Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Need help with install on USB....round 4..
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6593
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Mon Feb 18, 2013 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

from the chroot:
Code:
emerge wget iw wgetpaste
wgetpaste  dmesg
post the url's returned
does wpa_gui now recognize wlan0?
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
btalcox0715
n00b
n00b


Joined: 09 Feb 2013
Posts: 34

PostPosted: Wed Feb 20, 2013 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

This is dmesg from chroot:

http://pastebin.com/dGUB9tMA
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6593
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Wed Feb 20, 2013 9:22 pm    Post subject: Reply with quote

dmesg says you authenticated and are associated, does ifconfig now show an ipaddress?
Code:
 ping -c2 8.8.8.8

_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
btalcox0715
n00b
n00b


Joined: 09 Feb 2013
Posts: 34

PostPosted: Wed Feb 20, 2013 9:29 pm    Post subject: Reply with quote

Well this is weird. Dmesg from chroot shows stuff much differently than dmesg from within Gentoo itself. Dmesg shows that I'm connecting and such, but wouldn't running dmesg in chroot just show things from Arch. Dmesg shows I'm connected through chroot, but I'm definitely not connected to the internet in Gentoo.
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6593
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Wed Feb 20, 2013 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

yes :oops: that is the arch dmesg
boot gentoo
reboot to arch
mount the gentoo partitions
post the content of /mnt/gentoo/var/log/dmesg at a pastebin
or from chroot i should have asked for wgetpaste /var/log/dmesg
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
btalcox0715
n00b
n00b


Joined: 09 Feb 2013
Posts: 34

PostPosted: Wed Feb 20, 2013 10:42 pm    Post subject: Reply with quote

This is /mnt/gentoo/var/log/dmesg:

https://gist.github.com/5000343

And this is a screenshot of dmesg when I'm logged in on Gentoo

http://imgur.com/ZZVMpGQ
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6593
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 1:18 am    Post subject: Reply with quote

boot gentoo
Code:
/etc/init.d/net.wlan0 stop]
/etc/init.d/wpa_cli stop
/etc/init.d/wpa_supplicant stop
ps x | grep -i wpa
/etc/init.d/net.wlan0 restart

ps x should not find any running wpa_ lines that look like
Quote:
2085 ? Ss 0:01 /usr/sbin/wpa_supplicant -Dnl80211 -c /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf -W -B -i wlan0 -P /var/run/wpa_supplicant-wlan0.pid
2092 ? Ss 0:00 /usr/bin/wpa_cli -a /etc/wpa_supplicant/wpa_cli.sh -p /var/run/wpa_supplicant -i wlan0 -P /var/run/wpa_cli-wlan0.pid -B
unless wpa_supplicant is refusing to shutdown or is respawning
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
btalcox0715
n00b
n00b


Joined: 09 Feb 2013
Posts: 34

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 2:03 am    Post subject: Reply with quote

Okay, will try this in a few. So what do I do after I stop these processes?
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6593
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 2:11 am    Post subject: Reply with quote

restart should handlle things in proper sequence
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
btalcox0715
n00b
n00b


Joined: 09 Feb 2013
Posts: 34

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 2:27 am    Post subject: Reply with quote

Still isn't working. It isn't showing up under iwconfig. Still don't have an IP under ifconfig.

This is what i get when manually running wpa_supplicant

http://imgur.com/LwDWeMU
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6593
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 2:49 am    Post subject: Reply with quote

does
Code:
ifconfig -a
show lo eth0 wlan0?
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
btalcox0715
n00b
n00b


Joined: 09 Feb 2013
Posts: 34

PostPosted: Thu Feb 21, 2013 4:44 am    Post subject: Reply with quote

Yeah it does, just no IP address assigned
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum