Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ATTENTION: Audiodef. net.eth0 does not start up on boot
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
xsilentmurmurx
Apprentice
Apprentice


Joined: 23 Oct 2009
Posts: 231

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 12:34 am    Post subject: ATTENTION: Audiodef. net.eth0 does not start up on boot Reply with quote

Hello Audiodef

I have been following along with your Gentoo Studio instructions on your website and I did pretty much all you instructed to do to get the base system up and running. I noticed that when i booted into the system, none of the modules that I added to the /etc/conf.d/modules file are loaded when the system is booting up and neither does the net.eth0 start upon boot. Infact the system is telling me that the device associated with net.eth0 does not even exist! I compiled the driver for the ethernet card as a module and it still did not work. then I attempted to build it as part of the kernel and it built succcessfully but it still does not start upon boot. Any suggestions as to what I should do to get this fixed? I am using a different PC right now and so I will not be able to copy/paste the output of commands nor error messages into this post.

All help is GREATLY appreciated.


Others can help out too, it does not have to only be Audiodef
Back to top
View user's profile Send private message
Hypnos
Advocate
Advocate


Joined: 18 Jul 2002
Posts: 2868
Location: Omnipresent

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:05 am    Post subject: Reply with quote

1) If you want his attention, you should send him a private message. There's no guarantee he'll see this posting.

2) His stage4 is not an official Gentoo project, so it's not entirely appropriate to ask about it here. At best, it should be in the "Unsupported software" subforum.

3) To debug unrecognized PCI hardware, at a minimum you should post the output of "lspci -v". I bet if you Google for the model number of your Ethernet card you would find some useful information.
_________________
Personal overlay | Simple backup scheme
Back to top
View user's profile Send private message
John R. Graham
Administrator
Administrator


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 7888
Location: Somewhere over Atlanta, Georgia

PostPosted: Tue Nov 27, 2012 1:37 am    Post subject: Reply with quote

Hypnos wrote:
...it should be in the "Unsupported software" subforum.
Correct. Doesn't mean you won't get help, though. Send that PM. :wink:

Moved from Installing Gentoo to Unsupported Software.

- John
_________________
I can confirm that I have received between 0 and 999 National Security Letters.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum