Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Xorg -configure失败
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index 中文 (Chinese)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mathabstrction
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2012
Posts: 74

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 8:17 am    Post subject: Xorg -configure失败 Reply with quote

[ 296.838]
X.Org X Server 1.12.2
Release Date: 2012-05-29
[ 296.840] X Protocol Version 11, Revision 0
[ 296.840] Build Operating System: Linux 3.3.8-gentoo x86_64 Gentoo
[ 296.841] Current Operating System: Linux GENTOO 3.3.8-gentoo #1 SMP Sat Aug 11 22:49:02 HKT 2012 x86_64
[ 296.841] Kernel command line: root=/dev/ram0 real_root=/dev/sda3
[ 296.842] Build Date: 11 August 2012 08:46:59AM
[ 296.843]
[ 296.844] Current version of pixman: 0.26.0
[ 296.845] Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
[ 296.845] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[ 296.848] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Aug 11 23:08:56 2012
[ 296.848] (II) Loader magic: 0x7d0ae0
[ 296.848] (II) Module ABI versions:
[ 296.848] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[ 296.848] X.Org Video Driver: 12.0
[ 296.848] X.Org XInput driver : 16.0
[ 296.848] X.Org Server Extension : 6.0
[ 296.848] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:2e32:8086:2e32 rev 3, Mem @ 0xfe400000/4194304, 0xd0000000/268435456, I/O @ 0x0000dc00/8
[ 296.849] List of video drivers:
[ 296.850] intel
[ 296.850] fbdev
[ 296.851] vesa
[ 296.851] (II) LoadModule: "intel"
[ 296.851] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
[ 296.852] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
[ 296.852] compiled for 1.12.2, module version = 2.19.0
[ 296.852] Module class: X.Org Video Driver
[ 296.852] ABI class: X.Org Video Driver, version 12.0
[ 296.852] (II) LoadModule: "fbdev"
[ 296.852] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
[ 296.852] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"
[ 296.852] compiled for 1.12.2, module version = 0.4.2
[ 296.852] ABI class: X.Org Video Driver, version 12.0
[ 296.852] (II) LoadModule: "vesa"
[ 296.852] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
[ 296.852] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
[ 296.852] compiled for 1.12.2, module version = 2.3.1
[ 296.852] Module class: X.Org Video Driver
[ 296.852] ABI class: X.Org Video Driver, version 12.0
[ 296.852] (II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G, 915G,
E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM, Pineview G,
965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33, GM45,
4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, B43, Clarkdale, Arrandale,
Sandybridge Desktop (GT1), Sandybridge Desktop (GT2),
Sandybridge Desktop (GT2+), Sandybridge Mobile (GT1),
Sandybridge Mobile (GT2), Sandybridge Mobile (GT2+),
Sandybridge Server, Ivybridge Mobile (GT1), Ivybridge Mobile (GT2),
Ivybridge Desktop (GT1), Ivybridge Desktop (GT2), Ivybridge Server,
Ivybridge Server (GT2)
[ 296.852] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
[ 296.852] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
[ 296.923] (++) Using config file: "/root/xorg.conf.new"
[ 296.924] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[ 296.924] (==) ServerLayout "X.org Configured"
[ 296.924] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
[ 296.924] (**) | |-->Monitor "Monitor0"
[ 296.924] (**) | |-->Device "Card0"
[ 296.924] (**) |-->Screen "Screen1" (1)
[ 296.924] (**) | |-->Monitor "Monitor1"
[ 296.924] (**) | |-->Device "Card1"
[ 296.924] (**) |-->Screen "Screen2" (2)
[ 296.924] (**) | |-->Monitor "Monitor2"
[ 296.924] (**) | |-->Device "Card2"
[ 296.924] (**) |-->Input Device "Mouse0"
[ 296.924] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
[ 296.924] (==) Automatically adding devices
[ 296.924] (==) Automatically enabling devices
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/misc/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/100dpi/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/75dpi/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/misc/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/TTF/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/100dpi/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (WW) The directory "/usr/share/fonts/75dpi/" does not exist.
[ 296.924] Entry deleted from font path.
[ 296.924] (**) FontPath set to:

[ 296.924] (**) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
[ 296.924] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[ 296.924] (WW) Disabling Mouse0
[ 296.924] (WW) Disabling Keyboard0
[ 296.925] (WW) Falling back to old probe method for fbdev
[ 296.925] (II) Loading sub module "fbdevhw"
[ 296.925] (II) LoadModule: "fbdevhw"
[ 296.926] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/libfbdevhw.so
[ 296.926] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation"
[ 296.926] compiled for 1.12.2, module version = 0.0.2
[ 296.926] ABI class: X.Org Video Driver, version 12.0
[ 296.926] (WW) Falling back to old probe method for vesa
[ 296.927] Number of created screens does not match number of detected devices.
Configuration failed.

怎么办?
多谢指教
Back to top
View user's profile Send private message
mathabstrction
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2012
Posts: 74

PostPosted: Sun Aug 12, 2012 9:05 am    Post subject: Reply with quote

请大家认真分析分析,多谢指教。
Back to top
View user's profile Send private message
heroxbd
Developer
Developer


Joined: 11 Dec 2011
Posts: 27
Location: Sendai, Japan

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 12:46 am    Post subject: Reply with quote

看起来是硬件检测的问题。

贴一下你 x11-base/xorg-server 的 USE flag

Code:
emerge -pv x11-base/xorg-server


再贴一下硬件列表 (lspci 由 sys-apps/pciutils 提供)

Code:
lspci


另外你可以尝试删除 xorg.conf 直接启动 X 贴一下 Xorg.log[/code]
Back to top
View user's profile Send private message
mathabstrction
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2012
Posts: 74

PostPosted: Tue Aug 14, 2012 3:06 am    Post subject: Reply with quote

不用了可以直接startx,一切正常
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index 中文 (Chinese) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum