fuse fs as mounted rm, but ls -ld ~/.gvfs list the fs as 500 (so, it lacks write permissions, dunno if that's important...). There's nothing (no dirs, no nothing) inside ~/.gvfs.

Any ideas? :)
_________________
Gentoo Handbook | My website
Back to top
View user's profile Send private message
logical_guy
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Sep 2007
Posts: 246

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 8:25 am    Post subject: Reply with quote

This may be a silly question, but did you launch pcmanfm with dbus-launch?
Back to top
View user's profile Send private message
i92guboj
Moderator
Moderator


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 10127
Location: Córdoba (Spain)

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 8:55 am    Post subject: Reply with quote

I just launch openbox with

Code:
ck-launch-session dbus-launch ${WM}


in my ~/.xinitrc

The problem however seems to be with the gvfs backend or something (a lot of people seems to have had/be having problems with that stuff, go figure why the hell they changed a thing that worked without any problems... But, back to the issue, what I did is to downgrade pcmanfm to stable, which works ok without problems with udev. Or so it seems for now...

I guess this is just another case of "if it ain't broke don't fix it" (tm).
_________________
Gentoo Handbook | My website
Back to top
View user's profile Send private message
logical_guy
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Sep 2007
Posts: 246

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 9:12 am    Post subject: Reply with quote

I remember I struggled to view my samba shares with pcmanfm about 6-7 weeks ago, and I had all the related gvfs, etc. packages installed. Finally, after a lot of googling, I got it to work by launching pcmanfm with this command

Code:
$ dbus-launch pcmanfm
Back to top
View user's profile Send private message
i92guboj
Moderator
Moderator


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 10127
Location: Córdoba (Spain)

PostPosted: Thu Apr 18, 2013 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

I'll keep it in mind for the time portage forces me to upgrade. For now I'll just stick to the old version, which works ok and does the same without needing +20 additional packages to do the job :lol:

Thanks for the pointer :) Bookmarking!
_________________
Gentoo Handbook | My website
Back to top
View user's profile Send private message
i92guboj
Moderator
Moderator


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 10127
Location: Córdoba (Spain)

PostPosted: Fri May 03, 2013 8:00 am    Post subject: Reply with quote

For some reason I gave this a new try, but it doesn't work either.

The network locations section itself works, and a list of nodes are displayed. However double clicking any of these gives me a message saying that "The specified location is not mounted".

It's surely something related to gvfs, as I 've also seens similar errors in thunar and other fms in the past. :wink:
_________________
Gentoo Handbook | My website
Back to top
View user's profile Send private message
steveL
Advocate
Advocate


Joined: 13 Sep 2006
Posts: 3036
Location: The Peanut Gallery

PostPosted: Fri May 03, 2013 11:24 pm    Post subject: Reply with quote

i92guboj wrote:
It's surely something related to gvfs, as I 've also seens similar errors in thunar and other fms in the past.

File a bug, man: you have a perfect testcase.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum