Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
network fault - sigle site unreachable only in linux[solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
djinnZ
Advocate
Advocate


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 4723
Location: not so far from an evil, world famous volcano. Under dictatorship, idiocracy, property of banks...

PostPosted: Wed Mar 20, 2013 6:07 pm    Post subject: network fault - sigle site unreachable only in linux[solved] Reply with quote

Hi, by some days i have a problem with the linux box (and only with them).
I cant connect only to rapidgator.net. Other hosts and sites are ok and there are no problems with other pc's (M$ OS, not linux).
Of course iptables -F not help.
JD, FF and Konq are unable to connect to the site. Any other site or service work fine.
traceroute www.rapidgator.net:
traceroute to www.rapidgator.net (195.211.223.18), 30 hops max, 60 byte packets
 1  router (172.30.0.1)  15.679 ms  15.698 ms  15.845 ms
 2  * * *
 3  151.6.208.2 (151.6.208.2)  58.839 ms  59.321 ms  59.756 ms
 4  151.6.5.114 (151.6.5.114)  60.155 ms  60.544 ms  77.273 ms
 5  151.6.3.66 (151.6.3.66)  77.890 ms  95.854 ms  96.253 ms
 6  * * *
 7  * * *
 8  * * *
 9  * * *
10  * * *
11  * * *
12  * * *
13  * * *
14  * * *
15  * * *
16  * * *
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * * *
23  * * *
24  * * *
25  * * *
26  * * *
27  * * *
28  * * *
29  * * *
30  * * *
mtr --report rapidgator.net:
HOST: dite                        Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1.|-- caronte                   0.0%    10    8.8  17.3   0.6  55.3  20.9
  2.|-- 151.6.208.10              90.0%    10  158.7 158.7 158.7 158.7   0.0
  3.|-- 151.6.208.10              80.0%    10   34.3  59.5  34.3  84.7  35.6
  4.|-- 151.6.3.162               30.0%    10   35.8  81.0  23.4 163.5  53.4
    |  `|-- 151.6.5.114
  5.|-- 151.6.3.162               60.0%    10   25.7  66.4  25.7 114.2  40.0
  6.|-- 151.6.169.72              40.0%    10  878.5 875.3 631.0 1049. 142.1
    |  `|-- 151.6.208.10
    |   |-- 151.6.5.114
  7.|-- 151.6.169.72              70.0%    10    4.2 538.0   4.2 839.7 463.6
    |  `|-- 151.6.208.10
    |   |-- 151.6.3.162
  8.|-- 151.6.3.162               80.0%    10  700.6 783.7 700.6 866.8 117.5
    |  `|-- 151.6.208.10
  9.|-- ???                       100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
 10.|-- 151.6.5.114               90.0%    10  1659. 1659. 1659. 1659.   0.0
 11.|-- ???                       100.0     9    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
ifconfig:
eth1: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 172.30.0.6  netmask 255.255.255.240  broadcast 172.30.0.15
        ether 20:cf:30:e2:59:46  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 112749  bytes 66383464 (63.3 MiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 102211  bytes 10616782 (10.1 MiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        loop  txqueuelen 0  (Local Loopback)
        RX packets 80  bytes 10032 (9.7 KiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 80  bytes 10032 (9.7 KiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0
route:
Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
default         caronte         0.0.0.0         UG    5      0        0 eth1
loopback        localhost       255.0.0.0       UG    0      0        0 lo
172.30.0.0      *               255.255.255.240 U     0      0        0 eth1
Code:
# /etc/conf.d.net
# general

modules="iproute2"

# eth0  - wan interface
config_eth0="172.30.0.14/28"
routes_eth0="default gw 172.30.0.1"
ifdown_eth0="yes"

# eth1  - lan interface
#config_eth1="null"
config_eth1="172.30.0.6/28"
routes_eth1="default gw 172.30.0.1"
ifdown_eth1="no"

Thanks in advice for any suggestion to investigate and solve this strange problem.
_________________
scita et risus abundant in ore stultorum sed etiam semper severi insani sunt:wink:
mala tempora currunt...mater stultorum semper pregna est :evil:
Murpy'sLaw:If anything can go wrong, it will - O'Toole's Corollary:Murphy was an optimist :wink:


Last edited by djinnZ on Wed Mar 27, 2013 3:55 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
djinnZ
Advocate
Advocate


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 4723
Location: not so far from an evil, world famous volcano. Under dictatorship, idiocracy, property of banks...

PostPosted: Fri Mar 22, 2013 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

up.
I am unable to understand why only one domain and only for the linux box.
The other NICs are disconnected and not used.
_________________
scita et risus abundant in ore stultorum sed etiam semper severi insani sunt:wink:
mala tempora currunt...mater stultorum semper pregna est :evil:
Murpy'sLaw:If anything can go wrong, it will - O'Toole's Corollary:Murphy was an optimist :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
Fitzcarraldo
Guru
Guru


Joined: 30 Aug 2008
Posts: 497
Location: United Kingdom

PostPosted: Fri Mar 22, 2013 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

I had a similar problem on one of my laptops running Gentoo: I could not access the IMDb site, but every other site was browsable. In my case it turned out to be PLPMTUD (Packetization Layer Path MTU Discovery) and I was able to get my browser to view that site: Why can’t I access a specific Web site?. In case it helps.
_________________
Fitzcarraldo's blog
Back to top
View user's profile Send private message
djinnZ
Advocate
Advocate


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 4723
Location: not so far from an evil, world famous volcano. Under dictatorship, idiocracy, property of banks...

PostPosted: Sat Mar 23, 2013 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry for late answer but changing the MTU or using sysctl to set tcp_mtu_probing not help.
_________________
scita et risus abundant in ore stultorum sed etiam semper severi insani sunt:wink:
mala tempora currunt...mater stultorum semper pregna est :evil:
Murpy'sLaw:If anything can go wrong, it will - O'Toole's Corollary:Murphy was an optimist :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
PaulBredbury
Watchman
Watchman


Joined: 14 Jul 2005
Posts: 7310

PostPosted: Sun Mar 24, 2013 2:06 am    Post subject: Reply with quote

Some other sysctl entries to try:

net.ipv4.tcp_window_scaling=0
net.ipv4.netfilter.ip_conntrack_tcp_be_liberal=1 (info)
Back to top
View user's profile Send private message
djinnZ
Advocate
Advocate


Joined: 02 Nov 2006
Posts: 4723
Location: not so far from an evil, world famous volcano. Under dictatorship, idiocracy, property of banks...

PostPosted: Wed Mar 27, 2013 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

I am really unable to find a reasonable cause to this or why but was
/etc/sysctl.conf wrote:
# Disable ECN
net.ipv4.tcp_ecn = 1
instead of 0
I am not used to /etc/sysctl.conf, because IMHO /etc/sysctl.d is better but ... sorry for mismatch and thanks for the help.
_________________
scita et risus abundant in ore stultorum sed etiam semper severi insani sunt:wink:
mala tempora currunt...mater stultorum semper pregna est :evil:
Murpy'sLaw:If anything can go wrong, it will - O'Toole's Corollary:Murphy was an optimist :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum