Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED][ALSA] Gniazdo słuchawek nie chce działać
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Polish OTW
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KoKA
n00b
n00b


Joined: 25 Feb 2011
Posts: 20

PostPosted: Sun Aug 14, 2011 5:17 pm    Post subject: [SOLVED][ALSA] Gniazdo słuchawek nie chce działać Reply with quote

Witam, mój problem polega na tym że gniazdo słuchawek nagle przestało mi działać, po podłączeniu głośniki się wyłączają, ale słuchawki nie wydają dźwięku, dzieje się tak również z innymi modelami słuchawek. W alsamixer widać było wpis Headphone Off/Off, którego nie można było zmienić. Wywaliłem ALSA-ę z kernela, zainstalowałem media-sound/alsa-driver, głośność "Headphone" można już regulować ale problem pozostał. Próbowałem również dopisać:
Quote:

options snd-hda-intel model=auto

do /etc/modprobe.d/alsa.conf.

Mam kartę zintegrowaną w laptopie MSI CR620-048PL
lspci -v | grep -i audio pokazuje:
Quote:

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)


Last edited by KoKA on Sun Aug 14, 2011 11:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
KoKA
n00b
n00b


Joined: 25 Feb 2011
Posts: 20

PostPosted: Sun Aug 14, 2011 11:08 pm    Post subject: Reply with quote

Problem rozwiązany, w Centrum sterowana (GNOME) > Regulacja głośności > Przełączniki, miałem odznaczone Headphone
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Polish OTW All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum