Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
why USE in make.conf doesn't work?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 208

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 11:27 pm    Post subject: why USE in make.conf doesn't work? Reply with quote

Code:
 grep 3dnow /etc/make.conf
USE="3dnow 3dnowext  -server ... so on"

but
Code:
[ebuild  N     ] media-video/ffmpeg-0.10.3  USE="X aac alsa bindist bzip2 encode hardcoded-tables mmx mp3 pulseaudio sdl truetype vorbis x264 xvid zlib -3dnow -3dnowext -aacplus (-altivec) -amr -avx -cdio (-celt) -cpudetection -debug -dirac -doc -faac -frei0r -gnutls -gsm -ieee1394 -jack -jpeg2k -libass -libv4l -mmxext -modplug (-neon) -network -openal -openssl -oss -pic -rtmp -schroedinger -speex -ssse3 -static-libs {-test} -theora -threads -v4l -vaapi -vdpau (-vis) -vpx"
Back to top
View user's profile Send private message
Veldrin
Veteran
Veteran


Joined: 27 Jul 2004
Posts: 1942
Location: Zurich, Switzerland

PostPosted: Thu Jan 10, 2013 11:59 pm    Post subject: Reply with quote

emerge --info and /etc/make.conf please.
_________________
read the portage output!
If my answer is too concise, ask for an explanation.
Back to top
View user's profile Send private message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 208

PostPosted: Fri Jan 11, 2013 4:41 am    Post subject: Reply with quote

hm, strange it's not appeared in emerge --info, but make.conf, 3dnow does there.
Back to top
View user's profile Send private message
paulj
Guru
Guru


Joined: 30 Sep 2004
Posts: 338
Location: Wales, UK

PostPosted: Fri Jan 11, 2013 6:27 am    Post subject: Reply with quote

Do you have a /etc/portage/make.conf as well? As Veldrin asked, please share the output of emerge --info and the contents of /etc/make.conf and (if it exists) /etc/portage/make.conf.
Back to top
View user's profile Send private message
syn0ptik
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Jan 2013
Posts: 208

PostPosted: Fri Jan 11, 2013 6:37 am    Post subject: Reply with quote

thanks, sometime it been working with /etc/make.conf as on bsd systems.

Veldrin, wait responds to PM.
Back to top
View user's profile Send private message
Patcave
n00b
n00b


Joined: 11 Jan 2013
Posts: 5
Location: Stuttgart, Germany

PostPosted: Fri Jan 11, 2013 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

Got the same Problem here: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-947612.html
Sorry for opening a new thread, maybe we get this problem solved together.
Back to top
View user's profile Send private message
dol-sen
Developer
Developer


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 2503
Location: Richmond, BC, Canada

PostPosted: Sat Jan 12, 2013 3:03 am    Post subject: Reply with quote

Please refer to my reply in the other thread Patcave posted
_________________
Brian
Porthole, the Portage GUI frontend irc@freenode: #gentoo-guis, #porthole, Blog
layman, gentoolkit, CoreBuilder, esearch...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum