Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Xorg] Problem z radeonem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Instalacja i sprzęt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Belliash
Advocate
Advocate


Joined: 24 Nov 2004
Posts: 2396
Location: Legnica, Poland

PostPosted: Wed Feb 29, 2012 11:15 am    Post subject: [Xorg] Problem z radeonem Reply with quote

Witam wszystkich,

Mam pytanie do wszystkich wlascicieli kart Radeon, w szczegolnosci APU.
Zainstalowalem wlasnie na netbooku system i jak na razie nie moge uruchomic X'ow.
Wyglada na to ze usiluje ladowac wszystkie stery, tylko nie fglrx, ktory mam w systemie:


lsmod wrote:
Module Size Used by
ipv6 282330 12
fuse 62378 5
btusb 10657 0
bluetooth 143008 1 btusb
snd_hda_codec_conexant 44605 1
snd_hda_codec_hdmi 22881 1
fglrx 3023777 0
rt2800pci 8837 0
snd_hda_intel 21213 0
ohci_hcd 20615 0
snd_hda_codec 67656 3 snd_hda_codec_conexant,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel
rt2800lib 38668 1 rt2800pci
crc_ccitt 1275 1 rt2800lib
ehci_hcd 39042 0
snd_pcm 63228 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
usbcore 124328 3 btusb,ohci_hcd,ehci_hcd
ideapad_laptop 8158 0
psmouse 45624 0
r8169 46832 0
sparse_keymap 2904 1 ideapad_laptop
rt2x00pci 4706 1 rt2800pci
snd_timer 17888 1 snd_pcm
rt2x00lib 33111 3 rt2800pci,rt2800lib,rt2x00pci
usb_common 825 1 usbcore
k10temp 2731 0
snd 46326 6 snd_hda_codec_conexant,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm,snd_timer
eeprom_93cx6 1256 1 rt2800pci
hwmon 1265 1 k10temp
soundcore 888 1 snd
snd_page_alloc 6841 2 snd_hda_intel,snd_pcm


lspci wrote:
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Wrestler [Radeon HD 6310]


lspci -vvv wrote:
00:01.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Wrestler [Radeon HD 6310] (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Lenovo Device 397b
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 32 bytes
Interrupt: pin A routed to IRQ 18
Region 0: Memory at 80000000 (32-bit, prefetchable) [size=256M]
Region 1: I/O ports at 2000 [size=256]
Region 2: Memory at 90200000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256K]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
Capabilities: [50] Power Management version 3
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [58] Express (v2) Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <4us, L1 unlimited
ExtTag+ RBE+ FLReset-
DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+
MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
DevSta: CorrErr- UncorrErr+ FatalErr- UnsuppReq+ AuxPwr- TransPend-
LnkCap: Port #0, Speed unknown, Width x0, ASPM unknown, Latency L0 <64ns, L1 <1us
ClockPM- Surprise- LLActRep- BwNot-
LnkCtl: ASPM Disabled; Disabled- Retrain- CommClk-
ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
LnkSta: Speed unknown, Width x0, TrErr- Train- SlotClk- DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
DevCap2: Completion Timeout: Not Supported, TimeoutDis-
DevCtl2: Completion Timeout: 50us to 50ms, TimeoutDis-
LnkCtl2: Target Link Speed: 2.5GT/s, EnterCompliance- SpeedDis-, Selectable De-emphasis: -6dB
Transmit Margin: Normal Operating Range, EnterModifiedCompliance- ComplianceSOS-
Compliance De-emphasis: -6dB
LnkSta2: Current De-emphasis Level: -6dB, EqualizationComplete-, EqualizationPhase1-
EqualizationPhase2-, EqualizationPhase3-, LinkEqualizationRequest-
Capabilities: [a0] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit+
Address: 0000000000000000 Data: 0000
Capabilities: [100 v1] Vendor Specific Information: ID=0001 Rev=1 Len=010 <?>
Kernel driver in use: fglrx_pci
Kernel modules: fglrx


blad wrote:
X.Org X Server 1.11.4
Release Date: 2012-01-27
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 3.2.7-regen2 x86_64 Gentoo
Current Operating System: Linux NetBelliash 3.2.7-regen2 #1 SMP Wed Feb 29 09:58:32 CET 2012 x86_64
Kernel command line: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.2.7-regen2 rootfstype=ext4 root=/dev/sda3 video=uvesafb:1366x768-32,mtrr:3,ywrap splash=silent,theme:regen2_basic console=tty1 quiet zcache
Build Date: 28 February 2012 10:28:12PM

Current version of pixman: 0.24.4
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Feb 29 12:04:39 2012
(==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
(EE) Failed to load module "dri" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "dri2" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "ati" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available.

Fatal server error:
no screens found

Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

Server terminated with error (1). Closing log file.



Z gory dziekuje za porady i pozdrawiam! ;)
_________________
Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Instalacja i sprzęt All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum