Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
qbittorrent fails to start
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
e3k
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Oct 2007
Posts: 181
Location: Slovakia

PostPosted: Sun Dec 30, 2012 9:52 am    Post subject: qbittorrent fails to start Reply with quote

suddenly i got this message:
Code:
qbittorrent: symbol lookup error: qbittorrent: undefined symbol: _ZN10libtorrent7sessionC1ERKNS_11fingerprintEii


revdep-rebuild did not find anything.

after:
Code:
emerge -1 qbittorrent rb_libtorrent


everything works fine. no idea what was that about..

ps:
Code:

emerge -pv rb_libtorrent qbittorrent

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild   R    ] net-libs/rb_libtorrent-0.16.5  USE="ssl -debug -doc -examples -python -static-libs" 0 kB
[ebuild   R    ] net-p2p/qbittorrent-2.9.7  USE="X dbus -geoip" 0 kB

_________________
---__o__---
Back to top
View user's profile Send private message
lxg
Veteran
Veteran


Joined: 12 Nov 2005
Posts: 1019
Location: Aachen, Germany

PostPosted: Sun Dec 30, 2012 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

Revdep-rebuild doesn't always find broken dependencies. Don't ask me why, I'd also like to know.

You should try simply re-emerging both of the packages, and see what happens then. Also, do an emerge --sync && emerge -aquND @world to be sure there aren't any pending updates for dependencies.
_________________
lxg.de – codebits and tech talk
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Things Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum