Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ERROR: sys-devel/gcc-4.6.3 failed Bootstrap comparison failu
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
iMike
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Apr 2005
Posts: 208
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Mon Feb 04, 2013 7:31 am    Post subject: Reply with quote

On my coppermine PIII, I was able to compile gcc-4.6.3 with "-march=i686 -O2 -pipe" then after that compiled successfully, I had it recompile itself again with "-march=native". After that, I added it back to a distcc build farm with the original CFLAGS it was using "-march=pentium3 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer". Thanks for pointing out the bug and workaround.
Back to top
View user's profile Send private message
depontius
Advocate
Advocate


Joined: 05 May 2004
Posts: 2439

PostPosted: Mon Feb 04, 2013 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

I never was able to get back to "-march=pentium3" with gcc-4.6.3, but I'm just as happy to be working with "-march=native".
_________________
.sigs waste space and bandwidth
Back to top
View user's profile Send private message
ffdjm
n00b
n00b


Joined: 28 Mar 2004
Posts: 13
Location: Fairbanks, Alaska

PostPosted: Fri Apr 19, 2013 3:30 am    Post subject: Reply with quote

My computer is a Celeron D 478 pin. Gcc-4.6.3 after many failures compiled when I changed -march=pentium3 to -march=native.
CFLAGS="-O2 -march=native -fomit-frame-pointer"
USE="cxx fortran gtk mudflap nls nptl openmp (-altivec) -doc (-fixed-point) -gcj -graphite (-hardened) (-libssp) (-multilib) -multislot -nopie -nossp -objc -objc++ -objc-gc -test -vanilla"

Douglas
Back to top
View user's profile Send private message
PatomaS
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Feb 2006
Posts: 120

PostPosted: Tue May 21, 2013 1:39 am    Post subject: fail for --emptytree and solution Reply with quote

Hi

I was doing an emerge --emptytree and gcc-4.6.3 failed with the "emake failed with bootstrap-lean" message, but after a few changes, I got it to reemerge fine. I have to say that if it was installed fine before, and I have not made any big changes, it should have been reemerged without problems.

This are the changes I made

  • ( make.conf ) MAKEOPTS="-j8" --> MAKEOPTS="-j4"
  • ( package.use ) sys-devel/gcc gcj --> sys-devel/gcc -fortran gcj


Some information about my system

  • CFLAGS="-march=core2 -mtune=generic -O2 -pipe"
  • CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
  • 8Gb RAM ( gcc emerge never used more than 1.5 )
  • core i5 2500k


At the time I installed this system core2 was the recommendation for my processor, I'll be changing to -march=native, I'll report the changes when they are done in case that helps anybody with the same problem.

Update:
I made this changes and it emerged fine again

  • CFLAGS="-march=native -O2 -pipe"
  • MAKEOPTS="-j8"
  • sys-devel/gcc -fortran -gcj


Bye
_________________
¡ hey, hou, hou, hey !
Back to top
View user's profile Send private message
diablo465
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Sep 2013
Posts: 107

PostPosted: Mon Feb 17, 2014 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

Havn't solved this problem yet
Back to top
View user's profile Send private message
rhill
Developer
Developer


Joined: 22 Oct 2004
Posts: 1629
Location: sk.ca

PostPosted: Mon Feb 17, 2014 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

I fixed this a year ago. If you're still having problems file a bug report.
_________________
by design, by neglect
for a fact or just for effect
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum