Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED]Can't boot with SDA not found - VMWare image
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nooster
n00b
n00b


Joined: 23 Feb 2007
Posts: 33

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 11:22 am    Post subject: [SOLVED]Can't boot with SDA not found - VMWare image Reply with quote

I can't get Gentoo to boot after compiling a kernel. The system is a VMWare Workstation 8 image, with VMWare running on Windows 7.

Here's a screenshot of the failed bootscreen:-
https://dl.dropbox.com/u/59045346/GentooNoBoot.png


The output of fdisk-l is here:
http://bpaste.net/show/47244/

fstab is here:
http://bpaste.net/show/47245/

grub.conf is here:
http://bpaste.net/show/47246/

lspci output is here:
https://gist.github.com/3775488

I'm guessing it's something I haven't compiled in the kernel, but can't think or see what. Perhaps someone could tell me the specific option I need checked? I checked all of the LSI SCSI device drivers as kernel drivers, not modules but have run out of ideas.

Any guidance/tips/help appreciated :D


Last edited by nooster on Mon Sep 24, 2012 2:10 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Advocate
Advocate


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 2208
Location: UK

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 12:19 pm    Post subject: Reply with quote

Is your disk on the SCSI interface or the IDE interface?
Back to top
View user's profile Send private message
nooster
n00b
n00b


Joined: 23 Feb 2007
Posts: 33

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 12:21 pm    Post subject: Reply with quote

VMWare machine setting is SCSI 0:0 for the Gentoo image
Back to top
View user's profile Send private message
nooster
n00b
n00b


Joined: 23 Feb 2007
Posts: 33

PostPosted: Mon Sep 24, 2012 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Ok I solved it.

I needed the 'Fusion MPT device support' options selected in the 'Device Drivers' section of make menuconfig compiled as kernel and not modules*. I didn't think they'd be outside the 'DeviceDrivers|SCSI Device support' section. Silly me!



*Modules may well work but I didn't want to go down that route.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum