Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Any lightweight screenshooters?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
treeman1111
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 06 Mar 2013
Posts: 75

PostPosted: Sun Mar 24, 2013 11:51 pm    Post subject: [SOLVED] Any lightweight screenshooters? Reply with quote

I have just started using Gentoo in association with Open Box and wanted to take some pictures to show my friends. Does anyone have a preferred screen-shooter to use with Open Box?

Best,
treeman1111


Last edited by treeman1111 on Thu Mar 28, 2013 4:54 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
nordic bro
Guru
Guru


Joined: 25 Oct 2003
Posts: 570

PostPosted: Mon Mar 25, 2013 12:17 am    Post subject: Reply with quote

I started (and have been) using xv about the time of their latest update, 1994, so that's my vote :)
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2592
Location: UK

PostPosted: Mon Mar 25, 2013 1:18 am    Post subject: Reply with quote

scrot
Back to top
View user's profile Send private message
ppurka
Advocate
Advocate


Joined: 26 Dec 2004
Posts: 3211

PostPosted: Mon Mar 25, 2013 1:19 am    Post subject: Reply with quote

imlib2_grab - very fast!
_________________
emerge --quiet redefined | E17 vids: I, II | Now using kde4 :-/
Back to top
View user's profile Send private message
ssuominen
Developer
Developer


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 2133
Location: Finland

PostPosted: Mon Mar 25, 2013 7:57 am    Post subject: Reply with quote

Ant P. wrote:
scrot


+1, scrot is nice

you can do things like "scrot -s" and it allows you to draw part of the screen using mouse to take shot from
or "scrot -d 60" to get 60 secs time to prepare the desktop, like opening some menu, to include it in the shot

so many ways to accomplish screenshots out there, but never found anything even close to scrot
Back to top
View user's profile Send private message
franzf
Advocate
Advocate


Joined: 29 Mar 2005
Posts: 3983
Location: Irgendwo im Nirgendwo

PostPosted: Mon Mar 25, 2013 8:20 am    Post subject: Reply with quote

import
Comes with imagemagick, which quite likely already is installed.
_________________
"der mac dennoch wesen geil"
Wolfram von Eschenbach, Parzival (Buch 1, Z. 7).
Ein frühes Statement gegen Windows.

My overlay
Back to top
View user's profile Send private message
treeman1111
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 06 Mar 2013
Posts: 75

PostPosted: Thu Mar 28, 2013 4:52 pm    Post subject: Reply with quote

Awesome - thanks for that guys.
Back to top
View user's profile Send private message
mimosinnet
Guru
Guru


Joined: 10 Aug 2006
Posts: 525
Location: Barcelona, Spain

PostPosted: Thu May 09, 2013 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

This is my Print Screen script that I use with Fvwm using import:

Code:
use strict;
use warnings;
use 5.010;

die "Usage: \n Print_Screen root|area|window|delay \n" unless
   (scalar @ARGV == 1) and ($ARGV[0] =~ /root|area|window|delay/);

my $timestamp = `date +%Y_%m-%d_%H-%M`;
chomp $timestamp;
my $target    = "/home/mimosinnet/Dades/Imatges/ScreenShots";
my (@args, $window);

given ( $ARGV[0] ) {
   when( 'root'   ) { @args = ("import", "-window", "root", "$target/$timestamp.png")    }
   when( 'area'   ) { @args = ("import", "$target/$timestamp.png")                }
   when( 'window' ) {
      $window = `xprop -root | grep "_NET_ACTIVE_WINDOW(WINDOW)"`;
      ($window) = $window =~ /(0.*$)/ ;
      @args = ("import", "-window", $window, "$target/$timestamp.png")
   }
   when( 'delay'  ) {
      sleep 5;
      $window = `xprop -root | grep "_NET_ACTIVE_WINDOW(WINDOW)"`;
      ($window) = $window =~ /(0.*$)/ ;
      @args = ("import", "-window", $window, "$target/$timestamp.png")
   }
};

system(@args) == 0 or die "unable to do the screenshot because of: $?";

@args = ("xmessage", "-nearmouse", "Captura de Pantalla Feta");
system(@args) == 0 or die "unable to show message because of: $?";

_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved.
Thank the community answering other people's post, specially those unanswered.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum