Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Unable to recognice network card --SOLVED--
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vladimir1986
n00b
n00b


Joined: 09 Dec 2010
Posts: 21

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 2:16 pm    Post subject: Unable to recognice network card --SOLVED-- Reply with quote

Hi!

I am getting a bit mad trying to solve this question. I think it is a kernel issue, not gentoo..

during installer, everything got recogniced ok, but when i finished installing gentoo i coudnt have any net device. Recompiling the kernel allowed me to make the wireless card work, but i didn't have the same luck with eth0.

lspci says about my net card: Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller

I tried to find this card on my kernel .config, witout any luck (can be possible it become unsuported?) i used the .config from the installer, and made it work with kernel 2.6.34 (but not other hardware), and also tried enabling everything that can get close to possible.

I am using now a custom 2.6.36-1.

Any ideas? i am running without more.

Thanks


Last edited by vladimir1986 on Fri Dec 10, 2010 9:49 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
fturco
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Dec 2010
Posts: 285
Location: Italy

PostPosted: Thu Dec 09, 2010 2:21 pm    Post subject: Reply with quote

Try to enable CONFIG_PHYLIB and CONFIG_MARVELL_PHY. Anyway documentation says it is for the 88E1011S card.
Back to top
View user's profile Send private message
<3
l33t
l33t


Joined: 21 Oct 2004
Posts: 737

PostPosted: Fri Dec 10, 2010 7:42 am    Post subject: Reply with quote

try make defconfig instead of make menuconfig and see if the driver appears
Back to top
View user's profile Send private message
s4e8
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jul 2006
Posts: 210

PostPosted: Fri Dec 10, 2010 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

most marvell base onboard ethernet use driver sky2: SysKonnect Yukon2
Back to top
View user's profile Send private message
d2_racing
Moderator
Moderator


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 13046
Location: Ste-Foy,Canada

PostPosted: Fri Dec 10, 2010 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,can you post this from SystemRescueCD :

Code:

# lspci -v
# lspci -n


With that, we will be able to help you.
_________________
Sysadmin of GentooQuébec.org
Wiki
Signature
IRC on Freenode : #gentoo-quebec
Back to top
View user's profile Send private message
vladimir1986
n00b
n00b


Joined: 09 Dec 2010
Posts: 21

PostPosted: Fri Dec 10, 2010 4:20 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the answers!


I coudnt answer, because i just reinstalled everything, and coudn't read the forum.

After reinstall... it seems to work, as i have a eth0 interface, but i dont have the cable to plug in. I have to go this night to a friend's house, and see.... then i can answer if it is closed or not


Too sad, if it works, that i coudn't repair this the proper way (but i had just too much little problems to solve one by one). After carefully installing, anyway, my laptop works fine and smooth with gentoo! (maybe i just messed up something)

Confirmed: it works.... now
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum