Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[S]Nvidia Atom kein Sound über HDMI
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tinitus
Veteran
Veteran


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 1596

PostPosted: Sat Jan 19, 2013 6:08 pm    Post subject: [S]Nvidia Atom kein Sound über HDMI Reply with quote

Hallo,

ich habe hier einen Rechner mit Nvidia Ion.

aplay -l

Code:

**** Liste der Hardware-Geräte (PLAYBACK) ****
Karte 0: NVidia [HDA NVidia], Gerät 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Sub-Geräte: 1/1
  Sub-Gerät #0: subdevice #0
Karte 0: NVidia [HDA NVidia], Gerät 7: HDMI 0 [HDMI 0]
  Sub-Geräte: 1/1
  Sub-Gerät #0: subdevice #0
Karte 0: NVidia [HDA NVidia], Gerät 8: HDMI 0 [HDMI 0]
  Sub-Geräte: 1/1
  Sub-Gerät #0: subdevice #0
Karte 0: NVidia [HDA NVidia], Gerät 9: HDMI 0 [HDMI 0]
  Sub-Geräte: 1/1
  Sub-Gerät #0: subdevice #0



folgendes bringt einen Ton:

Code:

aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav -D plughw:0,7


Nur unter gnome rührt sich nichts.

Was mache ich falsch?


Last edited by Tinitus on Wed Feb 27, 2013 6:46 am; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Tinitus
Veteran
Veteran


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 1596

PostPosted: Sat Jan 19, 2013 6:30 pm    Post subject: Re: Nvidia Atom kein Sound über HDMI Reply with quote

Hallo,

hier mal die >>teilweise<< Lösung (bin durch Zufall drauf gestoßen):


cat /etc/asound.conf

Code:

pcm.analog {
        type hw
        card 0
        device 0 }

pcm.digital {
        type hw
        card 0
        device 1 }

pcm.hdmi0 {
        type hw
        card 0
        device 3 }

pcm.hdmi1 {
        type hw
        card 0
        device 7 }

pcm.!default {
        type  plug
        slave.pcm "hdmi1"
}


Last edited by Tinitus on Mon Jan 21, 2013 8:24 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Tinitus
Veteran
Veteran


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 1596

PostPosted: Mon Jan 21, 2013 8:24 am    Post subject: Re: Nvidia Atom kein Sound über HDMI Reply with quote

Hallo,

mußte das "gelöst" nochmal wegnehmen. Der Ton ist zwar komplett da, aber er die Lautstärke läßt sich nicht regeln. Benutze mittlerweile pulseaudio.
Back to top
View user's profile Send private message
Tinitus
Veteran
Veteran


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 1596

PostPosted: Mon Feb 04, 2013 6:45 pm    Post subject: Re: Nvidia Atom kein Sound über HDMI Reply with quote

Hallo,

muß nochmal nach oben schieben...keiner eine Idee wo mein Fehler liegt?
Back to top
View user's profile Send private message
3PO
l33t
l33t


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 911
Location: Schwabenländle

PostPosted: Mon Feb 25, 2013 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

Versuche es mal damit: ;)

/etc/asound.conf
Code:
pcm.stereo {
    type hw
    card NVidia
    device 7
    channels 2
}
Back to top
View user's profile Send private message
Tinitus
Veteran
Veteran


Joined: 20 Sep 2004
Posts: 1596

PostPosted: Wed Feb 27, 2013 6:45 am    Post subject: Reply with quote

Hallo,

mit aktuellem Kernel, aktueller Software und dem aktuellen Profil läuft endlich alles zufriedenstellend.

Danke!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum