Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ATI Catalyst 10.5 + Xserver 1.8.1 :)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2, 3, 4  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DestroyFX
n00b
n00b


Joined: 05 Dec 2005
Posts: 37

PostPosted: Fri Mar 26, 2010 3:14 pm    Post subject: ATI Catalyst 10.5 + Xserver 1.8.1 :) Reply with quote

EDIT : This thread support ati-drivers 10.5 with xorg-server-1.8.1 starting by this post : http://forums.gentoo.org/viewtopic-p-6298939.html#6298939

I have made ebuild for:
-Catalyst 10.3 (named ati-drivers-10.3-r1) : Catalyst 10.3 with OpenGL 3.3 (HD2xxx+) and OpenGL 4.0 (HD5xxx)
-Catalyst 10.4 Ubuntu-leaked (named ati-drivers-10.4) : I use them with kernel 2.6.34-rc2 & X7.5 (Xserver 1.7.6), OpenGL 3.2

They are available on gentoo-quebec overlay

ati-drivers-10.3 have a watermark on the corner of each screen that say : "AMD Test use only".
You can disable it by pasting that in a root terminal :
Code:
echo 'd86529c71a19f73bcb899faf02ef234a:e04b1ef62834c60bfbbaaf9d60c21373ee5c11f25934b66f82a9aa9b32dc1772:bd551da52b7c910df9b1ac9b61d91328be074ba67b7fce5ffdb9fc9d33dc1479bd001ca42b289109feb0ac9b60d9152ce05748fe7b78ce59f8bbfbcc33d81478' > /etc/ati/signature


According some reports, Catalyst 10.4 work on X GIT ( 1.8 ) too.

EDIT : I'm not sure that the Cata 10.4 work on X < 7.5. I will probable update the ebuild depend today.


Last edited by DestroyFX on Sat May 29, 2010 8:53 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
unK
l33t
l33t


Joined: 06 Feb 2007
Posts: 765

PostPosted: Fri Mar 26, 2010 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
EDIT : I'm not sure that the Cata 10.4 work on X < 7.5. I will probable update the ebuild depend today.

nah, it doesn't. I checked it myself today.

see bug 310367.
_________________
ncmpcpp - featureful ncurses based MPD client inspired by ncmpc
Back to top
View user's profile Send private message
genstorm
Advocate
Advocate


Joined: 05 Apr 2007
Posts: 2467
Location: Austria

PostPosted: Fri Mar 26, 2010 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

Also comes with OpenGL 3.3/4.0 support 8O

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=ODEwMQ
_________________
backend.cpp:92:2: warning: #warning TODO - this error message is about as useful as a cooling unit in the arctic
Back to top
View user's profile Send private message
DestroyFX
n00b
n00b


Joined: 05 Dec 2005
Posts: 37

PostPosted: Fri Mar 26, 2010 6:29 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah, the Catalyst 10.3 "hotfix" as AMD name them support opengl 3.3 and 4.0.

Catalyst 10.4 don't support them but I will not be surprised if it will be supported soon.
Back to top
View user's profile Send private message
d2_racing
Moderator
Moderator


Joined: 25 Apr 2005
Posts: 13046
Location: Ste-Foy,Canada

PostPosted: Fri Mar 26, 2010 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

Good work Mathieu :P
_________________
Sysadmin of GentooQuébec.org
Wiki
Signature
IRC on Freenode : #gentoo-quebec
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 5691
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Sat Mar 27, 2010 11:41 am    Post subject: Reply with quote

genstorm wrote:
Also comes with OpenGL 3.3/4.0 support 8O

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=ODEwMQ


could anyone please provide an ebuild for that driver which works ?

for me it just shows an error while trying to execute / extract the run-file with "fileformat not recognized" :(
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD
2.6.37.2_plus_v1: BFS, CFS,THP,compaction, zcache or TOI
Hardcore Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
DestroyFX
n00b
n00b


Joined: 05 Dec 2005
Posts: 37

PostPosted: Sat Mar 27, 2010 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

KernelOfTruth, can you give me the complete output?

It work, on my side:

Code:
tanith ati-drivers # ebuild ati-drivers-10.3-r1.ebuild compile
>>> Resuming download...
>>> Downloading 'http://distfiles.gentoo.org/distfiles/ati-driver-installer-8.712.3.1-x86.x86_64.run'
--2010-03-27 08:56:22--  http://distfiles.gentoo.org/distfiles/ati-driver-installer-8.712.3.1-x86.x86_64.run
Résolution de distfiles.gentoo.org... 156.56.247.195, 149.20.20.135, 140.211.166.134, ...
Connexion vers distfiles.gentoo.org|156.56.247.195|:80...connecté.
requête HTTP transmise, en attente de la réponse...404 Not Found
2010-03-27 08:56:22 ERREUR 404: Not Found.

>>> Resuming download...
>>> Downloading 'http://cosmicencounter.net/mirror/ati-driver-installer-8.712.3.1-x86.x86_64.run'
--2010-03-27 08:56:22--  http://cosmicencounter.net/mirror/ati-driver-installer-8.712.3.1-x86.x86_64.run
Résolution de cosmicencounter.net... 213.251.163.208
Connexion vers cosmicencounter.net|213.251.163.208|:80...connecté.
requête HTTP transmise, en attente de la réponse...206 Partial Content
Longueur: 88530017 (84M), 85136879 (81M) restant [text/plain]
Sauvegarde en : «/usr/portage/distfiles/ati-driver-installer-8.712.3.1-x86.x86_64.run»

100%[++============================================================>] 88 530 017   545K/s   ds 3m 33s 

2010-03-27 08:59:55 (390 KB/s) - «/usr/portage/distfiles/ati-driver-installer-8.712.3.1-x86.x86_64.run» sauvegardé [88530017/88530017]

 * ati-driver-installer-8.712.3.1-x86.x86_64.run RMD160 SHA1 SHA256 size ;-) ...                 [ ok ]
 * checking ebuild checksums ;-) ...                                                             [ ok ]
 * checking auxfile checksums ;-) ...                                                            [ ok ]
 * checking miscfile checksums ;-) ...                                                           [ ok ]
 * checking ati-driver-installer-8.712.3.1-x86.x86_64.run ;-) ...                                [ ok ]
 * CPV:  x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1
 * REPO: gentoo-quebec
 * USE:  amd64 elibc_glibc kernel_linux modules multilib qt4 userland_GNU
 * Determining the location of the kernel source code
 * Found kernel source directory:
 *     /usr/src/linux
 * Found sources for kernel version:
 *     2.6.34-rc1-NX1-00997-ga3d3203
 *
 * Please note that this driver supports only graphic cards based on
 * r600 chipset and newer.
 * This represent the ATI Radeon HD series at this moment.
 *
 * If your card is older then usage of x11-drivers/xf86-video-ati
 * as replacement is highly recommended. Rather than staying with
 * old versions of this driver.
 * For migration informations please reffer to:
 * http://www.gentoo.org/proj/en/desktop/x/x11/ati-migration-guide.xml
 *
>>> Unpacking source...
>>> Source unpacked in /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work
>>> Preparing source in /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work ...
 * Applying ati-drivers-2.6.33.patch ...                                                                                                                       [ ok ]
 * Applying ati-drivers-fix_compilation-bug-297322.patch ...                                                                                                   [ ok ]
 * Applying ati-powermode-opt-path-2.patch ...                                                                                                                 [ ok ]
 * Converting 2.6.x/Makefile to use M= instead of SUBDIRS= ...                                                                                                 [ ok ]
>>> Unpacking ./../common/usr/src/ati/fglrx_sample_source.tgz to /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/extra
>>> Source prepared.
>>> Configuring source in /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work ...
>>> Source configured.
>>> Compiling source in /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work ...
 * Preparing fglrx module
make -j6 HOSTCC=x86_64-pc-linux-gnu-gcc CROSS_COMPILE=x86_64-pc-linux-gnu- LDFLAGS= GCC_VER_MAJ=4 KVER=2.6.34-rc1-NX1-00997-ga3d3203-dirty KDIR=/usr/src/linux kmod_build
make -C /usr/src/linux M=/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x modules
make[1]: entrant dans le répertoire « /usr/src/linux-2.6 »
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.o
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_acpi.o
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_agp.o
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_debug.o
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_ioctl.o
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_io.o
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_pci.o
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_str.o
  CC [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_wait.o
In file included from /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:451:
/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/drm_proc.h: In function ‘FGLDRM__vma_info’:
/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/drm_proc.h:497: attention : format ‘%08lx’ expects type ‘long unsigned int’, but argument 5 has type ‘phys_addr_t’
/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘KCL_SetPageCache_Array’:
/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:1324: attention : passing argument 1 of ‘KCL_ConvertPageToKernelAddress’ makes pointer from integer without a cast
/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.h:325: note: expected ‘void *’ but argument is of type ‘long unsigned int’
  LD [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/fglrx.o
  Building modules, stage 2.
  MODPOST 1 modules
WARNING: could not find /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/.libfglrx_ip.a.GCC4.cmd for /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/libfglrx_ip.a.GCC4
  CC      /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/fglrx.mod.o
  LD [M]  /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/fglrx.ko
make[1]: quittant le répertoire « /usr/src/linux-2.6 »
 * Building fgl_glxgears ...
Dans le fichier inclus à partir de fgl_glxgears.c:81:
/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/usr/include/GL/glATI.h:3856:1: attention : « GL_ATI_texture_env_combine3 » redéfini
Dans le fichier inclus à partir de /usr/include/GL/gl.h:2091,
          à partir de /usr/include/GL/glu.h:38,
          à partir de fgl_glxgears.c:64:
/usr/include/GL/glext.h:8078:1: attention : ceci est la localisation d'une précédente définition
Dans le fichier inclus à partir de fgl_glxgears.c:81:
/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.3-r1/work/common/usr/include/GL/glATI.h:5368:1: attention : « GL_PROXY_TEXTURE_2D_MULTISAMPLE » redéfini
Dans le fichier inclus à partir de /usr/include/GL/gl.h:2091,
          à partir de /usr/include/GL/glu.h:38,
          à partir de fgl_glxgears.c:64:
/usr/include/GL/glext.h:1661:1: attention : ceci est la localisation d'une précédente définition                                                               [ ok ]
 * Building fglrx_gamma lib ...                                                                                                                                [ ok ]
 * Building fglrx_gamma util ...                                                                                                                               [ ok ]
>>> Source compiled.
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 5691
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Sat Mar 27, 2010 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

ah, I must have overread it

I haven't added gentoo-quebec overlay yet & used my own ebuild ;)

thanks DestroyFX !


I'll try to emerge it later ...
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD
2.6.37.2_plus_v1: BFS, CFS,THP,compaction, zcache or TOI
Hardcore Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
phoen1x
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 37

PostPosted: Sat Mar 27, 2010 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Can anyone tell me if agpgart support is needed in kernel config? I have 3850 pcie card.
Kernel 2.6.33 gentoo sources with reiser4 and bfs patches. Everytime when i emerge ati-drivers and try to run Xorg -configure i get segfault. When xf86-video-ati is installed then Xorg -configure works fine.
Back to top
View user's profile Send private message
p1c2u
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 103
Location: Warsaw/Cracow, Poland

PostPosted: Sat Mar 27, 2010 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

phoen1x wrote:
Can anyone tell me if agpgart support is needed in kernel config?

Nope.
_________________
gentoo kernel: 2.6.34-rc2 & darwin kernel: 10.2.0 | overlay
Back to top
View user's profile Send private message
phoen1x
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 37

PostPosted: Sun Mar 28, 2010 12:56 pm    Post subject: Reply with quote

DestroyFX could you please post your 2.6.34 kernel config? And which mesa version do you use?
Back to top
View user's profile Send private message
DestroyFX
n00b
n00b


Joined: 05 Dec 2005
Posts: 37

PostPosted: Sun Mar 28, 2010 3:34 pm    Post subject: Reply with quote

Kernel config : http://pastebin.com/tSNSPUXm
Mesa : 7.8_rc2
Back to top
View user's profile Send private message
phoen1x
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 37

PostPosted: Mon Mar 29, 2010 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

DestroyFX please post your emerge --info, and xorg.conf.
Dunno whats causing my problem, but i am trying to install fglrx 2 days already and i always fail. X -configure segfaults when i emerge ati-drivers 10.4. I 've tried to downgrade xorg-server to 1.6.5 and emerge ati-drivers 10.2 10.3 and still same problem. When i set fglrx driver in xorg.con i just get blank screen and nothing happens i also tried manual instalion using run package still no success. This fglrx problem is pissing me off :(
Back to top
View user's profile Send private message
DestroyFX
n00b
n00b


Joined: 05 Dec 2005
Posts: 37

PostPosted: Mon Mar 29, 2010 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

tanith ~ # emerge --info
Portage 2.1.8.3 (default/linux/amd64/10.0, gcc-4.4.3, glibc-2.11-r1, 2.6.34-rc1-NX1-00997-ga3d3203-dirty x86_64)
=================================================================
System uname: Linux-2.6.34-rc1-NX1-00997-ga3d3203-dirty-x86_64-AMD_Phenom-tm-_II_X4_925_Processor-with-gentoo-2.0.1
Timestamp of tree: Sat, 27 Mar 2010 15:45:03 +0000
app-shells/bash: 4.1_p2-r1
dev-java/java-config: 2.1.10
dev-lang/python: 2.6.5-r1, 3.1.2-r1
dev-util/cmake: 2.8.1
sys-apps/baselayout: 2.0.1
sys-apps/openrc: 0.6.1-r1
sys-apps/sandbox: 2.2
sys-devel/autoconf: 2.13, 2.65
sys-devel/automake: 1.9.6-r3, 1.10.3, 1.11.1
sys-devel/binutils: 2.20.1
sys-devel/gcc: 4.4.3
sys-devel/gcc-config: 1.4.1
sys-devel/libtool: 2.2.6b
virtual/os-headers: 2.6.33
ACCEPT_KEYWORDS="amd64 ~amd64"
ACCEPT_LICENSE="* -@EULA Q3AEULA Nero-EULA-US PUEL DOOM3"
CBUILD="x86_64-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-O2 -pipe -march=amdfam10"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/share/X11/xkb"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/ca-certificates.conf /etc/env.d /etc/env.d/java/ /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/gentoo-release /etc/revdep-rebuild /etc/sandbox.d /etc/terminfo"
CXXFLAGS="-O2 -pipe -march=amdfam10"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="assume-digests distlocks fixpackages metadata-transfer news parallel-fetch protect-owned sandbox sfperms strict unmerge-logs unmerge-orphans userfetch"
GENTOO_MIRRORS="http://distfiles.gentoo.org"
LDFLAGS="-Wl,-O1"
LINGUAS="fr ru en"
MAKEOPTS="-j6"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_CONFIGROOT="/"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY="/usr/local/portage/layman/pentoo /usr/local/portage/layman/x11 /root/gentoo-quebec/gentoo-quebec"
SYNC="rsync://rsync.namerica.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="3dnow 3dnowext 64bit 7zip X X509 a52 aac aalib acl alsa amarok amd64 ati audiofile bash-completion berkdb branding bzip2 cli consolekit cracklib crypt custom-cpuopts custom-optimization cxx dbus directfb divx dri dvd dvdr dvdread encode extras fasttrack fbcon ffmpeg firefox3 flac fontforge fortran ftp gdbm gif glib glitz gmail gnome gnutls gpm gtk gzip h323 hal hddtemp hvm iceweasel iconv imagemagick ipv6 irc ithreads jpeg jpeg2k libcaca lm_sensors maps md5sum mmx mmxext mng modules mp4 mpeg mpeg2 mplayer mudflap multilib ncurses nls nptl nptl-only nptlonly nsplugin ntlm ogg ogg123 opengl openmp pam pcre pdf perl png policykit portage pppd python qt-dbus readline reflection reiser4 reiserfs samba sdl sensord session smp socks5 speex spl sse sse2 sse3 ssl ssse3 subversion svg sysfs tcpd tga theora threads tiff transcode truetype truetype-debugger type3 unicode v41 v412 vaapi video vorbis wav x264 xinerama xorg xscreensaver xulrunner xv xvid zip zlib zrtp" ALSA_CARDS="emu10k1x" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mmap_emul mulaw multi null plug rate route share shm softvol" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="keyboard mouse evdev" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" LINGUAS="fr ru en" RUBY_TARGETS="ruby18" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="fglrx vesa"
Unset: CPPFLAGS, CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, FFLAGS, INSTALL_MASK, LANG, LC_ALL, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS

Note : Fglrx 10.4 need Xserver >= 1.7
Back to top
View user's profile Send private message
phoen1x
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 37

PostPosted: Mon Mar 29, 2010 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

I know that ati-drivers 10.4 aka flgrx 8.721 needs > xorg-server 1.7. Even if i mask all xorg 7.5 packages and install old xorg-server 1.6.5 and compatible drivers it still segfaults, must be something with my configuration. Btw please post your xorg.conf. Well for now i emerged radeonhd and enabled dri in kernel so atleast i can play quakelive now.
Back to top
View user's profile Send private message
DestroyFX
n00b
n00b


Joined: 05 Dec 2005
Posts: 37

PostPosted: Mon Mar 29, 2010 7:41 pm    Post subject: Reply with quote

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"

# Load "dri"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
# Load "glx"
SubSection "extmod"
Option "omit xfree86-dga"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "off"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from data in "/etc/conf.d/gpm"
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "evdev"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbLayout" "dvorak"
Option "XkbModel" "evdev"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "evBits" "+1"
Option "keyBits" "~1-255 ~352-511"
Option "Pass" "3"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Samsung SyncMaster"
HorizSync 30.0 - 81.0
VertRefresh 56.0 - 75.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor1"
VendorName "Unknown"
ModelName "Philips 190S"
HorizSync 30.0 - 83.0
VertRefresh 56.0 - 76.0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-1"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-DFP1"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "PreferredMode" "1680x1050"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "0 0"
Option "Rotate" "normal"
Option "Disable" "false"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-CRT1"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "PreferredMode" "1680x1050"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "1680 0"
Option "Rotate" "normal"
Option "Disable" "false"
EndSection

Section "Device"

# Option "mtrr" "off"
# Option "KernelModuleParm" "maxlockedmem=64"
Identifier "Device0"
Driver "fglrx"
VendorName "ATI"
BoardName "AMD Radeon 4870"
Option "UseFastTLS" "2"
Option "XAANoOFFscreenPixmaps" "true"
Option "HWCursor" "on"
# Option "CapabilitiesEX" "0x00000000"
Option "no_accel" "no"
# Option "no_dri" "yes"
Option "VideoOverlay" "on"
Option "OpenGLOverlay" "off"
# --- The following was added for dual-head support:
Option "DesktopSetup" "horizontal" # Enable Big Desktop
Option "PairMode" "1680x1050+1680x1050" # Pair mode resolutions
Option "Monitor-DFP1" "0-DFP1"
Option "Monitor-CRT1" "0-CRT1"
BusID "PCI:1:00:0"
EndSection

Section "Screen"

# Removed Option "metamodes" "DFP: nvidia-auto-select +0+0"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Virtual 3392 3392
Depth 24
EndSubSection
EndSection

# Section "DRI"
# Group "video"
# Mode 0660
# EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
Option "XEVIE" "Disable"
Option "DAMAGE" "true"
Option "RENDER" "true"
EndSection
Back to top
View user's profile Send private message
phoen1x
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 37

PostPosted: Tue Mar 30, 2010 11:02 am    Post subject: Reply with quote

One more question for you DestroyFX :)
Do you have sys-libs/libstdc++-v3 installed?
Back to top
View user's profile Send private message
DestroyFX
n00b
n00b


Joined: 05 Dec 2005
Posts: 37

PostPosted: Tue Mar 30, 2010 3:34 pm    Post subject: Reply with quote

libstdc++-v3 is not installed.
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 5691
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 8:04 pm    Post subject: Reply with quote

DestroyFX and everyone else using this 10.4 driver:

does compositing (kwin w. composited desktop or compiz-fusion) work for you ?

how did you get it working ?


for me glxinfo, fglrxinfo, compiz, kwin with compositing simply segfault :cry:

and show the following error:
Quote:
[ 1422.015336] compiz[9369]: segfault at 7f73cbf3da08 ip 00007f73ca001d9e sp 00007fff77a4dbc8 error 7 in libGL.so.1.2[7f73c9fa7000+a2000]
[ 1428.586170] compiz[9370]: segfault at 7ff5a7c37a08 ip 00007ff5a5cfbd9e sp 00007ffff6956198 error 7 in libGL.so.1.2[7ff5a5ca1000+a2000]
[ 1431.010354] compiz[9371]: segfault at 7f00b5946a08 ip 00007f00b3a0ad9e sp 00007fffb1ca2228 error 7 in libGL.so.1.2[7f00b39b0000+a2000]
[ 1432.707534] compiz[9372]: segfault at 7ff21abfca08 ip 00007ff218cc0d9e sp 00007ffff82f6a38 error 7 in libGL.so.1.2[7ff218c66000+a2000]
[ 1434.706361] compiz[9373]: segfault at 7fcdb350aa08 ip 00007fcdb15ced9e sp 00007fff0d0be948 error 7 in libGL.so.1.2[7fcdb1574000+a2000]
[ 1436.929052] compiz[9374]: segfault at 7ffc44d1aa08 ip 00007ffc42dded9e sp 00007fffaebbedc8 error 7 in libGL.so.1.2[7ffc42d84000+a2000]
[ 1438.623582] compiz[9375]: segfault at 7f7bd2351a08 ip 00007f7bd0415d9e sp 00007fff92bcde18 error 7 in libGL.so.1.2[7f7bd03bb000+a2000]



googleearth, smplayer w. xv / opengl acceleration work fine :)

help please :)
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD
2.6.37.2_plus_v1: BFS, CFS,THP,compaction, zcache or TOI
Hardcore Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
hedmo
l33t
l33t


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 839
Location: halmstad

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

Kerneloftruth i am using 10.4 with compiz-fusion-8.6 and it works super
the only error i got is reflections plugin goes white frame

have you ati OpenGL,nice glxgears and à good xorg.conf.post this for me

Xorg.0.log

glxgears

type compiz-manager i à terminal and post output



i have tryed with radeon,radeonhd,xorg-1.8= faild (bad glxgears 600fps)
Back to top
View user's profile Send private message
kernelOfTruth
Watchman
Watchman


Joined: 20 Dec 2005
Posts: 5691
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

hedmo wrote:
Kerneloftruth i am using 10.4 with compiz-fusion-8.6 and it works super
the only error i got is reflections plugin goes white frame

have you ati OpenGL,nice glxgears and à good xorg.conf.post this for me

Xorg.0.log

glxgears

type compiz-manager i à terminal and post output



i have tryed with radeon,radeonhd,xorg-1.8= faild (bad glxgears 600fps)


Xorg.0.log.old on pastebin.com

(no errors that would matter)

glxgears --> just says "Segmentation fault" and doesn't run

compiz also doesn't run - I had to downgrade to xorg-server 1.6.5* again since I need this X-server for production, I'll probably post the additional output in the weekend;

xorg.conf:
Quote:
Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection


thanks !

P.S.:

hedmo, could you please post output of

Code:
gcc -v


and which graphics card & platform (intel core or amd phenom; 32bit or 64bit ) are you using ?
_________________
https://github.com/kernelOfTruth/ZFS-for-SystemRescueCD
2.6.37.2_plus_v1: BFS, CFS,THP,compaction, zcache or TOI
Hardcore Linux user since 2004 :D
Back to top
View user's profile Send private message
hedmo
l33t
l33t


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 839
Location: halmstad

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 5:24 am    Post subject: Reply with quote

Mybox=

ati-drivers-10.4

xorg-server-1.7.6

gcc-4.3

KDE-4.2.? via overlay

GPU-card=radeon hd 3200xt

i belive this is what you want.

Kerneloftruth i post My xorg.conf at 17:00 today
load your glx module in your xorg.conf an hit glxgears
i found some but in My fglrx. i cant config My cataly...
i have to make it manually in My xorg.conf
Back to top
View user's profile Send private message
phoen1x
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 37

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 8:14 am    Post subject: Reply with quote

I'm still trying to get fglrx working... I have reinstalled gentoo, now i use stable branch, but still everytime i get blank screen. Maybe its because driver cannot detect monitor or smth? I mean aticonfig --query-monitor shows no monitors connected and no monitors enabled. Now when i use fglrx in xorg.conf i get just blank screen and have to use alt+sysrq+reisub but after reboot Xorg.0.log is empty, but i remember there was last line in log
fglrx using adapter and that was all. Any ideas what to do?
Back to top
View user's profile Send private message
hedmo
l33t
l33t


Joined: 29 Aug 2009
Posts: 839
Location: halmstad

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 10:05 am    Post subject: Reply with quote

Phoen1x type Xorg -configure and post Xorg.0.log

what xorg do you use?
Back to top
View user's profile Send private message
phoen1x
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2008
Posts: 37

PostPosted: Thu Apr 08, 2010 11:37 am    Post subject: Reply with quote

I posted in desktop environments section now since i am using stable ati-drivers.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum