Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
kompilace na jinem stroji?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Languages
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kokot
n00b
n00b


Joined: 19 Jun 2003
Posts: 1

PostPosted: Thu Jun 19, 2003 9:41 am    Post subject: kompilace na jinem stroji? Reply with quote

Ciao

hodlam si nainstalovat na zkousku gentoo, abych videl co je to za silenost...

a jak to tu priporavuju a koukam po FAQ a atd, tak nemuzu porad prijit na to, jestli je mozny kompilovat distribuci (nebo baliky) na jinem stroji nez na tom, na na kterem se to bude provozovat. Ten stroj na ktery to hodlam dat je slabsi laptop ale mam tu k dispozici o dost lepsi stroje... takze jde treba z emerge vyrobit script ktery to udela jinde? nebo lze pouzit distribuovany prekladac (distcc)?

kompilovali jste nekdo gentoo za pouziti prekladacu od intelu?

kokot
Back to top
View user's profile Send private message
jkt
Developer
Developer


Joined: 06 Feb 2004
Posts: 1249
Location: Prague, Czech republic, EU

PostPosted: Fri Apr 02, 2004 4:39 pm    Post subject: Reply with quote

teoreticky jde vsecko ;-)
hlavne nezpomen nastavit CFLAGS a CXXFLAGS pro spravnou architekturu ;-), jo a taky tusim Deu na czfree.net rikal, ze treba AMD procesory (resp. gcc na AMD) neumi korektne kompilovat pro obycejny x86, ale nevim, co je na tom pravdy...
Back to top
View user's profile Send private message
Supp
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2004
Posts: 3
Location: Plzeò, Czech Republic

PostPosted: Sun Apr 18, 2004 1:39 am    Post subject: Reply with quote

Staèí emergovat distcc a zapojit ten silnìjší stroj do akce...mì na 150mhz notebook makaj 2x3Ghz stroje :P
Pak staèí jenom napsat ip tìch ostatních do konfiguráku a voila...
Back to top
View user's profile Send private message
jkt
Developer
Developer


Joined: 06 Feb 2004
Posts: 1249
Location: Prague, Czech republic, EU

PostPosted: Tue Apr 20, 2004 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

a jak je to s tou podporou amd -> intel? (treba athlon->i686)
Back to top
View user's profile Send private message
delvit
n00b
n00b


Joined: 24 Sep 2003
Posts: 15

PostPosted: Sat Apr 24, 2004 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Jestli te zajima to, ze na intelacke masine jede i686 a chces kompilovat na AMD, tak to bezi uplne v pohode. Ted mi to tady jede a frci to bez chyb a pekne rychle.
Back to top
View user's profile Send private message
jkt
Developer
Developer


Joined: 06 Feb 2004
Posts: 1249
Location: Prague, Czech republic, EU

PostPosted: Tue Apr 27, 2004 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

jestli na atholn-tbird muzu kompilovat pro pentium2
Back to top
View user's profile Send private message
Viky
n00b
n00b


Joined: 11 Mar 2004
Posts: 7
Location: Prague, Czech republic

PostPosted: Sat May 08, 2004 8:55 am    Post subject: Reply with quote

Ano jde to. Ani ne pred rokem jsem na svem Duronu 700 prekladal kompletne cely Gentoo 1.4 pro 486tku. Vyndal jsem z ni disk (1,5 GB), dal jsem ho do Duronu a pri instalaci podle toho nastavil make.conf (CFLAGS, CXXFLAGS). Nakonec jsem udelal dve jadra. Jedno pro Duron, druhe pro 486tku, vratil disk a vse krasne funguje.

Pokud budes z LiveCD na PII kompilovat neco pro Athlon (nebo naopak), melo by to take jit.

Jen mala poznamka, protoze 1,5 GB disk je pro instalacni proces prilis maly, odkladaci prostor pri instalaci jsem odkazal na 40 GB disk v Duronu.
Back to top
View user's profile Send private message
j0seph
n00b
n00b


Joined: 26 Sep 2004
Posts: 55
Location: Slovakia

PostPosted: Fri Oct 01, 2004 9:39 pm    Post subject: Reply with quote

Samozrejme, ze to funguje, ved to musi. Nie je rozdiel vo vyrobcovi procaku, ci je to Intel, ci AMD alebo aj Transmeta...Hlavne ide o architekturu, ktora je pri vsetkych rovnaka, cize x86!
_________________
Security access compromised!
Back to top
View user's profile Send private message
jkt
Developer
Developer


Joined: 06 Feb 2004
Posts: 1249
Location: Prague, Czech republic, EU

PostPosted: Sat Dec 04, 2004 6:34 pm    Post subject: Reply with quote

sorry za delay.
ja jsem si to taky myslel (plus overil, z athlon-tbird to na p2 fakt jde ;-)), jenom mi bylo divny, ze jsem slysel opak, jenomze to mohlo bejt klidne nejakym starim development gcc...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Languages All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum