Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problemy podczas instalacji z MinimalCD/InstallCD
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Instalacja i sprzęt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Buziaczek
n00b
n00b

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 9:03 am    Post subject: Problemy podczas instalacji z MinimalCD/InstallCD Reply with quote

Witam Wszystkich Serdecznie. Chcę zainstalować system Gentoo Linux z płyty Minimal CD/Install CD, ale z kolei mam modem Thomson Speedtouch 330 USB. Jest to modem ADSl, który nie jest automatycznie rozpoznawany, a następnie instalowany przez system Gentoo Linux. Odnośnie tarballa Stage i snapshot'a Portage to sprawa już jest rowiązana, bo wiem już jak zamontować mój PENDRIVE, na którym wszystko jest pobrane wszystko co potrzebne, czyli tarball Stage i snapshot Portage, ale niewiem jak w przypadku rozdziału szóstego ( " Instalowanie systemu podstawowego ", adres tej strony to: http://www.gentoo.org/doc/pl/handbook/handbook-x86.xml?part=1&chap=6 ) według Podręcznika Gentoo Linux i rozdziału trzeciego " Konfigurowanie sieci ", chociaż jestem pojedyńczym użytkownikiem komputera, który nie jest podpięty do żadnej sieci komputerowej, to chyba mogę pominąć ten rozdział. Proszę o pomoc i porady co i jak czynić. Za wszystko z góry serdecznie dziękuję. Pozdrawiwm i żegnam.
Back to top
View user's profile Send private message
Bialy
Guru
Guru

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 9:23 am    Post subject: Reply with quote

Przeczytaj swój post i przepisz go na język polski.

PS. nie zapominając o opisaniu konkretnego problemu.
Back to top
Kurt Steiner
Moderator
Moderator

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 9:30 am    Post subject: Reply with quote

Po dłuższej kryptoanalizie Twojej wypowiedzi radzę Ci po prostu użyć jakiegoś liveCD, które bez większych problemów samo wykryje Ci Twój modem.

Co do konfigurowania sieci to wydaje mi się, że jednak do jakiejś sieci podpięty jesteś (choćby Internetu) i przeczytaj ten rozdział chociaż kilka razy, żebyś choć odrobinę kojarzył mechanizmy, które pozwalają łączyć się Twojemu systemowi ze światem.

Bardzo proszę, wypowiadaj się trochę jaśniej - naprawdę bardzo ciężko zrozumieć o co chodzi i jakie właściwie masz problemy.

LRU:431698
Back to top
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Instalacja i sprzęt All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum