Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
img files for freedos
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 246

PostPosted: Wed Feb 13, 2013 11:00 am    Post subject: img files for freedos Reply with quote

hi,
how create img files for freedos?

--- edit

wow it does.
but anyway, I can't mount freedos image from livedvd
Code:
# mount -o loop /mnt/SysRescueCD/bootdisk/freedos.img /mnt/img
NTFS signature is missing.
Failed to mount '/dev/loop/5': Invalid argument
The device '/dev/loop/5' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
Back to top
View user's profile Send private message
xaviermiller
Administrator
Administrator


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 5610
Location: ~Brussels - Belgique

PostPosted: Wed Feb 13, 2013 11:21 am    Post subject: Reply with quote

with mtools, you can manipulate FAT diskette images.
_________________
Xavier Miller
[b:7b610e44ff](FR) Merci de respecter les règles du forum[/b:7b610e44ff].
http://www.xaviermiller.be
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4732
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Wed Feb 13, 2013 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

Why NTFS? Can NTFS be used without partition table? Can FreeDOS handle NTFS?
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
SlashBeast
Moderator
Moderator


Joined: 23 May 2006
Posts: 2837

PostPosted: Thu Feb 14, 2013 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

Since he did not provided fstype it was cheacking each one and ntfs just happen to print an error.

Not sure what you are up to but fwiw I used to remaster freedos iso images to put bios updates there (when they are too big for even 2.88 floppies) and boot such image with syslinux's memdisk right from my bootloader.
_________________
BitBucket -- better-initramfs
Back to top
View user's profile Send private message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 246

PostPosted: Fri Feb 15, 2013 7:12 am    Post subject: Reply with quote

ok, I made images with fat32 with lba and just, i wont bootup
my own created images I can mount with -t msdos flag, bu can't from gentoo livecd

I made an images based on that image root
http://www.ibiblio.org/pub/micro/pc-stuff/freedos/files/distributions/1.0/fdboot.img

[IMG]http://img707.imageshack.us/img707/901/lba1.png[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us
[IMG]http://img404.imageshack.us/img404/769/nolba1.png[/IMG]

Uploaded with ImageShack.us
Back to top
View user's profile Send private message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 246

PostPosted: Mon Feb 18, 2013 10:25 am    Post subject: Reply with quote

from gentoo livedvd I can mount only dban.img.
But still can't boot my own created images, because I need more space for firmware and awflash.

Anyone else can mount an images from gentoo livedvd?
Back to top
View user's profile Send private message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 246

PostPosted: Sun Mar 03, 2013 7:45 am    Post subject: Reply with quote

Hi,
Anyone know why this images is not working?
Sadly, ibiblio don't respond anything.
Back to top
View user's profile Send private message
Jaglover
Advocate
Advocate


Joined: 29 May 2005
Posts: 4732
Location: Saint Amant, Acadiana

PostPosted: Sun Mar 03, 2013 11:53 am    Post subject: Reply with quote

You do know you need to run sys command in DOS to write boot sector?
Anyway, once I created a 2.8 MiB image, should have plenty of free space. Download it here. I used dd to put it in a USB stick and it worked.
_________________
Please learn how to denote units correctly!
Back to top
View user's profile Send private message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 246

PostPosted: Sun Mar 03, 2013 10:37 pm    Post subject: Reply with quote

yes I did with 64mb fat32...
Code:
./sys-freedos.pl -lba --disk=freedos.img
DOS boot sector for freedos.img will be created by:
  nasm -o /dev/stdout   /usr/src/bootsecs/boot32lb.asm
Using FAT32 LBA. Partn offset 0, CHS *x64x32  Drive 0, (0x0, 0x29),
SerNo E8A4-6661, Strings '           ',  'FAT32   '.
Boot sector successfully updated.

No 2mb, not enough for asus firmware and flasher.
here my image

:edit
That looks like it start working with lba image, but that command is wrong from fdconfig.sys
Code:
12345?!SHELL=A:\COMMAND.COM A:\ /E:2048 /F /MSG /P=A:\FREEDOS\FDAUTO.BAT

http://imageshack.us/photo/my-images/547/freedoslba1.png
Back to top
View user's profile Send private message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 246

PostPosted: Thu Mar 07, 2013 10:19 am    Post subject: Reply with quote

There no ideas about last edit?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum