Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[ssh] refused to allocate pty
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
soban_
l33t
l33t


Joined: 27 Aug 2008
Posts: 668
Location: /home/soban

PostPosted: Sat Apr 13, 2013 9:14 pm    Post subject: [ssh] refused to allocate pty Reply with quote

Podczas logowania sie do systemu przez ssh, dostaje nastepujacy komunikat: "ssh refused to allocate pty", po zamontowaniu
Code:
# mount devpts /dev/pts -t devpts
juz jest ok. Jako zeby nie robic, tego systematycznie chcialem dodac to do fstaba (/etc/fstab):
Code:
...
devpts                  /dev/pts        devpts          gid=4,mode=620  0 0
...
jednak gdy zrobie reboot, efekt jest ciagle ten sam - jakis pomysl? Podejrzewam ze zly wpis dalem do fstaba, jednak nie wiem - jak powinien wygladac poprawnie.
_________________
gg: 525600
Back to top
View user's profile Send private message
SlashBeast
Moderator
Moderator


Joined: 23 May 2006
Posts: 2824

PostPosted: Sat Apr 13, 2013 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

Skrypt /etc/init.d/devfs montuje devpts. Sprawdza tez, czy path /dev/pts nie jest zamontowany, sprawdz, czy 'grep pts /proc/mounts' cos zwraca. Byc moze masz jakis srednio sprytny initramfs ktory montuje /dev i /dev/pts ale nie robi mount --move i koniec konocw po switch_root ten /dev/pts poza nim (pod nim) nie jest widoczny.
_________________
BitBucket -- better-initramfs to address many usecases and linux's limitations.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum