Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
OpenOffice1.0 and GTK+ truetype font problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mvo
n00b
n00b


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 49
Location: Frankfurt/Germany

PostPosted: Sun Jul 14, 2002 11:15 am    Post subject: OpenOffice1.0 and GTK+ truetype font problem Reply with quote

Hi,
I'm using the M$ truetype fonts. OpenOffice1.0 show some of them antialiased, and some of them not, it's looking ugly.
If I remove "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype/fonts.dir" and restart XFree, OpenOffice shows them all nicely antialiased, but I can no longer use these fonts in GTK+ apps :(. In KDE everything works fine, with and without "fonts.dir".
Recreating fonts.dir with "mkfontsdir" doesn't help.

Is that an OpenOffice bug or ist there something wrong with these fonts or the "fonts.dir" file?
Back to top
View user's profile Send private message
mvo
n00b
n00b


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 49
Location: Frankfurt/Germany

PostPosted: Sun Jul 14, 2002 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, I solved it :).
Some of the fonts do not include the X font name, so I have to do first "ttmkfdir > fonts.scale" and after that "mkfontdir", so that mkfontdir can read the missing names from "fonts.scale".

Another tip:
The antialiased fonts in Mozilla 1.0 were looking not bad, but not perfect on my TFT screen. Changing
pref("font.scale.tt_bitmap.dark_text.gain", "0.8");
to
pref("font.scale.tt_bitmap.dark_text.gain", "0");
fixed that.
Back to top
View user's profile Send private message
mvo
n00b
n00b


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 49
Location: Frankfurt/Germany

PostPosted: Sun Jul 14, 2002 1:25 pm    Post subject: Reply with quote

No, I don't believe that. Starting OpenOffice again and the problem is back, without changing anything :(.
Back to top
View user's profile Send private message
mvo
n00b
n00b


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 49
Location: Frankfurt/Germany

PostPosted: Mon Jul 15, 2002 9:57 am    Post subject: Reply with quote

It's an OpenOffice bug:
http://www.openoffice.org/FAQs/fontguide.html#3
Back to top
View user's profile Send private message
jay
l33t
l33t


Joined: 08 May 2002
Posts: 980

PostPosted: Mon Jul 15, 2002 11:58 am    Post subject: Reply with quote

That should be fixed within 1.1
(Open Office 1.0.1 is already available as source, see here: http://www.openoffice.org/dev_docs/source/1.0.1/release_notes_1.0.1.html)
_________________
Do you want your posessions identified? [ynq] (n)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum