Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] KDE 4.6.2 non starting
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Belliash
Advocate
Advocate


Joined: 24 Nov 2004
Posts: 2396
Location: Legnica, Poland

PostPosted: Sun May 01, 2011 12:14 pm    Post subject: [SOLVED] KDE 4.6.2 non starting Reply with quote

Hello,

I have just emerged KDE 4.6.2 and it doesnt want to start-up correctly.
I use KDM which starts and allows me to login, then splash shows, icons animate and thats end... Nothing more happens.
In /var/log/kdm.log i found this:

Code:
klauncher(2434) kdemain: no Dbus session-bus found. Check if you have started the DBUS server.
kdeinit4: Communication error with launcher. Exiting!
kdmgreet(2393) (K*TimeZone*): kSystemTimeZones: ktimezoned initialize() D-Bus call failed: "Not connected to D-Bus server"


Im pretty sure both consolekit and dbus are started up.
I think i checked and tried everything, even downgrading nvidia-drivers to 260 as someone here reported to helped - w/o any success.


Do you have any ideas?
_________________
Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog


Last edited by Belliash on Thu May 05, 2011 9:04 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Letharion
Veteran
Veteran


Joined: 13 Jun 2005
Posts: 1259
Location: Sweden

PostPosted: Sun May 01, 2011 2:11 pm    Post subject: Reply with quote

Start up, get to KDM, restart dbus from terminal 1, check logs for errors, try to log in again? :)
Back to top
View user's profile Send private message
Belliash
Advocate
Advocate


Joined: 24 Nov 2004
Posts: 2396
Location: Legnica, Poland

PostPosted: Sun May 01, 2011 2:47 pm    Post subject: Reply with quote

There is no error regarding dbus.
The only one i get is the one i have already written in 1st post and it occurs only while KDE is starting up, or rather trying to start up...


And when starting via startx i got this:
Code:
startkde: Starting up...
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
kbuildsycoca4 running...
Agent registered
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceAdded(QString)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceRemoved(QString)
kded(5627): Communication problem with  "kded" , it probably crashed.
Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." "

NVIDIA: could not open the device file /dev/nvidiactl (Permission denied).
NVIDIA: could not open the device file /dev/nvidiactl (Permission denied).
OpenGL vendor string:                   NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string:                 GeForce GTS 360M/PCI/SSE2
OpenGL version string:                  2.1.2 NVIDIA 260.19.44
OpenGL shading language version string:
Driver:                                 NVIDIA
Driver version:                         260.19.44
GPU class:                              G80/G90
OpenGL version:                         2.1.2
GLSL version:                           0.0
X server version:                       1.9.5
Linux kernel version:                   2.6.38
Direct rendering:                       no
Requires strict binding:                no
GLSL shaders:                           yes
Texture NPOT support:                   yes
NVIDIA: could not open the device file /dev/nvidiactl (Permission denied).
kwin(5659): Invalid framebuffer status:  "GL_FRAMEBUFFER_UNSUPPORTED"
kwin(5659): Failed to compile shader:  "
kwin(5659): Failed to compile shader:  "
QDBusConnection: name 'org.kde.kglobalaccel' had owner '' but we thought it was ':1.13'
QDBusObjectPath: invalid path ""
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
Object::connect: No such signal KWindowSystem::windowChanged(WId,unsigned long*)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(-5, -3)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(-5, -3)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(-5, -3)
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
link XMLID_34_ hasn't been detected!
link XMLID_34_ hasn't been detected!
link XMLID_36_ hasn't been detected!
plasma-desktop(5676)/libplasma Plasma::FrameSvg::resizeFrame: Invalid size QSizeF(0, 0)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceAdded(QString)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceRemoved(QString)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceAdded(QDBusObjectPath)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceRemoved(QDBusObjectPath)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceChanged(QDBusObjectPath)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceAdded(QString)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceRemoved(QString)
X Error: BadValue (integer parameter out of range for operation) 2
  Major opcode: 102 (X_ChangeKeyboardControl)
  Resource id:  0xffffffa0
kwin(5659)/kdeui (KNotification) KNotification::slotReceivedIdError: Error while contacting notify daemon "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken."
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceAdded(QDBusObjectPath)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceRemoved(QDBusObjectPath)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceChanged(QDBusObjectPath)
QStringList Solid::Backends::UDisks::UDisksManager::allDevicesInternal()  error:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply"
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceAdded(QDBusObjectPath)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceRemoved(QDBusObjectPath)
Object::connect: No such signal QDBusAbstractInterface::DeviceChanged(QDBusObjectPath)
unnamed app(5669): Communication problem with  "knotify" , it probably crashed.
Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." "

plasma-desktop(5675): Communication problem with  "plasma-desktop" , it probably crashed.
Error message was:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply" : " "Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken." "

QStringList Solid::Backends::UDisks::UDisksManager::allDevicesInternal()  error:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply"
QStringList Solid::Backends::UDisks::UDisksManager::allDevicesInternal()  error:  "org.freedesktop.DBus.Error.NoReply"
kcminit(5651): "Error launching kaccess. Either KLauncher is not running anymore, or it failed to start the application."

Couldn't find synaptics properties. No synaptics driver loaded?
kdeinit4: Shutting down running client.
Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)
KDE Daemon (kded) already running.



Looks similiar:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=90286
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=993362
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-869835-start-0.html

but no solution so far
_________________
Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog
Back to top
View user's profile Send private message
red-0ne
n00b
n00b


Joined: 23 Oct 2009
Posts: 5

PostPosted: Tue May 03, 2011 10:59 pm    Post subject: Same problem here Reply with quote

Same problem here. I think plasma-workspace is related somehow. I found similar symptoms to mine here https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=270327#c8... i'll try their workaround tomorrow but i don't think it will solve my problem as i never configured that KDE-MicroBlog Plugin.
Back to top
View user's profile Send private message
Belliash
Advocate
Advocate


Joined: 24 Nov 2004
Posts: 2396
Location: Legnica, Poland

PostPosted: Thu May 05, 2011 9:04 am    Post subject: Reply with quote

Seems solved. More information here: http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=365637
_________________
Asio Software Technologies
Belliash IT Weblog
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum