Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED, I hope] webkit-gtk-1.8.3-r200 fails to emerge
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Armand_Karlsen
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2012
Posts: 4

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 3:22 am    Post subject: [SOLVED, I hope] webkit-gtk-1.8.3-r200 fails to emerge Reply with quote

Portage tries to emerge this as part of emerging GNOME but it fails every time; appears to show an "emake failed". I'm not very good on fixing emerge problems so any help would be appreciated. :)

As per the error message, here is the build.log: http://paste2.org/p/2470785
emerge --info: http://paste2.org/p/2470788
and emerge -pqv: http://paste2.org/p/2470789

All other packages are up-to-date as far as I can see; System is a VirtualBox guest. Let me know if you need any other info.


Last edited by Armand_Karlsen on Wed Nov 14, 2012 6:39 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 5570

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Looks like you've simply overestimated your hardware capabilities.
Try i.e. lower than '-j5'.
Back to top
View user's profile Send private message
Armand_Karlsen
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2012
Posts: 4

PostPosted: Tue Nov 13, 2012 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

I tried again all the way down at -j1, it seemed to get much further along but still failed. Here's the new build.log: http://paste2.org/p/2474088

There are many warning lines, though I know that doesn't necessarily mean a fault/problem.
Back to top
View user's profile Send private message
Chiitoo
l33t
l33t


Joined: 28 Feb 2010
Posts: 856
Location: Here and Away Again

PostPosted: Wed Nov 14, 2012 1:29 am    Post subject: Reply with quote

Well, since it is still getting killed, I'd assume it's still running out of resources.

I did recently build this without any errors with a thing that has about 512 something of RAM I believe, although it took almost 3 hours, it did it successfully. Seeing this is a VM though, I guess the settings might be a bit low?
_________________
Kind Regards,
~ The Noob Unlimited ~

Sore wa sore, kore wa kore.
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Watchman
Watchman


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 8969

PostPosted: Wed Nov 14, 2012 2:55 am    Post subject: Reply with quote

What is the output of free -m?
Back to top
View user's profile Send private message
Armand_Karlsen
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2012
Posts: 4

PostPosted: Wed Nov 14, 2012 3:51 am    Post subject: Reply with quote

The guest is given 4 cores from the host's Core i7 920 and there's over 13GiB free on the virtual disk at start of the emerge.

I tried upping the allocated RAM from 512MiB to 1GiB and there seems to have been some amount of progress, though it still failed. Error now says the fault is in the install phase, where it was the compile phase before. Does this emerge job really take so much RAM?? :?

Latest build.log: http://paste2.org/p/2475581
Back to top
View user's profile Send private message
Armand_Karlsen
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2012
Posts: 4

PostPosted: Wed Nov 14, 2012 6:39 am    Post subject: Reply with quote

Well, crap... I upped the allocated RAM again to 2GiB and the thing finished; I didn't think it would be such a hog. Guess that's solved for now... >_<
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum