Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
gigabyte GA-970A-DS3P boot hangs
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mlybarger
Guru
Guru


Joined: 04 Sep 2002
Posts: 405

PostPosted: Sun Nov 09, 2014 12:57 pm    Post subject: gigabyte GA-970A-DS3P boot hangs Reply with quote

I've recently assembled a machine with a gigabyte GA-970A-DS3P motherboard. on that i have an amd-fx 8350 cpu, and 16gb of corsair memory, 256gb crucial solid state drive, radeon 5450 video card. during the install i had to get a pcie ethernet b/c the onboard nic doesn't work with 64 bit linux. during the install, i run genkernel --menuconfig --no-zfs all, then when i boot, the new kernel hangs waiting for udev events.

i'm open to suggestions on getting through the udev issues, at the same time, i'd be interested in suggestions on alternative motherboards for this setup. i liked about this board that it uses UEFI BIOS, has 4 memory slots, and has 3 usb 3.0 connectors. i'd actually prefer an on board video option, but at this point, i want something that's i can get installed.

grumble.
Back to top
View user's profile Send private message
Anon-E-moose
Advocate
Advocate


Joined: 23 May 2008
Posts: 2502
Location: Dallas area

PostPosted: Sun Nov 09, 2014 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

The 8169 driver should work for that onboard nic.

As far as udev, there are a few threads about udev taking some time to boot.
Not sure what the problem is as I haven't read them just seen the titles.
_________________
Asus m5a99fx, FX 8320 - amd64-multilib, 3.15.9-zen, glibc-2.17, gcc-4.7.3-r1, eudev
xorg-server-1.16, openbox w/lxpanel, nouveau, oss4(2010)
Back to top
View user's profile Send private message
mlybarger
Guru
Guru


Joined: 04 Sep 2002
Posts: 405

PostPosted: Mon Nov 10, 2014 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

thanks for the response. i finally found _a_ kernel config that works. genkernel caches old configs so i had to clean them out. any fb stuff and it hangs, but 'll work that out after I can get xorg and kde installed and working.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum