Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] grub problems with /boot as raid1
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pgu
Guru
Guru


Joined: 30 Jul 2009
Posts: 452
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Sat Dec 01, 2012 9:46 pm    Post subject: [SOLVED] grub problems with /boot as raid1 Reply with quote

I have set up raid1 on my boot partition, but I'm running into problems when I try to install grub. This is the error I get:

Code:
grub> root (hd0,0)
 Filesystem type is ext2fs, partition type 0xfd

grub> setup (hd0)
 Checking if "/boot/grub/stage1" exists... no
 Checking if "/grub/stage1" exists... no

Error 15: File not found

grub>


However, the file is there:

Code:
(chroot) livecd init.d # ls -l /boot/grub/stage1
-rw-r--r-- 1 root root 512 Dec  1 21:01 /boot/grub/stage1


But on an md partition (md1p1):

Quote:
(chroot) livecd init.d # df /boot/
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/md1p1 125875 11019 108357 10% /boot



This is the layout of my raid1 (It's overkill to mirror on so many devices,but it makes it uniform):

Code:
livecd ~ # mdadm --detail /dev/md1
/dev/md1:
        Version : 0.90
  Creation Time : Fri Nov 30 22:17:53 2012
     Raid Level : raid1
     Array Size : 131008 (127.96 MiB 134.15 MB)
  Used Dev Size : 131008 (127.96 MiB 134.15 MB)
   Raid Devices : 6
  Total Devices : 6
Preferred Minor : 1
    Persistence : Superblock is persistent

    Update Time : Sat Dec  1 20:41:24 2012
          State : clean
 Active Devices : 6
Working Devices : 6
 Failed Devices : 0
  Spare Devices : 0

           UUID : 4f30c46d:a50d0ec2:cb201669:f728008a (local to host livecd)
         Events : 0.18

    Number   Major   Minor   RaidDevice State
       0       8        1        0      active sync   /dev/sda1
       1       8       17        1      active sync   /dev/sdb1
       2       8       33        2      active sync   /dev/sdc1
       3       8       49        3      active sync   /dev/sdd1
       4       8       65        4      active sync   /dev/sde1
       5       8       81        5      active sync   /dev/sdf1


How can I solve this issue?


Last edited by pgu on Sat Dec 01, 2012 10:43 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 31705
Location: 56N 3W

PostPosted: Sat Dec 01, 2012 10:27 pm    Post subject: Reply with quote

pgu,

Why did you partition the md1?
Thats not normal practice.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
pgu
Guru
Guru


Joined: 30 Jul 2009
Posts: 452
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Sat Dec 01, 2012 10:29 pm    Post subject: Reply with quote

NeddySeagoon wrote:
pgu,

Why did you partition the md1?
Thats not normal practice.


OK.So I guess that is my problem then.I'll just try to use the device instead...
Back to top
View user's profile Send private message
pgu
Guru
Guru


Joined: 30 Jul 2009
Posts: 452
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Sat Dec 01, 2012 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you NeddySeagoon that solved the problem.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum