Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
mplaer exits
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ckid113
n00b
n00b


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 41

PostPosted: Tue Jun 04, 2013 1:13 pm    Post subject: mplaer exits Reply with quote

After recompiling mplayer (new version, different USE flags) it started to exit in the middle of file with error messages similar to this:

Code:

$ mplayer 2
MPlayer 1.1-4.6.3 (C) 2000-2012 MPlayer Team

Playing 2.
libavformat version 53.32.100 (external)
libavformat file format detected.
[lavf] stream 0: video (flv), -vid 0
[lavf] stream 1: audio (mp3), -aid 0
VIDEO:  [FLV1]  320x240  0bpp  15.000 fps  300.5 kbps (36.7 kbyte/s)
Clip info:
 metadatacreator: Yet Another Metadata Injector for FLV - Version 1.0
 hasKeyframes: true
 hasVideo: true
 hasAudio: true
 hasMetadata: true
 canSeekToEnd: false
 datasize: 147352263
 videosize: 122696850
 audiosize: 23962357
 lasttimestamp: 3252
 lastkeyframetimestamp: 3251
 lastkeyframelocation: 147341939
Load subtitles in ./
[VO_XV] Could not grab port 63.
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
libavcodec version 53.61.100 (external)
Selected video codec: [ffflv] vfm: ffmpeg (FFmpeg Flash video)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [mpg123] MPEG 1.0/2.0/2.5 layers I, II, III
AUDIO: 22050 Hz, 2 ch, s16le, 8.0 kbit/1.13% (ratio: 1000->88200)
Selected audio codec: [mpg123] afm: mpg123 (MPEG 1.0/2.0/2.5 layers I, II, III)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
VO: [xv] 320x240 => 320x240 Planar YV12
A:  69.6 V:  69.6 A-V:  0.001 ct:  0.067   0/  0  0%  0%  0.7% 0 0
Truncating packet of size 156 to 1
Truncating packet of size 10261851 to 1
Truncating packet of size 156 to 1
[flv @ 0x7f6087c5f9a0]Unsupported audio codec (e)
Truncating packet of size 10531663 to 1
[flv @ 0x7f6087c5f9a0]Stream discovered after head already parsed
Truncating packet of size 9551475 to 1
[flv @ 0x7f6087c5f9a0]Unsupported audio codec (e)
Truncating packet of size 13187088 to 1
Truncating packet of size 11678578 to 1
Truncating packet of size 6551717 to 1
Truncating packet of size 4033 to 1
Truncating packet of size 156 to 1
Truncating packet of size 327492 to 1
A:  69.9 V:  69.9 A-V:  0.000 ct:  0.067   0/  0  0%  0%  0.7% 0 0
[flv @ 0x7f6087584060]Bad picture start code
[flv @ 0x7f6087584060]header damaged
Error while decoding frame!
[flv @ 0x7f6087584060]Bad picture start code
[flv @ 0x7f6087584060]header damaged
Error while decoding frame!
Truncating packet of size 5427253 to 1
[flv @ 0x7f6087584060]Bad picture start code
[flv @ 0x7f6087584060]header damaged
Error while decoding frame!
[flv @ 0x7f6087c5f9a0]Unsupported video codec (e)
Truncating packet of size 5733757 to 1
[flv @ 0x7f6087584060]Bad picture start code
[flv @ 0x7f6087584060]header damaged
Error while decoding frame!
[flv @ 0x7f6087c5f9a0]Unsupported video codec (0)
Truncating packet of size 182550 to 1
[flv @ 0x7f6087584060]Bad picture start code
[flv @ 0x7f6087584060]header damaged
Error while decoding frame!
Truncating packet of size 2239 to 1
[flv @ 0x7f6087584060]Bad picture start code
[flv @ 0x7f6087584060]header damaged
Error while decoding frame!
A:  69.9 V:  69.9 A-V:  0.004 ct:  0.067   0/  0  0%  0%  0.7% 0 0


Exiting... (End of file)


It hasn't happened before. May be I forgot to include support for something important in USE flags? Because old binary played same files just fine. I am forced to use vlc now, but prefer mplayer because used it for a long time and accustomed to it. There are the USE flags I used for building currently installed (problematic) mplayer:

Code:

[ebuild   R    ] media-video/mplayer-1.1-r1  USE="3dnow 3dnowext X a52 alsa bindist* cdio dts dv dvd dvdnav enca encode faad iconv ipv6 jpeg* libass live mmx mmxext mp3 network opengl osdmenu quicktime rar real rtc rtmp shm speex sse sse2 theora toolame tremor truetype twolame unicode v4l vorbis x264 xscreensaver xv xvid -aalib (-altivec) (-aqua) -bidi -bl -bluray -bs2b -cddb -cdparanoia -cpudetection -debug -dga -directfb -doc -dvb -dxr3 -faac -fbcon -ftp -ggi -gif -gsm -jack -joystick -jpeg2k -ladspa -libcaca -libmpeg2 -lirc -lzo -mad -md5sum -mng -nas -nut -openal -oss -png -pnm -pulseaudio -pvr -radio -samba -sdl -ssse3 -tga -vdpau (-vidix) -xanim -xinerama -xvmc -zoran" VIDEO_CARDS="-mga -s3virge -tdfx" 0 kB
Back to top
View user's profile Send private message
while true
Guru
Guru


Joined: 07 Apr 2010
Posts: 346
Location: Ljubljana, Slovenia

PostPosted: Fri Jun 14, 2013 7:19 am    Post subject: Reply with quote

oi ckid113,

I am not an expert, but I remember similar output when I was installing mplayer, and in deed, after playing with USE flags I did get to playback videos/movies... so here are my USE, if it would help you:
Code:
[I] media-video/mplayer
     Installed versions:  1.1-r1(11:24:41 PM 01/17/2013)(X a52 alsa bindist cdio dts dv dvd dvdnav enca encode faad gif iconv ipv6 jpeg kernel_linux libass live mad mmx mng mp3 network opengl osdmenu png quicktime rar real rtc sdl shm speex sse sse2 theora toolame tremor truetype twolame unicode vorbis x264 xscreensaver xv xvid -3dnow -3dnowext -aalib -altivec -aqua -bidi -bl -bluray -bs2b -cddb -cdparanoia -cpudetection -debug -dga -directfb -doc -dvb -dxr3 -faac -fbcon -ftp -ggi -gsm -jack -joystick -jpeg2k -ladspa -libcaca -libmpeg2 -lirc -lzo -md5sum -mmxext -nas -nut -openal -oss -pnm -pulseaudio -pvr -radio -rtmp -samba -ssse3 -tga -v4l -vdpau -video_cards_mga -video_cards_s3virge -video_cards_tdfx -vidix -win32codecs -xanim -xinerama -xvmc -zoran)
     Homepage:            http://www.mplayerhq.hu/
     Description:         Media Player for Linux


I do make my own movies, capturing from camera and than editing in cinelerra, but that also brings a new set of un-playable-back formats, since I mess up codecs, which also makes mplayer exit in similar output...
_________________
Kind regards, Goran Mitic

alive
while true
kick ass
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum