Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ark no install?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
twobit
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jul 2011
Posts: 76

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 8:07 am    Post subject: ark no install? Reply with quote

cant get ark emerged .. dont want to mask the wrong package... not sure what to do.

Code:

[ebuild  N     ] kde-base/ark-4.9.2:4  USE="archive bzip2 handbook (-aqua) -debug -lzma" 229 kB
[blocks B      ] <kde-base/nepomuk-4.8.80:4 ("<kde-base/nepomuk-4.8.80:4" is blocking kde-base/nepomuk-core-4.9.2-r1)

Total: 10 packages (8 upgrades, 2 new), Size of downloads: 53,227 kB
Conflict: 1 block (1 unsatisfied)

 * Error: The above package list contains packages which cannot be
 * installed at the same time on the same system.

  (kde-base/nepomuk-4.8.5::gentoo, installed) pulled in by
    >=kde-base/nepomuk-4.8.5:4[-aqua] required by (kde-base/kdebase-runtime-meta-4.8.5::gentoo, installed)

  (kde-base/nepomuk-core-4.9.2-r1::gentoo, ebuild scheduled for merge) pulled in by
    >=kde-base/nepomuk-core-4.9.2:4[-aqua] required by (kde-base/kdelibs-4.9.2::gentoo, ebuild scheduled for merge)

Back to top
View user's profile Send private message
John R. Graham
Administrator
Administrator


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 7721
Location: Somewhere over Atlanta, Georgia

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

The issue isn't what you need to mask. The issue is that you've got part of kde 4.8 and part of kde 4.9 installed. Did you install kde and then switch to testing branch? In any case, it's safe to simply unmerge the conflicting parts of 4.8. Also, remember from my last post: everything goes smoother if your system is up to date, which it very likely won't be if you've just make a Portage configuration change (USE flags, profile, ~arch, etc.).

- John
_________________
This space intentionally left blank.
Back to top
View user's profile Send private message
twobit
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jul 2011
Posts: 76

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

This is a fresh install, this is why i'm confused about the portage tree being messed up, Profile it set to desktop/kde, USE="-gtk -gnome consolekit dbus udev qt4 kde mmx sse sse2"

why is mixing crap in the portage tree?
Back to top
View user's profile Send private message
John R. Graham
Administrator
Administrator


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 7721
Location: Somewhere over Atlanta, Georgia

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

What part of KDE have you installed? Did you end up installing kdebase-meta? If not, then what?

- John
_________________
This space intentionally left blank.
Back to top
View user's profile Send private message
twobit
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jul 2011
Posts: 76

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

just kdebase-meta .. have installed nothing else but firefox and java at that time ... I emerge -C nepomuk-4.8.5 and then ark came threw fine. but i would like to figure out whats going on here..

KDE says i'm using 4.8.5 ... why is it pulling in 4.9 stuff?
Back to top
View user's profile Send private message
John R. Graham
Administrator
Administrator


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 7721
Location: Somewhere over Atlanta, Georgia

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

Are you not on testing branch? Just a plain stable system this time?

- John
_________________
This space intentionally left blank.
Back to top
View user's profile Send private message
twobit
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jul 2011
Posts: 76

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

not on any testing branch.. started with stage3-amd64-20121013.tar.bz2 , portage-20121030.tar.bz2 but portage updated after first kernel boot.
Back to top
View user's profile Send private message
John R. Graham
Administrator
Administrator


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 7721
Location: Somewhere over Atlanta, Georgia

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

Okay. We can either call it a day, since you're past your immediate issues, or I can help you figure out what happened. If you want to pursue it, then
  • If you haven't already installed them, install wgetpaste and gentoolkit
    Code:
    emerge --noreplace -v wgetpaste gentoolkit
  • Paste your make.conf, world file, and "emerge --info"
    Code:
    wgetpaste `find /etc -name 'make.conf'`
    wgetpaste /var/lib/portage/world
    emerge --info | wgetpaste
  • Finally, post the output of
    Code:
    equery list -p kdebase-rumtime-meta
    You can use wgetpaste or just copy & paste (for any of these, really).
Post all paste links generated above.

- John
_________________
This space intentionally left blank.
Back to top
View user's profile Send private message
twobit
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 22 Jul 2011
Posts: 76

PostPosted: Wed Nov 07, 2012 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

make.conf - http://bpaste.net/show/56435/
world - http://bpaste.net/show/56437/
emerge --info http://bpaste.net/show/56438/


Code:

 * Searching for kdebase-runtime-meta ...
[IP-] [  ] kde-base/kdebase-runtime-meta-4.8.5:4
[-P-] [  ] kde-base/kdebase-runtime-meta-4.9.1:4
[-P-] [  ] kde-base/kdebase-runtime-meta-4.9.2:4



thanks for continuing to help with this.
Back to top
View user's profile Send private message
Hu
Watchman
Watchman


Joined: 06 Mar 2007
Posts: 8905

PostPosted: Thu Nov 08, 2012 2:31 am    Post subject: Reply with quote

twobit wrote:
not on any testing branch..
make.conf:
20   ACCEPT_KEYWORDS="~amd64"
emerge --info:
24   ACCEPT_KEYWORDS="amd64 ~amd64"
Your post says you are not using testing, but your make.conf and emerge --info say that you are using testing.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum