Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emul-linux-x86-baselibs problem install
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
saluo
n00b
n00b


Joined: 06 Feb 2008
Posts: 61
Location: Rzeszow

PostPosted: Tue Feb 08, 2011 3:40 pm    Post subject: emul-linux-x86-baselibs problem install Reply with quote

When I try install emul-linux-x86-baselibs I see error:
rm: cannot remove '/var/tmp/portage/app-emulation/emul-linux...........libatalla.so' : Bad file descriptor

my CPU is atom n450
my make.conf
CFAGS="-O2 -march=core2 -pipe -fomit-frame-pointer"
CXXFLAGS="${CFLAGS}"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
MAKEOPTS="-j3"
ACCEPT_KEYWORDS="amd64"
USE="mmx sse sse2 sse3 m3dnow"

What wrong in my make.conf. Maybe I must use -march=nocona?
Back to top
View user's profile Send private message
disi
Veteran
Veteran


Joined: 28 Nov 2003
Posts: 1354
Location: Out There ...

PostPosted: Tue Feb 08, 2011 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

Could be some corruption in the filesystem or on the hd.

Try to boot with the option init=/bin/bash (press "e" on the boot option in the grub menu and append the option to the kernel parameters) or boot from a livecd, then run fsck on your partition e.g.:
Code:
# fsck /dev/sda3

_________________
Gentoo on Uptime Project - Larry is a cow
Back to top
View user's profile Send private message
saluo
n00b
n00b


Joined: 06 Feb 2008
Posts: 61
Location: Rzeszow

PostPosted: Tue Feb 08, 2011 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

Filesystem is ok

No corruptions founf
Back to top
View user's profile Send private message
saluo
n00b
n00b


Joined: 06 Feb 2008
Posts: 61
Location: Rzeszow

PostPosted: Tue Feb 08, 2011 7:44 pm    Post subject: Reply with quote

When I run rescurecd with default boot option 1) everything is ok, and emul-linux-x86-baselibs installed.
I choose earlier 6) 64bit kernel with default option
Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
ToeiRei
Veteran
Veteran


Joined: 03 Jan 2005
Posts: 1155
Location: Austria

PostPosted: Wed Feb 09, 2011 7:07 am    Post subject: Reply with quote

what filesystem do you run on? I had some problems with recent kernels on btrfs - had to step back and things were okay again...
_________________
Blog | btrfs | Please stand by - The mailer daemon is busy burning your messages in hell...
Back to top
View user's profile Send private message
disi
Veteran
Veteran


Joined: 28 Nov 2003
Posts: 1354
Location: Out There ...

PostPosted: Wed Feb 09, 2011 8:40 am    Post subject: Reply with quote

ToeiRei wrote:
what filesystem do you run on? I had some problems with recent kernels on btrfs - had to step back and things were okay again...


I couldn't clear the /var/tmp/portage after building GCC on reiser4 either. There was always one folder that I couldn't delete but move. This was a different error message, I think...

//edit: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-821223-highlight-reiser4.html
_________________
Gentoo on Uptime Project - Larry is a cow
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum