Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
input/output error XFCE
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
snakeo2
Veteran
Veteran


Joined: 01 Jan 2006
Posts: 1237

PostPosted: Fri Feb 08, 2013 3:21 pm    Post subject: input/output error XFCE Reply with quote

I'm currently using XFCE 4.10 and after a recent upgrade I'm not having issues when trying to open my /home directory filesystem files. To be more specific, whenever I try to open my /home directory I get the following error:

"failed to execute default file manager
input/output error"

Let me know if you need me to provide any additional information. Thanks in advance.
_________________
Gigabyte MA790X-UD4P Motherboard
AMD Phenom II X4 940 Black Edition
MSI ATI R4650 PCIe2
250GB SATA Drive
4GB Corsair DDR2
Back to top
View user's profile Send private message
derk
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Mar 2003
Posts: 277
Location: St Thomas Ontario

PostPosted: Sat Feb 09, 2013 1:36 am    Post subject: Reply with quote

which file manager did you install? thunar, nautilus, pcmanfm ??

the xfce4-meta file does not pull in a default file manager .. with out of the box USE flags

what specificaly did you upgrade? in xfce?

did you check the file manager setting under prefered applications under settings? it may have become unset?
Back to top
View user's profile Send private message
snakeo2
Veteran
Veteran


Joined: 01 Jan 2006
Posts: 1237

PostPosted: Fri Feb 15, 2013 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

I had thunar installed and during the upgrade it did not install. "exo" which is required by thunar seems to be the culprit. Here is the error message I'm getting when trying to build exo.

Code:


nc_convert_file_noop
checking for /usr/x86_64-pc-linux-gnu/bin/ld option to reload object files... -r
checking for x86_64-pc-linux-gnu-objdump... x86_64-pc-linux-gnu-objdump
checking how to recognize dependent libraries... pass_all
checking for x86_64-pc-linux-gnu-dlltool... no
checking for dlltool... no
checking how to associate runtime and link libraries... printf %s\n
checking for x86_64-pc-linux-gnu-ar... x86_64-pc-linux-gnu-ar
checking for archiver @FILE support... @
checking for x86_64-pc-linux-gnu-strip... x86_64-pc-linux-gnu-strip
checking for x86_64-pc-linux-gnu-ranlib... x86_64-pc-linux-gnu-ranlib
checking command to parse /usr/bin/nm -B output from x86_64-pc-linux-gnu-gcc object... ok
checking for sysroot... no
checking for x86_64-pc-linux-gnu-mt... no
checking for mt... no
checking if : is a manifest tool... no
checking for dlfcn.h... yes
checking for objdir... .libs
checking if x86_64-pc-linux-gnu-gcc supports -fno-rtti -fno-exceptions... no
checking for x86_64-pc-linux-gnu-gcc option to produce PIC... -fPIC -DPIC
checking if x86_64-pc-linux-gnu-gcc PIC flag -fPIC -DPIC works... yes
checking if x86_64-pc-linux-gnu-gcc static flag -static works... yes
checking if x86_64-pc-linux-gnu-gcc supports -c -o file.o... yes
checking if x86_64-pc-linux-gnu-gcc supports -c -o file.o... (cached) yes
checking whether the x86_64-pc-linux-gnu-gcc linker (/usr/x86_64-pc-linux-gnu/bin/ld -m elf_x86_64) supports shared libraries... yes
checking whether -lc should be explicitly linked in... no
checking dynamic linker characteristics... GNU/Linux ld.so
checking how to hardcode library paths into programs... immediate
checking whether stripping libraries is possible... yes
checking if libtool supports shared libraries... yes
checking whether to build shared libraries... yes
checking whether to build static libraries... no
checking dependency style of x86_64-pc-linux-gnu-gcc... none
checking for x86_64-pc-linux-gnu-gcc... (cached) x86_64-pc-linux-gnu-gcc
checking whether we are using the GNU C compiler... (cached) yes
checking whether x86_64-pc-linux-gnu-gcc accepts -g... (cached) yes
checking for x86_64-pc-linux-gnu-gcc option to accept ISO C89... (cached) none needed
checking dependency style of x86_64-pc-linux-gnu-gcc... (cached) none
checking whether x86_64-pc-linux-gnu-gcc and cc understand -c and -o together... yes
checking whether NLS is requested... yes
checking for intltool >= 0.31... 0.50.2 found
checking for intltool-update... /usr/bin/intltool-update
checking for intltool-merge... /usr/bin/intltool-merge
checking for intltool-extract... /usr/bin/intltool-extract
checking for xgettext... /usr/bin/xgettext
checking for msgmerge... /usr/bin/msgmerge
checking for msgfmt... /usr/bin/msgfmt
checking for gmsgfmt... /usr/bin/gmsgfmt
checking for perl... /usr/bin/perl
checking for perl >= 5.8.1... 5.16.2
checking for perl5... no
checking for perl... perl
checking for perl module URI::Escape... no
checking for perl module URI::file... no
checking for perl module URI::URL... no
configure: error: Atleast one of the required Perl modules (URI::Escape, URI::file and URI::URL) was not found on your system

!!! Please attach the following file when seeking support:
!!! /var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/work/exo-0.10.2/config.log
 * ERROR: xfce-base/exo-0.10.2 failed (configure phase):
 *   econf failed
 *
 * Call stack:
 *          ebuild.sh, line   93:  Called src_configure
 *        environment, line 3233:  Called xfconf_src_configure
 *        environment, line 3751:  Called econf '--docdir=/usr/share/doc/exo-0.10.2' '--enable-debug=minimum' '--with-html-dir=/usr/share/doc/exo-0.10.2/html'
 *   phase-helpers.sh, line  511:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *            die "econf failed"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=xfce-base/exo-0.10.2'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=xfce-base/exo-0.10.2'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/work/exo-0.10.2'
 * S: '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/work/exo-0.10.2'

>>> Failed to emerge xfce-base/exo-0.10.2, Log file:

>>>  '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/temp/build.log'

 * Messages for package xfce-base/exo-0.10.2:

 * ERROR: xfce-base/exo-0.10.2 failed (configure phase):
 *   econf failed
 *
 * Call stack:
 *          ebuild.sh, line   93:  Called src_configure
 *        environment, line 3233:  Called xfconf_src_configure
 *        environment, line 3751:  Called econf '--docdir=/usr/share/doc/exo-0.10.2' '--enable-debug=minimum' '--with-html-dir=/usr/share/doc/exo-0.10.2/html'
 *   phase-helpers.sh, line  511:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *            die "econf failed"
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=xfce-base/exo-0.10.2'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=xfce-base/exo-0.10.2'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/work/exo-0.10.2'
 * S: '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/work/exo-0.10.2'
 *
 * The following package has failed to build or install:
 *
 *  (xfce-base/exo-0.10.2::gentoo, ebuild scheduled for merge), Log file:
 *   '/var/tmp/portage/xfce-base/exo-0.10.2/temp/build.log'




From my little experience reading portage outputs, it looks like it needs some Perl modules......do i need to emerge Perl? Thanks.
_________________
Gigabyte MA790X-UD4P Motherboard
AMD Phenom II X4 940 Black Edition
MSI ATI R4650 PCIe2
250GB SATA Drive
4GB Corsair DDR2
Back to top
View user's profile Send private message
derk
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Mar 2003
Posts: 277
Location: St Thomas Ontario

PostPosted: Fri Feb 15, 2013 3:30 pm    Post subject: Reply with quote

equery list perl or qlist -I -C perl depending on which you have installed

will tell you if perl is installed .. however I suspect .. that you have not run: perl-cleaner --reallyall
since your last perl upgrade .. try that too ..
Back to top
View user's profile Send private message
snakeo2
Veteran
Veteran


Joined: 01 Jan 2006
Posts: 1237

PostPosted: Fri Feb 15, 2013 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

You are right, I havent run "perl-cleaner" in quite some time. I just did, 125 ebuilds scheduled to merge...will report back later if that solves my issue. Thanks for the tip.
_________________
Gigabyte MA790X-UD4P Motherboard
AMD Phenom II X4 940 Black Edition
MSI ATI R4650 PCIe2
250GB SATA Drive
4GB Corsair DDR2
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum