Moderator: SlashBeast
tjasoban_ wrote:Hm albo ja zle widze, albo w tytule ma z tym cos wspolego jakis Kamil?Ja na twoim miejscu bym wywalil pliki zwiazane z kmail i zrobil od poczatku cala konfiguracje programu lub zamiast wywalac przerzucil je w inne miejsca z /home - na moment, jesli to nie jest jakis duzy problem (ewentualnie wczesniej zrekompilowal calego kmaila i wtedy sprobowal). Mi to wyglada na uszkodzenie plikow konfiguracyjnych kmaila. Tak btw fajnym sposobem jest trzymanie poczty na Gmailu, chyba ze trzymasz jakies kosmicznie wielkie pliki - ja kazda swoja poczte przekierowywuje na Gmaila, filtruje mi spam itp. Osobiscie nie uzywam zadnego programu pocztowego, chyba ze mail-client/kcheckgmail no i jest ten plus ze mam dostep wszedzie do calej poczty. Drugi moj dosyc przydatny "wynalazlek" to zalozenie drugiego konta na gmailu i robienie backupu calej poczty (ustawiam tak skrzyke zeby wchodzila mi na moja orginalna i robila kopie wszystkiego). Wiec nawet jesli cos wywale to w backupie i tak to zostanie.
Google partners kolegolsdudi wrote:tjasoban_ wrote:Hm albo ja zle widze, albo w tytule ma z tym cos wspolego jakis Kamil?Ja na twoim miejscu bym wywalil pliki zwiazane z kmail i zrobil od poczatku cala konfiguracje programu lub zamiast wywalac przerzucil je w inne miejsca z /home - na moment, jesli to nie jest jakis duzy problem (ewentualnie wczesniej zrekompilowal calego kmaila i wtedy sprobowal). Mi to wyglada na uszkodzenie plikow konfiguracyjnych kmaila. Tak btw fajnym sposobem jest trzymanie poczty na Gmailu, chyba ze trzymasz jakies kosmicznie wielkie pliki - ja kazda swoja poczte przekierowywuje na Gmaila, filtruje mi spam itp. Osobiscie nie uzywam zadnego programu pocztowego, chyba ze mail-client/kcheckgmail no i jest ten plus ze mam dostep wszedzie do calej poczty. Drugi moj dosyc przydatny "wynalazlek" to zalozenie drugiego konta na gmailu i robienie backupu calej poczty (ustawiam tak skrzynke zeby wchodzila mi na moja orginalna i robila kopie wszystkiego). Wiec nawet jesli cos wywale to w backupie i tak to zostanie.
poczytaj sobie umowę licencyjną a zwłaszcza na to w jaki sposób google może cię pozbawić dostępu do konta, po za tym jeśli się robi backup to napewno nie na tej samej usłudze (miejscu) więc może przemyśl swoje rozwiązanie trzymania backupa gmaila na gmailu
Jako graficzny klient poczty polecam claws-mail
btw Mój kumpel ma jakiegoś pecha do google'a raz dostał ni z tego ni z owego pocztę(znaczy konto pocztowe ) kogoś zupełnie innego, a teraz dostał bana na app engine :]
czytanie ze zrozumieniem. Po drugie uzywam tego ustawienia od 4 lat i nie widze problemu. A po trzecie google nie rozdaje banow bez powodu.(ustawiam tak skrzynke zeby wchodzila mi na moja orginalna i robila kopie wszystkiego)

Code: Select all
slashbeast@ragnarok ~ % file .liferea_1.6/liferea.db
.liferea_1.6/liferea.db: SQLite 3.x databaseWystarczy korzystać z poczty poprzez IMAP, lub przy korzystaniu z POP3 włączyć pozostawianie wiadomości na serwerze.soban_ wrote:Osobiscie nie uzywam zadnego programu pocztowego, chyba ze mail-client/kcheckgmail no i jest ten plus ze mam dostep wszedzie do calej poczty.
Zdaje się, że szukałeś w ~/.kde/share/config/, skrzynki znajdują się w ~/.kde/share/apps/kmail/.Xywa wrote:Mam tam same pliki tekstowe (chyba że szikam nie w tym miejscu):
Chodzilo mi o to ze nie jestem uzalezniony od zadnego programu pocztowego (chodzi o przyzwyczajenia) - ale oczywiscie masz racje co do sciagania maili.c2p wrote:Wystarczy korzystać z poczty poprzez IMAP, lub przy korzystaniu z POP3 włączyć pozostawianie wiadomości na serwerze.soban_ wrote:Osobiscie nie uzywam zadnego programu pocztowego, chyba ze mail-client/kcheckgmail no i jest ten plus ze mam dostep wszedzie do calej poczty.