Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
fluxbox fail :(
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
haxle
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 59

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 6:23 am    Post subject: fluxbox fail :( Reply with quote

http://picpaste.com/IMAG0272-wnKIsgaW.jpg
is what I'm seeing,
black box for fluxbox menu and blue background and... lame.. help?
Back to top
View user's profile Send private message
haxle
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 59

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 2:23 pm    Post subject: Reply with quote

the box in the upper left which is an xterm that i put startfluxbox in says this in case you cant read it:
Code:

X error of failed request: BadColor (invalid Colormap parameter
   Major opcode of failed request: 84 (X_AllocColor)
   Resource id in failed request: 0x0
   Serial number of failed request: 11
Current serial number in output stream: 11
xmodmap: unable to open file '/home/haxle/.Xmodmap' for reading
xmodmap: 1 error encountered, aborting.


.xinitrc:
Code:
exec startfluxbox


and yet when i get past my slim screne it just drops me into that blue background with a xterm open and when i mouse over the blue it goes to standard black X indicating that fluxbox never got started.. I typed startfluxbox into the xterm to get the pic. right click menu is still functional you just can't see what you're clicking
Back to top
View user's profile Send private message
haxle
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 59

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

make.conf:
Code:
# These settings were set by the catalyst build script that automatically
# built this stage.
# Please consult /usr/share/portage/config/make.conf.example for a more
# detailed example.
CFLAGS="-O2 -mtune=native -pipe"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
# WARNING: Changing your CHOST is not something that should be done lightly.
# Please consult http://www.gentoo.org/doc/en/change-chost.xml before changing.
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
USE="X aac aalib acl aim alsa apache2 aqua audiofile bash-completion branding cdda cddb cdr crypt css cxx dbus dga dri dv dvd dvdr encode fbcon ffmpeg gif gimp gstreamer gtk hardened java javascript jpeg mad mms mmx mp3 mp4 mplayer ncurses opengl php"
MAKEOPTS="-j2"

GENTOO_MIRRORS="http://mirror.mcs.anl.gov/pub/gentoo/ http://mirror.datapipe.net/gentoo http://lug.mtu.edu/gentoo/ http://gentoo.osuosl.org/ http://mirrors.rit.edu/gentoo/ http://gentoo.mirrors.tds.net/gentoo http://ftp.ucsb.edu/pub/mirrors/linux/gentoo/ ftp://ftp.wallawalla.edu/pub/mirrors/ftp.gentoo.org"

SYNC="rsync://rsync.us.gentoo.org/gentoo-portage"

INPUT_DEVICES="evdev keyboard mouse"
VIDEO_CARDS="nouveau"
Back to top
View user's profile Send private message
TomWij
Developer
Developer


Joined: 04 Jul 2012
Posts: 1551

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 3:06 pm    Post subject: Reply with quote

Look at your screenshot... `Esetroot -scale /home/haxle/poppies1280.jpg`
Back to top
View user's profile Send private message
haxle
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 59

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

I did see that, I thought it was unrelated however.. I'll take the fbsetbg out of my startup script and see if that changes anything..
Back to top
View user's profile Send private message
haxle
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 59

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

ok so i took it out and now I just have the black box for my menu and a black toolbar with a white outline.. nothing readable in either

O and i ran esetroot -scale ~/poppies.jpg and it came back with command not found, couldn't emerge it but i thought it came with eterm, emerged eterm and it completed but it's not in /usr/bin or /usr/sbin and i can't seem to find the executable..

I did find all this in my fluxbox log:

Code:

Failed to read: session.screen0.toolbar.layer
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.onhead
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.placement
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.height
Setting default value
Failed to read: session.screen0.toolbar.tools
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.mode
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.alignment
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.iconWidth
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.iconTextPadding
Setting default value
Failed to read: session.screen0.iconbar.usePixmap
Setting default value
Failed to read: session.screen0.strftimeFormat
Setting default value


that being the end of the file.. there was a lot more than that...


Last edited by haxle on Mon Dec 03, 2012 3:57 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
lasuit
n00b
n00b


Joined: 01 Mar 2011
Posts: 12

PostPosted: Mon Dec 03, 2012 5:28 pm    Post subject: Reply with quote

@haxle, this happen to my box too. In the end, it was the fact that the jpeg library was corrupted and needed to be rebuild. It wasn't as easy as just "re-emerging" the libjpeg. There were a couple other items that needed to be rebuild as well. I found a link in the forums under a "libjpeg" search. Hope that helps.
Back to top
View user's profile Send private message
haxle
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 59

PostPosted: Tue Dec 04, 2012 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

thanks for the tip! I rebuilt everything with libjpeg.so.8 in it and that didn't work and then i moved to libjpeg-turbo, those were really the only posts i found relating to libjpeg that were causing a problem, neither fixed the issue, I did install xfce4 and that works smoothly.. I would still really like to get fluxbox working however, does anyone else have any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
haxle
n00b
n00b


Joined: 18 Feb 2005
Posts: 59

PostPosted: Fri Dec 07, 2012 11:25 pm    Post subject: Reply with quote

just an update, xfce is usable but the background and thumbnails are distorted.. so I've still got a graphics problem.. but now I can use a gui with a graphics problem...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum