Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
I cannot use my camera(zc301)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lxjhjx
n00b
n00b


Joined: 21 Nov 2012
Posts: 11

PostPosted: Wed Nov 21, 2012 2:48 am    Post subject: I cannot use my camera(zc301) Reply with quote

I want to use my camera to get some pictures ,my camera is zc301 ,I have got it's drive and install it ,you can see :
[root@localhost spca5xx-v4l1goodbye]# lsmod
Module Size Used by Tainted: GF
spca5xx 599344 0 (unused)
videodev 8544 0 [spca5xx]
ide-cd 35772 0 (autoclean)
cdrom 34176 0 (autoclean) [ide-cd]
autofs 13684 0 (autoclean) (unused)
parport_pc 19204 1 (autoclean)
lp 9188 0 (autoclean)
parport 39072 1 (autoclean) [parport_pc lp]
vmblock 12092 4
vsock 46048 0 (unused)
vmci 26052 0 [vsock]
vmmemctl 10204 0 (unused)
vmhgfs 41600 1
keybdev 2976 0 (unused)
mousedev 5656 0 (unused)
hid 22308 0 (unused)
input 6208 0 [keybdev mousedev hid]
usb-uhci 27404 0 (unused)
ehci-hcd 20456 0 (unused)
usbcore 82592 1 [spca5xx hid usb-uhci ehci-hcd]
vmxnet 13708 1
ext3 73376 2
jbd 56336 2 [ext3]
BusLogic 100988 3
sd_mod 13452 6
scsi_mod 110488 2 [BusLogic sd_mod]



but when I use spcaview, I got a problem ,:

[root@localhost spca5xx-v4l1goodbye]# spcaview
Spcaview version: 1.1.7 date: 06:11:2006 (C) mxhaard@magic.fr
Initializing SDL.
SDL initialized.
bpp 3 format 15
Using video device /dev/video0.
Initializing v4l.
ERROR opening V4L interface
: No such device

but I search the /dev/video0 I find it
[root@localhost spca5xx-v4l1goodbye]# ls /dev/video0
/dev/video0


I want to know how to sovle it
Back to top
View user's profile Send private message
theotherjoe
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Nov 2003
Posts: 276

PostPosted: Wed Nov 21, 2012 7:54 am    Post subject: Reply with quote

permission problem?
Code:
# ls -l /dev/video0
Back to top
View user's profile Send private message
lxjhjx
n00b
n00b


Joined: 21 Nov 2012
Posts: 11

PostPosted: Thu Nov 22, 2012 3:57 am    Post subject: Reply with quote

theotherjoe wrote:
permission problem?
Code:
# ls -l /dev/video0





I do it and find
Code:
[xduser@localhost xduser]$ ls -l /dev/video0
crw-------    1 xduser   root      81,   0 2003-01-30  /dev/video0


Is there any problems? I really donnot know about theese  How should I do ?
Back to top
View user's profile Send private message
lxjhjx
n00b
n00b


Joined: 21 Nov 2012
Posts: 11

PostPosted: Thu Nov 22, 2012 4:01 am    Post subject: Reply with quote

theotherjoe wrote:
permission problem?
Code:
# ls -l /dev/video0


I change the permission
[code] chmod 666 /dev/video0
ls -l /dev/video0
crw-rw-rw- 1 xduser root 81, 0 2003-01-30 /dev/video0[code]

but I use spcaview the error is still the same

[xduser@localhost xduser]$ spcaview
Spcaview version: 1.1.7 date: 06:11:2006 (C) mxhaard@magic.fr
Initializing SDL.
SDL initialized.
bpp 3 format 15
Using video device /dev/video0.
Initializing v4l.
ERROR opening V4L interface
: No such device


what should I do ?[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum