Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Fails to build 3 ebuilds of @lxqt-live
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Randy Andy
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jun 2007
Posts: 1063
Location: /dev/koelsch

PostPosted: Sun Nov 02, 2014 10:15 pm    Post subject: Fails to build 3 ebuilds of @lxqt-live Reply with quote

when it comes to these ebuilds:

lxqt-base/lxqt-power-9999::qt
lxqt-base/lxqt-appswitcher-9999::qt
lxqt-base/lxqt-config-randr-9999::qt

All failed with the same error:

Code:

>>> Configuring source in /var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999 ...
>>> Working in BUILD_DIR: "/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999_build"
cmake --no-warn-unused-cli -C /var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999_build/gentoo_common_config.cmake -G Unix Makefiles -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr -DCMAKE_BUILD_TYPE=Gentoo -DCMAKE_INSTALL_DO_STRIP=OFF -DCMAKE_USER_MAKE_RULES_OVERRIDE=/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999_build/gentoo_rules.cmake -DCMAKE_TOOLCHAIN_FILE=/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999_build/gentoo_toolchain.cmake  /var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999
Not searching for unused variables given on the command line.
loading initial cache file /var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999_build/gentoo_common_config.cmake
-- The C compiler identification is GNU 4.8.3
-- The CXX compiler identification is GNU 4.8.3
-- Check for working C compiler: /usr/bin/i686-pc-linux-gnu-gcc
-- Check for working C compiler: /usr/bin/i686-pc-linux-gnu-gcc -- works
-- Detecting C compiler ABI info
-- Detecting C compiler ABI info - done
-- Check for working CXX compiler: /usr/bin/i686-pc-linux-gnu-g++
-- Check for working CXX compiler: /usr/bin/i686-pc-linux-gnu-g++ -- works
-- Detecting CXX compiler ABI info
-- Detecting CXX compiler ABI info - done
-- Looking for Q_WS_X11
-- Looking for Q_WS_X11 - found
-- Looking for Q_WS_WIN
-- Looking for Q_WS_WIN - not found
-- Looking for Q_WS_QWS
-- Looking for Q_WS_QWS - not found
-- Looking for Q_WS_MAC
-- Looking for Q_WS_MAC - not found
-- Found Qt4: /usr/bin/qmake (found version "4.8.5")
CMake Error at CMakeLists.txt:11 (find_package):
  By not providing "FindLXQT.cmake" in CMAKE_MODULE_PATH this project has
  asked CMake to find a package configuration file provided by "LXQT", but
  CMake did not find one.

  Could not find a package configuration file provided by "LXQT" with any of
  the following names:

    LXQTConfig.cmake
    lxqt-config.cmake

  Add the installation prefix of "LXQT" to CMAKE_PREFIX_PATH or set
  "LXQT_DIR" to a directory containing one of the above files.  If "LXQT"
  provides a separate development package or SDK, be sure it has been
  installed.


-- Configuring incomplete, errors occurred!
See also "/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999_build/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
See also "/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999_build/CMakeFiles/CMakeError.log".
 * ERROR: lxqt-base/lxqt-power-9999::qt failed (configure phase):
 *   cmake failed
 *
 * Call stack:
 *     ebuild.sh, line   93:  Called src_configure
 *   environment, line 3132:  Called cmake-utils_src_configure
 *   environment, line  846:  Called _execute_optionally 'src_configure'
 *   environment, line  220:  Called enable_cmake-utils_src_configure
 *   environment, line 1162:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *       "${CMAKE_BINARY}" "${cmakeargs[@]}" "${CMAKE_USE_DIR}" || die "cmake failed";
 *
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=lxqt-base/lxqt-power-9999::qt'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=lxqt-base/lxqt-power-9999::qt'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999_build'
 * S: '/var/tmp/portage/lxqt-base/lxqt-power-9999/work/lxqt-power-9999'


How should I Add the installation prefix of "LXQT" to CMAKE_PREFIX_PATH or set
"LXQT_DIR" to a directory containing one of the above files.?

Locate couldn't find one of those files on this box, LXQTConfig.cmake, lxqt-config.cmake
dev-qt/qtcore is slotted installed in version 4.8.5-r2 and 5.4.0_beta

The rest compiled fine and the desktop is up an running, although incomplete.
What should I do, to fix the problem.

Thanks for reading, Andy.
_________________
If you want to see a Distro done right, compile it yourself!
Back to top
View user's profile Send private message
Randy Andy
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jun 2007
Posts: 1063
Location: /dev/koelsch

PostPosted: Mon Nov 03, 2014 11:50 am    Post subject: Reply with quote

Hi Folks,

just found this bug report.
https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=514950

Could this be related to my problem, or is it a different story?
If yes, I will try it later, when I'm back on my box again.

Thanks for any helpful hints you could give.
_________________
If you want to see a Distro done right, compile it yourself!
Back to top
View user's profile Send private message
i92guboj
Moderator
Moderator


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 10125
Location: Córdoba (Spain)

PostPosted: Mon Nov 03, 2014 11:58 am    Post subject: Reply with quote

I don't think so.

The ebuilds from the qt overlay haven't been updated in quite a while. So, probably that's a big part of the problem.

Another part of the problem is that the whole lxqt make system is not so polished. If you look at their mailing list, there have been several posts in the last two months about that. The packages build in one distro and not in some other, and some of the packages are still lacking on the port to qt5, which also got in the middle.

There's not a lot you can do besides waiting, unless you want to get involved in fixing the ebuilds, then you should contact the maintainer(s) of the qt overlay.
_________________
Gentoo Handbook | My website
Back to top
View user's profile Send private message
Randy Andy
Veteran
Veteran


Joined: 19 Jun 2007
Posts: 1063
Location: /dev/koelsch

PostPosted: Mon Nov 03, 2014 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

Hard to accept for me, i92guboj.

So actually I'm trying to update all my installed dev-qt versions to the latest live versions.
Let's see if it helps, otherwise I really have to wait... :roll:

Nevertheless thanks for your hints.

Adiós.
_________________
If you want to see a Distro done right, compile it yourself!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum