Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Chromium 23 crashes on various Google sites [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NathanZachary
Moderator
Moderator


Joined: 30 Jan 2007
Posts: 2319
Location: /home/zach

PostPosted: Thu Oct 11, 2012 4:34 pm    Post subject: Chromium 23 crashes on various Google sites [SOLVED] Reply with quote

Hello Everyone,

I am currently running Chromium 23.0.1271.22, and have noticed that it consistently crashes on various Google sites. For instance, I get the "Aw, Snap!" page for any search on images.google.com, and the front page of news.google.com. There may be others, but those are the two that are causing the biggest problems for me. I have tried clearing my profile, but to no avail. Also, I always use incognito mode, so there aren't any extensions that are loaded. Has anyone else experienced this problem? Any suggestions on a workaround, further troubleshooting steps, or a fix?

Cheers,
Nathan Zachary
_________________
“Truth, like infinity, is to be forever approached but never reached.” --Jean Ayres (1972)
---avatar cropped from =AimanStudio---


Last edited by NathanZachary on Fri Oct 19, 2012 2:57 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
platojones
Veteran
Veteran


Joined: 23 Oct 2002
Posts: 1533
Location: Just over the horizon

PostPosted: Thu Oct 11, 2012 4:36 pm    Post subject: Reply with quote

Yep, same here. I'm betting it's an upstream bug.
Back to top
View user's profile Send private message
fpires
n00b
n00b


Joined: 08 Jan 2010
Posts: 15

PostPosted: Thu Oct 11, 2012 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

Same here, with the same version. The previous version worked fine, but now I get the "Aw, Snap!" page on many sites, not only google sites and gmail, but facebook also for example. This is a real pain, so I think I will downgrade for now.

EDIT: Found this issue, which seems to be the cause:

http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=149834
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2208
Location: UK

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 2:22 am    Post subject: Reply with quote

Yeah, I've had to disable video accel in about:flags too because the tab freezes on video pages otherwise. Crashes 100% of the time on code.google.com/webfonts as well (but other sites using embedded fonts work fine).
Back to top
View user's profile Send private message
jasn
Guru
Guru


Joined: 05 May 2005
Posts: 412
Location: Maryland, US

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 2:29 am    Post subject: Reply with quote

Me too. I tried disabling extensions, and creating a new user profile, as suggestions offered by the Google tech support page that is linked to on the Aww Snap page, and neither worked.

What's weird is that if I go to the main Google page and then using the menu along the top, select News, (or just go directly to news.google.com), I get the page crash. But If I go to the main Google page, select the Play store from the menu along the top first, and then select News, it doesn't page crash.

As far as I can tell, this didn't exist in chromium-22.0.1229.91, but was introduced in with chromium-23.0.1271.10-r1 and continues with chromium-23.0.1271.17 and the current chromium-23.0.1271.22.

Weird..
Back to top
View user's profile Send private message
mrpdaemon
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Aug 2004
Posts: 129

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 4:08 am    Post subject: Reply with quote

Gentoo bug on the issue:
https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=436998
Back to top
View user's profile Send private message
grumblebear
n00b
n00b


Joined: 26 Feb 2008
Posts: 33

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 10:33 am    Post subject: Reply with quote

Another issue with Chromium 23 is that Adblock is not working. It crashes right on the start. As I have not found another report about it, I am asking here if someone has the same problem.
Back to top
View user's profile Send private message
jasn
Guru
Guru


Joined: 05 May 2005
Posts: 412
Location: Maryland, US

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Adblock Plus (Beta) 1.2, (adblockplus.org), works with my current chromium-23.0.1271.22.
Back to top
View user's profile Send private message
grumblebear
n00b
n00b


Joined: 26 Feb 2008
Posts: 33

PostPosted: Fri Oct 12, 2012 7:28 pm    Post subject: Reply with quote

I am using (the most popular?!) AdBlock 2.5.45 from chromeadblock.com. Maybe it is time to switch, but I cannot be the only one using that combination.
Back to top
View user's profile Send private message
jasn
Guru
Guru


Joined: 05 May 2005
Posts: 412
Location: Maryland, US

PostPosted: Sat Oct 13, 2012 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the link to the bug report mrpdaemon. I can temporarily avoid this issue by following the instructions there and;
Code:
nano -w /etc/chromium/default

and editing the CHROMIUM_FLAGS line to;
Code:
CHROMIUM_FLAGS="--disable-seccomp-filter-sandbox"

BTW, I'm still getting this error with the latest chromium-23.0.1271.26.

Thanks..
Back to top
View user's profile Send private message
phajdan.jr
Developer
Developer


Joined: 23 Mar 2006
Posts: 1764
Location: Poland

PostPosted: Sun Oct 14, 2012 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

jasn wrote:
BTW, I'm still getting this error with the latest chromium-23.0.1271.26.


Please report things like that on the bug tracker in the future, I was not aware upstream has not merged this at .26 time, and we are likely to be backporting the patches on Gentoo.

The main difference is that package maintainers are guaranteed to look at bugs, but not necessarily forum topics. Thanks. :wink:
_________________
http://phajdan-jr.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send private message
NathanZachary
Moderator
Moderator


Joined: 30 Jan 2007
Posts: 2319
Location: /home/zach

PostPosted: Tue Oct 16, 2012 3:30 am    Post subject: Reply with quote

Wow, thanks for all the feedback regarding the issue. I had spent a lot of time debugging, and even searching for an upstream bug that matched the problem I was having. I really appreciate the links to the bug reports!

Cheers,
Nathan Zachary
_________________
“Truth, like infinity, is to be forever approached but never reached.” --Jean Ayres (1972)
---avatar cropped from =AimanStudio---
Back to top
View user's profile Send private message
jasn
Guru
Guru


Joined: 05 May 2005
Posts: 412
Location: Maryland, US

PostPosted: Thu Oct 18, 2012 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Fixed in www-client/chromium-23.0.1271.40.

Good Luck..
Back to top
View user's profile Send private message
grumblebear
n00b
n00b


Joined: 26 Feb 2008
Posts: 33

PostPosted: Fri Oct 19, 2012 12:10 am    Post subject: Reply with quote

And AdBlock is also working again in 23.0.1271.40.
Back to top
View user's profile Send private message
NathanZachary
Moderator
Moderator


Joined: 30 Jan 2007
Posts: 2319
Location: /home/zach

PostPosted: Fri Oct 19, 2012 2:57 pm    Post subject: Reply with quote

Looking good here after the update. Thanks!

Cheers,
Nathan Zachary
_________________
“Truth, like infinity, is to be forever approached but never reached.” --Jean Ayres (1972)
---avatar cropped from =AimanStudio---
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum