Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Realtek RTS5209 causing HDIO_DRIVE_CMD messages[solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tenspd137
Guru
Guru


Joined: 22 Aug 2006
Posts: 380

PostPosted: Thu Feb 07, 2013 7:07 am    Post subject: Realtek RTS5209 causing HDIO_DRIVE_CMD messages[solved] Reply with quote

Hi all,

I am running gentoo-sources-3.7.3 on my pavilion laptop. It has a built in Realtek RTS5209 card reader according to lspci. I have it enabled and it has worked fine, but I think it is causing "HDIO_DRIVE_CMD(identify) failed: Invalid argument" messages. I think this is causing it because there ar onle two sd* drives - sda and sdb. sda is my hard drive and gives output with hdparm -I /dev/sda, but gives HDIO_DRIVE_CMD(identify) failed: Invalid argument with hdparm -I /dev/sdb. Does anyone know what at boot is triggering this when the card reader is attached to /dev/sdb, and what I can do to turn it off? It does not appear to be causing any problems, but it is just annoying - and one of those things that is a low priority, but I should eventually figure out how to fix.

Thanks!

******************* EDIT ********************
I figured out it was laptop-mode. The default is a wildcard that controls sd[abcdefgh]. I just set it to /dev/sda and the error went away.....
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum