Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
"Multimedia" buttons don't work
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
GSnake
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Sep 2012
Posts: 100
Location: Italy

PostPosted: Wed Sep 12, 2012 12:23 pm    Post subject: "Multimedia" buttons don't work Reply with quote

Hello guys, I've got a Probook 4530s and the multimedia buttons (VolUp/Down, Screen Brightness and so on) aren't working... what can I do to make them work?
Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Chiitoo
l33t
l33t


Joined: 28 Feb 2010
Posts: 855
Location: Here and Away Again

PostPosted: Wed Sep 12, 2012 12:45 pm    Post subject: ><)))°€ Reply with quote

Teegrins, GSnake!

Which Desktop Environment/Window Manager are you using?
Are those 'multimedia-keys' used with the Fn-key?

I found this entry in archlinux-wiki, which might or might not be helpful:
    https://wiki.archlinux.org/index.php/HP_ProBook_4530s

_________________
Kind Regards,
~ The Noob Unlimited ~

Sore wa sore, kore wa kore.
Back to top
View user's profile Send private message
GSnake
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Sep 2012
Posts: 100
Location: Italy

PostPosted: Wed Sep 12, 2012 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

Hello!
I'm using XFCE4 and yes, they are operated through the "Fn" button!

EDIT: I read the link but no solutions yet. I've built the hp-wmi module in my kernel but they still don't work..

EDIT2: AAAAAAND SOLVED! My bad: I was trying only the volume buttons without having installed a daemon for controlling the audiocard (volumed)
Back to top
View user's profile Send private message
ultraincognito
Guru
Guru


Joined: 03 Jun 2011
Posts: 346
Location: Ukraine

PostPosted: Fri Sep 14, 2012 8:35 am    Post subject: Reply with quote

GSnake wrote:
EDIT2: AAAAAAND SOLVED! My bad: I was trying only the volume buttons without having installed a daemon for controlling the audiocard (volumed)

It's not necessary to install the volman.
You can bind commands to keys through the xfce settings manager.
See how have I done it.
Back to top
View user's profile Send private message
GSnake
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Sep 2012
Posts: 100
Location: Italy

PostPosted: Fri Sep 14, 2012 8:55 am    Post subject: Reply with quote

ultraincognito wrote:
GSnake wrote:
EDIT2: AAAAAAND SOLVED! My bad: I was trying only the volume buttons without having installed a daemon for controlling the audiocard (volumed)

It's not necessary to install the volman.
You can bind commands to keys through the xfce settings manager.
See how have I done it.

I didn't install volman but volumed. Is it the same thing?
Back to top
View user's profile Send private message
ultraincognito
Guru
Guru


Joined: 03 Jun 2011
Posts: 346
Location: Ukraine

PostPosted: Fri Sep 14, 2012 9:13 am    Post subject: Reply with quote

GSnake wrote:
I didn't install volman but volumed. Is it the same thing?

I was wrong. But I didn't install any volmans or volumed.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum