Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Conky: unknown variable hddtemp
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lalebarde
Guru
Guru


Joined: 03 Sep 2006
Posts: 436
Location: France, Haute-Garonne

PostPosted: Sun Jul 22, 2012 7:07 am    Post subject: [SOLVED] Conky: unknown variable hddtemp Reply with quote

Hi all,
I have the error message when I start conky, thought the hddtemp daemon is running and my HD defined :
Code:
# /etc/init.d/hddtemp status
 * status: started
Code:
# /usr/sbin/hddtemp /dev/sda
/dev/sda: ST31000528AS: 34°C
# /usr/sbin/hddtemp /dev/sdb
/dev/sdb: ST31000528AS: 32°C
Code:
# uname -a
Linux JANUS 2.6.37-tuxonice #6 SMP PREEMPT Sat May 12 15:50:29 CEST 2012 x86_64 Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860 @ 2.80GHz GenuineIntel GNU/Linux

My conky config :
Code:
${color grey}Temperature /dev/sda:$color ${hddtemp /dev/sda}
${color grey}Temperature /dev/sdb:$color ${hddtemp /dev/sdb}

Any idea please ?


Last edited by lalebarde on Mon Jul 23, 2012 8:21 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
BillWho
Veteran
Veteran


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 1600
Location: US

PostPosted: Sun Jul 22, 2012 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

lalebarde

Does it show-up in the browser at http://localhost:7634/ :?:
_________________
Good luck :wink:

Since installing gentoo, my life has become one long emerge :)
Back to top
View user's profile Send private message
lalebarde
Guru
Guru


Joined: 03 Sep 2006
Posts: 436
Location: France, Haute-Garonne

PostPosted: Sun Jul 22, 2012 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for your answer BillWho,

Yes, it does :
Code:
|/dev/sda|ST31000528AS|39|C|
Back to top
View user's profile Send private message
BillWho
Veteran
Veteran


Joined: 03 Mar 2012
Posts: 1600
Location: US

PostPosted: Mon Jul 23, 2012 1:21 am    Post subject: Reply with quote

lalebarde wrote:
Thanks for your answer BillWho,

Yes, it does :
Code:
|/dev/sda|ST31000528AS|39|C|

Well, that tells us that it's using the correct port - did you enable the 'hddtemp' use flag for conky :?:
_________________
Good luck :wink:

Since installing gentoo, my life has become one long emerge :)
Back to top
View user's profile Send private message
lalebarde
Guru
Guru


Joined: 03 Sep 2006
Posts: 436
Location: France, Haute-Garonne

PostPosted: Mon Jul 23, 2012 8:20 am    Post subject: Reply with quote

:oops: Yes, I did not add hddtemp in the use flags !
Now it works :D
Thanks a lot BillWho
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum