Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
wpa_supplicant problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
FPoBM_Pinkie
n00b
n00b


Joined: 30 Jun 2012
Posts: 12
Location: In Constant Motion

PostPosted: Mon Oct 01, 2012 3:13 am    Post subject: wpa_supplicant problem Reply with quote

Note that I am not using the Gentoo LiveCD for this installation, but a SystemRescueCD 64-bit.

I plan on installing a small Gentoo partition to start a CLFS installation for a purely learning experience (I just want to use it to install the source and diagnose the system if it doesn't boot). However, I happened upon a roadblock where using wpa_supplicant wouldn't budge on me.

My router uses AES WPA2 encryption and works fine with the same passphrase I'm using here.

In short, I ran a:
Code:
% iwlist scan
...
% wpa_passphrase "CleverShark" "Z2kfyfEArY" >> /etc/wpa_supplicant.conf
% wpa_supplicant -Dnl80211 -iwlan -c /etc/wpa_supplicant.conf


It then tells me that my passphrase is incorrect (reason 3), thus "4-way handshake failed". Since I'm currently using Windows 7 to type this up, I will dump the entirety of the verbose messages if you need it later. I have already tried swapping out a lot of the global variables for the config file, including ap_scan/ctrl_interface, but to no avail; I have tried killing the process, etc, etc.

wpa_supplicant.conf is still basically the same output as wpa_passphrase "CleverShark" "Z2fyfEArY".[/code]
_________________
ye
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6516
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Mon Oct 01, 2012 5:21 am    Post subject: Reply with quote

if you are trying to get sysresccd to use wireless: boot to the xfce4 GUI and use network manager icon in the lower right of desktop

if you have installed gentoo, try editing wpa_supplicant to:

Quote:
ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=wheel
update_config=1
ap_scan=1
network={
ssid="CleverShark"
psk="Z2kfyfEArY"
proto=RSN
key_mgmt=WPA-PSK
pairwise=CCMP
auth_alg=OPEN
}


/etc/conf.d/net to

Quote:
modules_wlan0="wpa_supplicant"
wpa_supplicant_wlan0="-Dwext"
wpa_timeout_wlan0=15
iwconfig_wlan0_mode="Managed"
something like
#config_wlan0="192.168.1.209 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255"
#routes_wlan0="default gw 192.168.1.1"
or
#config_wlan0="dhcp"
#dhcpcd_wlan0="-t 10"


Edit network manager not wicd on sysresccd
_________________
Defund the FCC.


Last edited by DONAHUE on Wed Oct 03, 2012 8:22 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
FPoBM_Pinkie
n00b
n00b


Joined: 30 Jun 2012
Posts: 12
Location: In Constant Motion

PostPosted: Wed Oct 03, 2012 8:17 pm    Post subject: Reply with quote

Doesn't seem to work.
I'll copy a log of what is happening in verbose.

Here's my wpa.conf currently:
Code:
network={
   ssid="CleverShark"
   key_mgmt=WPA-PSK
   proto=WPA
   #psk="Z2kfyfEArY"
   psk=abd3d9ccc0776a5de04c3317317525a6c151143f060512abca9416b7d86fa968
}


On SystemRescueCD there seems to be no /var/run/wpa_supplicant, idk why though
_________________
ye
Back to top
View user's profile Send private message
DONAHUE
Watchman
Watchman


Joined: 09 Dec 2006
Posts: 6516
Location: Goose Creek SC

PostPosted: Wed Oct 03, 2012 8:20 pm    Post subject: Reply with quote

if you are trying to get sysresccd to use wireless: boot to the xfce4 GUI and use network manager icon in the lower right of desktop
_________________
Defund the FCC.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum