Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Automount problem with two SD cards
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
emc
Guru
Guru


Joined: 02 Jul 2004
Posts: 389
Location: Cracow, Poland

PostPosted: Wed Oct 03, 2012 5:57 pm    Post subject: Automount problem with two SD cards Reply with quote

Hi,
I'm not sure if it correct subformu. I have problem with automounting in Xfce4. It behave strange. So, I plug SD card 1 and:
Code:
#df -hT
Filesystem     Type    Size  Used Avail Use% Mounted on
...
/dev/sdb       vfat    2.0G  154M  1.8G   8% /media/6CA6-78FF

and
Code:
# mount
...
/dev/sdb on /media/6CA6-78FF type vfat (rw,nosuid,nodev,uhelper=udisks,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush)

SD card was successfully mount, but when I add plug SC card 2 nothing happen I have to mount it manually. I looks like something is different with 2nd card because it doesn't matter order of pluging.
Code:
# df -hT
Filesystem     Type    Size  Used Avail Use% Mounted on
...
/dev/sdb1      vfat    7.5G  3.7G  3.9G  49% /mnt/sd

and
Code:
# mount
...
/dev/sdb1 on /mnt/sd type vfat (rw)

I have no problem with 500GB external USB disc, it automounting as well. Any ideas where to check?
Back to top
View user's profile Send private message
emc
Guru
Guru


Joined: 02 Jul 2004
Posts: 389
Location: Cracow, Poland

PostPosted: Wed Oct 03, 2012 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

*EDIT
Correct, order does matter. SD card 1 form post (2GB) and SD card 2 (8GB)
- plug 2GB and later 8GB both are automonted correctly (sdb is 2GB and sdc1 8GB see below)
- plug 8GB and then 2GB only 2nd (2GB) is mounted

Code:
# mount
/dev/sdb on /media/6CA6-78FF type vfat (rw,nosuid,nodev,uhelper=udisks,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush)
/dev/sdc1 on /media/263D-B03A type vfat (rw,nosuid,nodev,uhelper=udisks,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush)
# df -hT
Filesystem     Type    Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sdb       vfat    2.0G  154M  1.8G   8% /media/6CA6-78FF
/dev/sdc1      vfat    7.5G  3.7G  3.9G  49% /media/263D-B03A


So 8GB partition on SD card is to big to be automounted, but why is monted if I plug it as 2nd device???
Back to top
View user's profile Send private message
emc
Guru
Guru


Joined: 02 Jul 2004
Posts: 389
Location: Cracow, Poland

PostPosted: Wed Oct 03, 2012 6:14 pm    Post subject: Reply with quote

**EDIT
I noticed one thing.
I have 3rd card with 512MB fat32 partition and it can be mounted only as 2nd device as 8GB one.
The difference between (2GB) and (8GB and 512MB) first has only /dev/sd? device and thos that can be automouted as 2nd device has 2 /dev/sd? and /dev/sd?1

Code:
# df -hT
Filesystem     Type    Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sdb       vfat    2.0G  154M  1.8G   8% /media/6CA6-78FF
/dev/sdc1      vfat    491M  158M  333M  33% /media/CC51-6042
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum