Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge system fails on texinfo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
karwoski
n00b
n00b


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 16
Location: Columbia, MO

PostPosted: Sun Jun 30, 2002 1:03 pm    Post subject: emerge system fails on texinfo Reply with quote

I've tried installing 1.3b (and 1.3b-r1) several times now and every time I run 'emerge system' it fails with the following error:

Code:
!!! ERROR: The ebuild did not complete successfully.
!!! Function src-compile, Line 8, Exitcode 2
!!! (no error message)

!!! emerge aborting on /usr/portage/sys-apps/texinfo/texinfo-4.2-r3.ebuild .


I tried the install method suggested in this post http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=3685 just for comparison but I still got the exact same error, so I don't think any of my make.conf options are to blame. Here's what I used on my latest try: "-march=athlon-tbird -O3 -mmmx -msse -mfpmath=sse -m3dnow -pipe".

Anyone had the same problem or have any guesses as to what the solution might be?

UPDATE: I took a closer look at what was happening when the ebuild ran and I saw a long section of Illegal instruction errors when using rm. I tried to rm a test file I created and got the Illegal instruction error. Is rm broken?
Back to top
View user's profile Send private message
stubby
n00b
n00b


Joined: 10 Jun 2002
Posts: 57

PostPosted: Sun Jun 30, 2002 2:20 pm    Post subject: Re: emerge system fails on texinfo Reply with quote

karwoski wrote:

Here's what I used on my latest try: "-march=athlon-tbird -O3 -mmmx -msse -mfpmath=sse -m3dnow -pipe".


Hmm, is athlon-tbird the brand new one? or the old thunderbird? Anything before xp doesn have sse or sse2 (whch the fpmath=sse) would tell the compilier to use.

Just a guess.
Back to top
View user's profile Send private message
karwoski
n00b
n00b


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 16
Location: Columbia, MO

PostPosted: Sun Jun 30, 2002 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

tbird is the old Thunderbird. Thanks for the info on the sse. I think I still had troubles even when I wasn't using that particular set of opts, but just to refresh my memory and double-check I'll try the install again with just the basic i686 -O3 pipe stuff. We'll see.
Back to top
View user's profile Send private message
karwoski
n00b
n00b


Joined: 30 Jun 2002
Posts: 16
Location: Columbia, MO

PostPosted: Sun Jun 30, 2002 6:38 pm    Post subject: Reply with quote

I got impatient :) and just downloaded the 1.3b stage3 tarball. I unpacked that, did an emerge update world a got gcc and a few other things rebuilt and I seem to be doing OK.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum