Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
problem emerge adobe-flash
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sindbad
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Apr 2007
Posts: 80

PostPosted: Thu Jan 17, 2013 7:26 pm    Post subject: problem emerge adobe-flash Reply with quote

Hallo, ich brauche ein adobe-flash plugin fuer einen athlon-xp.
Also soweit ich auf portage.com geschaut habe, ist es
Code:
www-plugins/adobe-flash-10.3.183.50 bzw .48

nach einem syncen scheint er aber nicht in /usr/portage/www-plugins/adobe-flash zu liegen.
Also habe ich mir die .ebuild-files von
Code:
sources.gentoo.org
runtergeladen und in usr/portage/www-plugins/adobe-flash/ kopiert.
dann das aktuelle adobe-flash 11... in package.mask maskiert.
darauf das emerge-output:
Code:

!!! A file is not listed in the Manifest: '/usr/portage/www-plugins/adobe-flash/adobe-flash-10.3.183.48.ebuild'
Calculating dependencies... done!

>>> Verifying ebuild manifests
!!! A file is not listed in the Manifest: '/usr/portage/www-plugins/adobe-flash/adobe-flash-10.3.183.48.ebuild'


Was mache ich falsch?

Danke schonmal.
Back to top
View user's profile Send private message
Marlo
Veteran
Veteran


Joined: 26 Jul 2003
Posts: 1148

PostPosted: Thu Jan 17, 2013 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Sindbad,

das fehelende File wird mit dem befehl digest erstellt:
Code:
ebuild foo.ebuild digest


Vielleicht solltest du auch das lesen http://www.gentoo-wiki.info/HOWTO_Installing_3rd_Party_Ebuilds

und ein portage overlay anlegen.

Grüße
Ma

PS. zum flash testen kannst du meinem link unten folgen.
_________________
Test Adobe Flash Player
The Indian Shankar Drum Ganesh Machine
Back to top
View user's profile Send private message
Sindbad
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Apr 2007
Posts: 80

PostPosted: Sun Jan 20, 2013 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

Soweit habe ich das hinbekommen,
emerge hat funktioniert, aber im opera funktioniert das Ganze nicht.
Ich habe auch kein .adobe-ordner in meinem home-verzeichnis.
Was kann da schief gelaufen sein?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Deutsches Forum (German) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum