Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Openrc and "rc_provide" problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mamunata
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 169

PostPosted: Sat Jun 12, 2010 4:12 am    Post subject: Openrc and "rc_provide" problem Reply with quote

Hello,

I have problem configuring openrc. I have two network connections - net.eth0 and net.wlan0. net.eth0 is my home internet and wireless wlan0 is on work place. The problem is that if net.wlan0 is started all network dependent services are started as well, but if it is stopped and I want to start apache, sshd or other service that needs network, openrc tries to start net.wlan0 first. I have added two lines in rc.conf, nut didn't help:
Code:

rc_provide="net"
rc_net_eth0_provide="net"


Any ideas how to resolve this?
Back to top
View user's profile Send private message
mr.sande
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 26 Apr 2010
Posts: 82
Location: Norway

PostPosted: Sat Jun 12, 2010 12:44 pm    Post subject: Reply with quote

Do you have rc_depend_strict="NO" in rc.conf?
Back to top
View user's profile Send private message
mamunata
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 169

PostPosted: Sat Jun 12, 2010 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

mr.sande wrote:
Do you have rc_depend_strict="NO" in rc.conf?

No
Back to top
View user's profile Send private message
mr.sande
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 26 Apr 2010
Posts: 82
Location: Norway

PostPosted: Sat Jun 12, 2010 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Well, rc_depend_strict="NO" should help solving your problem. With its set to "NO" you only have to start one service that provides net instead of both.
Back to top
View user's profile Send private message
mamunata
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 169

PostPosted: Sun Jun 13, 2010 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

mr.sande wrote:
Well, rc_depend_strict="NO" should help solving your problem. With its set to "NO" you only have to start one service that provides net instead of both.

This helped. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
steveL
Advocate
Advocate


Joined: 13 Sep 2006
Posts: 2459
Location: The Peanut Gallery

PostPosted: Sat Nov 09, 2013 2:28 am    Post subject: Reply with quote

IIRC rc_provide="net" in /etc/rc.conf means every service provides net which is not what you want, so I'd remove that line.

Just leaving it as FYI for anyone else who stumbles across this thread.

Regards,
steveL.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum