Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
shutdown not working any more
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tenspd137
Guru
Guru


Joined: 22 Aug 2006
Posts: 370

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 1:06 am    Post subject: shutdown not working any more Reply with quote

Hi all,

I am running an X86_64 gentoo-sources kernel 3.7.0 with OpenRC 11.8. This never used to be a problem, but now when I do

Code:
shutdown -h now or shutdown -r now


the system hangs after displaying the

Code:
System is going down for (shutdown,reboot) NOW!

message.

Anyone else see something like this and know how to fix it. I wouldn't even know what other info is necessary, but if anyone knows how to help or where to look, please let me know what info would even be helpful at this point. I did look through the openrc bug list, but nothing like this popped out at me.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Watchman
Watchman


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 8854

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 2:22 am    Post subject: Reply with quote

When did this most recently work? What have you changed since then?
Back to top
View user's profile Send private message
tenspd137
Guru
Guru


Joined: 22 Aug 2006
Posts: 370

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 3:58 am    Post subject: Reply with quote

The last kernel I was running was 3.1.4-ck, but this computer had been down for a while (the water pump broke, and I didn't have time to fix it until recently), so when I brought it back up, I spent some time emerging world until everything was back up, but shutdown still worked. Later, I decided to upgrade the kernel, but I got lazy did not update the initramfs - I just used the one I made from the previous kernel (maybe that has something to do with it) because it seemed to work. In retrospect - could that be causing the problem? Other than that, I tried to make my kernel setups match as much as possible by doing side by side menuconfigs. I just noticed this after working with the machine doing some more updates over night:

Code:
 emerge -uavDN world && shutdown -h now


to let it run overnight, but when I checked it in the morning, it was stuck on shutdown and has done so ever since.

I will admit that I tried reusing the initramfs instead of creating a new one because I have had little luck in doing it, but this one worked.

here is my kernel config for the 3.7.0 kernel. I think I have all the power options right, maybe this will help:
http://pastebin.com/WQcUq7sd

Hopefully that is what you were looking for. Let me know what other info you might need.

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
ulenrich
Veteran
Veteran


Joined: 10 Oct 2010
Posts: 1136

PostPosted: Thu Jan 24, 2013 2:14 pm    Post subject: Re: ... not working Reply with quote

tenspd137 wrote:
I am running an X86_64 gentoo-sources kernel 3.7.0 with OpenRC 11.8.
Hallo tenspd, the Maintainer of Linux stable.point releases - Greg Kroah-Hartman - qualifies Linus linux-3.x.null releases as RC quality (at most - if not beta - this came out in a discussion on the purpose of his openSUSE tumbleweed work at opensuse devel mailing list). If you try a most recent unstable kernel then please update to the most recent point release - as of today linux-3.7.4

And go with vanilla-sources. gentoo-sources is poorly just about fbcondecor which is not worth the resulting problems. [Edit] I made a bug of this:
https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=453898
_________________
fun2gen2
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum