Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
udev no longer automatically load modules
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Panard
n00b
n00b


Joined: 22 Apr 2003
Posts: 34
Location: France

PostPosted: Sun Jan 06, 2013 10:13 pm    Post subject: udev no longer automatically load modules Reply with quote

Hi,

Since a few month, kernel modules no longer autoload.
In particular, when I plug an external usb audio card, or usb wifi card (even the internal wifi card), I still have to manually load the associated kernel module.
This is a new behaviour, as everything automatically loaded before.

I don't where to start debugging, so any help to restore automatic module loading would be much appreciated.

I'm running gentoo ~amd64 and udev.

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 5654

PostPosted: Mon Jan 07, 2013 12:52 am    Post subject: Reply with quote

The very first question is:is your udev built with kmod useflag ?
Back to top
View user's profile Send private message
Panard
n00b
n00b


Joined: 22 Apr 2003
Posts: 34
Location: France

PostPosted: Mon Jan 07, 2013 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

Waou, nice guess !!
Indeed. Sounds like kmod is enabled by default now, so a simple emerge udev fixed the problem...

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum