Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
recent xorg + nvidia woes [solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hobbes2100
n00b
n00b


Joined: 24 Apr 2002
Posts: 37

PostPosted: Wed Jul 20, 2011 3:44 am    Post subject: recent xorg + nvidia woes [solved] Reply with quote

I've seen a few posts (semi-recent) that are having trouble with xorg and nvidia. In some cases, the only "error" messages are related to dri. Xorg errors shows these as an (EE) type error, but in reality, the dri "errors" are the expected behavior of nvidia's proprietary drivers (aka, x11-driver/nvidia-drivers). Other than those (non-cause-of-failure) indicators, the screen may either be blank or xdm/gdm/kdm will display with no driver input [the problems may be unrelated and the second set of problems may have been cause by me being sloppy with xorg-server to xorg-driver versioning].

I struggled with several versions, but I finally had success with:

Code:

[IP-] [  ] x11-base/xorg-server-1.10.3:0
[IP-] [  ] x11-base/xorg-drivers-1.10:0
[IP-] [  ] x11-drivers/nvidia-drivers-275.19:0


(I didn't play with kernels but I'm running gentoo-sources 2.6.34-gentoo-r12)

Incidentally, these versions also restored my ability to use a (long time) working xorg.conf file that mysteriously stopped working in January. On a whim, I copied it over to xorg.conf and fired things up. Voila!

Best,
Mark
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum