Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Warcraft III and access violation
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Core_2_Duo
n00b
n00b


Joined: 04 Sep 2011
Posts: 31

PostPosted: Tue Jan 03, 2012 12:38 am    Post subject: Warcraft III and access violation Reply with quote

Hello, guys.
I have a problem with warcraft
When I try to run it, I get an error:

Exception: 0xC0000005 (ACCESS_VIOLATION) at 0023:7CA5B733

Output in console:
Code:

err:ole:CoCreateInstance apartment not initialised
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
fixme:d3d_caps:wined3d_guess_card_vendor Received unrecognized GL_VENDOR "X.Org". Returning HW_VENDOR_NVIDIA.
fixme:d3d_caps:select_card_nvidia_mesa Card selection not handled for Mesa Nouveau driver
err:seh:raise_exception Unhandled exception code c000013a flags 0 addr 0xf772f42e

Same with opengl key.

Thanks ahead for the help.
_________________
Sorry for my bad english
Back to top
View user's profile Send private message
Core_2_Duo
n00b
n00b


Joined: 04 Sep 2011
Posts: 31

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 1:21 am    Post subject: Reply with quote

:(
Any ideas?
_________________
Sorry for my bad english
Back to top
View user's profile Send private message
hasufell
Developer
Developer


Joined: 29 Oct 2011
Posts: 233

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 8:22 am    Post subject: Reply with quote

from what I can see you use nouveau?

did you try proprietary nvidia driver?
Back to top
View user's profile Send private message
Core_2_Duo
n00b
n00b


Joined: 04 Sep 2011
Posts: 31

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 8:42 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, it's strange.
I haven't nvidia card, my card is radeon hd5870
_________________
Sorry for my bad english
Back to top
View user's profile Send private message
HolgerB
n00b
n00b


Joined: 07 Sep 2011
Posts: 49

PostPosted: Thu Jan 12, 2012 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

Well, the two error lines from WINE rather look to me as if your card is not detected correctly.

If the function names are speaking then your graphic adapter is not recognized in the first place (guess_card_vendor).
...
fixme:d3d_caps:wined3d_guess_card_vendor Received unrecognized GL_VENDOR "X.Org". Returning HW_VENDOR_NVIDIA.
fixme:d3d_caps:select_card_nvidia_mesa Card selection not handled for Mesa Nouveau driver
...
The GL_VENDOR reported (= usually graphic adapter vendor) seems to be X.Org.

Is your 3D acceleration working at all ? Did you try glxgears or one of the free 3D FPS (OpenArena, Alien Arena, Nexuiz) ?

Did you install the opensource drivers (radeon) or the propritary driver (fglrx) ?

My educated guess:
Your system currently has no working 3D acceleration at all. Thus WINE is crashing.

Try to run the following in a X Terminal:
glxinfo | grep OpenGL

and post the output in this thread.

Edit: You might also consider this:
http://www.gentoo.org/doc/en/dri-howto.xml
and this:
http://www.gentoo.org/doc/en/ati-faq.xml

-H
Back to top
View user's profile Send private message
Gordio
n00b
n00b


Joined: 09 Feb 2012
Posts: 2

PostPosted: Thu Feb 09, 2012 5:40 am    Post subject: Reply with quote

Code:
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0xefc508,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),1,0xefc508,0x00000000), stub!
fixme:d3d_caps:wined3d_guess_card_vendor Received unrecognized GL_VENDOR "X.Org". Returning HW_VENDOR_NVIDIA.
fixme:d3d_caps:select_card_nvidia_mesa Card selection not handled for Mesa Nouveau driver


Use opensource driver. 3D work fine.

glxinfo G OpenGL:
Code:
OpenGL vendor string: X.Org
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD REDWOOD
OpenGL version string: 2.1 Mesa 7.11.2
OpenGL shading language version string: 1.20
Back to top
View user's profile Send private message
HolgerB
n00b
n00b


Joined: 07 Sep 2011
Posts: 49

PostPosted: Fri Feb 10, 2012 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

@Gordio:
Is this Core_2_Duo with a different name ?

If so: The open-source Radeon might not sufficient to run WoW in D3D mode. Although I had no issues running UT2k4 under archlinux back then with my ATI HD4670 under WINE, I am still not shure how well WoW deals with WINE in combination with the radeon driver. You might want to try out enforcing WoW in OpenGL mode. IIRC the parameter was -opengl
Back to top
View user's profile Send private message
Gordio
n00b
n00b


Joined: 09 Feb 2012
Posts: 2

PostPosted: Fri Feb 10, 2012 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
@Gordio:
Is this Core_2_Duo with a different name ?


CPU: http://paste.pocoo.org/raw/548861/
Video: ATI EAH 5670 (512Mb) - http://paste.pocoo.org/raw/548871/
Soft:
- x11-drivers/radeon-ucode-20110531
- x11-drivers/xf86-video-ati-6.14.3
- media-libs/mesa-7.11.2 (-* classic egl gallium llvm nptl shared-glapi video_cards_radeon)

Available OpenGL implementations:
[1] xorg-x11 *

Try run Worlds of Tanks in wine:
Back to top
View user's profile Send private message
HolgerB
n00b
n00b


Joined: 07 Sep 2011
Posts: 49

PostPosted: Sat Feb 11, 2012 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

@Gordio:
Highjacking another thread is not nice 8O

From Wines AppDB I would conclude that Worlds of Tanks is not easy to set up even when using the propritary ATI driver (fglrx).

Good luck !
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum