| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
and1987 n00b

|
Posted: Sun Nov 28, 2010 3:53 pm Post subject: Odzyskanie pliku .vdi (Virtual Disk Image) z ext4 |
|
|
| Chciałbym odzyskać programem photorec 6.11 (albo podobnym czekam na sugestie) plik .vdi z partycji ext4, ale tu pojawia się problem bo w manualu nie widzę żeby mógł odzyskiwać ten format pliku http://www.cgsecurity.org/wiki/File_Formats_Recovered_By_PhotoRec czy instnieje możliwość zaimportowania sygnatury pliku .vdi żeby program mógł sobie z tym poradzić. |
|
| Back to top |
|
 |
SlashBeast Moderator

Joined: 23 May 2006 Posts: 2540 Location: Zduńska Wola, Poland.
|
Posted: Sun Nov 28, 2010 4:09 pm Post subject: |
|
|
* sys-fs/extundelete powinien dac rade. _________________ github |
|
| Back to top |
|
 |
and1987 n00b

|
Posted: Sun Nov 28, 2010 8:23 pm Post subject: |
|
|
| "* sys-fs/extundelete powinien dac rade.", z tego co wyczytałem to program radzi sobie ale musi być zamontowana partycja w systemie np."/dev/sda1", a w moim przypadku ta partycja nie jest zamontowana ( pliki .vdi były na partycji ext4 po czym ktoś nie wiadomo mi z jakich powodów (przypadek ...) usunął partycjie i utworzył nową ntfs, żadnych danch tam nie wgrywał") probowałem też odzyskać całą partycje programem testdisk 6.11, ale wykrył tylko nowa partycje ntfs. Jakich programów musiał bym urzyć żeby sobie z tym poradzić, odzyskać superbock i odtworzyć tą partycje, albo odzyskać same pliki (.vdi ). |
|
| Back to top |
|
 |
SlashBeast Moderator

Joined: 23 May 2006 Posts: 2540 Location: Zduńska Wola, Poland.
|
Posted: Sun Nov 28, 2010 8:36 pm Post subject: |
|
|
Ja bym zrobil obraz tej partycji, gdzie jest ntfs, zamontowal obraz przez loopbacka (losetup), na ntfsie zrobil czystego ext4 i wtedy uzyl bym extundelete. Tak robilem z reiserfsem raz, jak go fatem16 nadpisalem. _________________ github |
|
| Back to top |
|
 |
and1987 n00b

|
Posted: Mon Nov 29, 2010 1:06 pm Post subject: |
|
|
| Code: | ja1 # mkfs.ext4 /dev/sda6
ja1 # extundelete /dev/sda6 --restore-all
WARNING: Extended attributes are not restored.
Loading filesystem metadata ... 782 groups loaded.
Loading journal descriptors ... 3 descriptors loaded.
Searching for recoverable inodes in directory / ...
0 recoverable inodes found.
Looking through the directory structure for deleted files ...
0 recoverable inodes still lost.
No files were undeleted.
|
Co mogłem zrobić źle (albo czego nie zrobiłem) , że nic nie udało mi się odzyskać? |
|
| Back to top |
|
 |
|