Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[TR][ISO-9]Gentoo stage 1 ve NPTL kurulumu
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2, 3, 4  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Languages
View previous topic :: View next topic  
Author Message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Sun Dec 12, 2004 9:17 pm    Post subject: [TR][ISO-9]Gentoo stage 1 ve NPTL kurulumu Reply with quote

bu belge www.gentoo-tr.com adresine aktarildi..
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA


Last edited by togan on Tue Feb 15, 2005 3:13 pm; edited 7 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
mrpdaemon
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Aug 2004
Posts: 129

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 9:15 am    Post subject: Reply with quote

selam togan,

ilk once tebrik ediyorum, gercekten ingilizcesi yeterli olmayan cekirge gentoo kullanicilari icin cok guzel bir metin hazirlamissin.

Buraya bir iki nacizane yorurumumu yazayim (bu aralar baya stage1 yapmis olaraktan) :)

Birincisi eger CPU'muz fazla iyi degilse bu isin cok uzun surmemesi bakimindan "nptlonly" USE flag'i ise yarayabilir baya. Sadece "nptl" USE flag'i verilince 2 tane glibc derliyor gentoo, bir tanesini (linuxthreads) /lib altina digerini (nptl) /lib/tls altina koyuyor. Bootstrap'te 2 kere glibc derlendigi icin +nptlonly baya kisaltiyor bootstrap'i. Yanliz nptl cok nadir programlarda (wine duydum ben sadece) sorun cikartabiliyormus, o yuzden linuxthreads'li glibc de bulundurmakta fayda olabilir.

Bir de linux26-headers'i kendin emerge etmene gerek yok, 2004.3 liveCD lerindeki portage snapshot'u kendisi merge ediyor bootstrap.sh'te, linux-headers'i etmiyor.

Ben biraz farkli bir sekilde stage1 yapiyorum, ama okudugum kadari ile gayet guzel yazmissin, gorebildigim bir hata yok.

Harcadigin zaman ve emek icin forum adina tesekkurler :)
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 3:07 pm    Post subject: Reply with quote

Selamlar

Gercekten cok guzel bir dokuman hazirlamissin.Bende vaktim olursa birde bu sekilde kurmayi deniyecegim.
Bu arada gecen gun bir defa daha bastan kurulum yaptim.
Bu iki haftada ucuncu kurulum denemesi oldu. :(
http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-x86-quickinstall.xml
burdaki sekliyle herseyi aynen yapmama ragmen simdide bilgisayari boot ederken gentoo yazisindan sonra belli bir sey okuyor ve komut satirina dusuyor.Komut satirinda hic bir komut calistiramiyorum.
Ayrica /var/log/ altinda messages adinda bir dosyada yok.

gentoo 2004.3
kernel vanilla-source
kernel derlemeyi bu sekilde yaptim.(#emerge genkernel; genkernel --menuconfig all)
grub yuklu
universal cdden stage3 seklinde kurulum yaptim.


fstab
#
/dev/hda1 /boot ext2 noauto,noatime 1 2
/dev/hda2 none swap sw 0 0
/dev/hda3 / reiserfs noatime 0 1
/dev/cdroms/cdrom0 /mnt/cdrom auto noauto,user 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /dev/shm tmpfs nodev,nosuid,noexec 0 0
------------------------------------------------------

Kolay gelsin
Back to top
View user's profile Send private message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 3:48 pm    Post subject: Reply with quote

gentr wrote:
Selamlar

Gercekten cok guzel bir dokuman hazirlamissin.Bende vaktim olursa birde bu sekilde kurmayi deniyecegim.
Bu arada gecen gun bir defa daha bastan kurulum yaptim.
Bu iki haftada ucuncu kurulum denemesi oldu. :(
http://www.gentoo.org/doc/en/gentoo-x86-quickinstall.xml
burdaki sekliyle herseyi aynen yapmama ragmen simdide bilgisayari boot ederken gentoo yazisindan sonra belli bir sey okuyor ve komut satirina dusuyor.Komut satirinda hic bir komut calistiramiyorum.
Ayrica /var/log/ altinda messages adinda bir dosyada yok.

gentoo 2004.3
kernel vanilla-source
kernel derlemeyi bu sekilde yaptim.(#emerge genkernel; genkernel --menuconfig all)
grub yuklu
universal cdden stage3 seklinde kurulum yaptim.


fstab
#
/dev/hda1 /boot ext2 noauto,noatime 1 2
/dev/hda2 none swap sw 0 0
/dev/hda3 / reiserfs noatime 0 1
/dev/cdroms/cdrom0 /mnt/cdrom auto noauto,user 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /dev/shm tmpfs nodev,nosuid,noexec 0 0
------------------------------------------------------

Kolay gelsin



selam sanýrým sorun grub.conf yada menu.lst ayarlarinda pastelersen bir göz atarým, tahminim kernel boot yaparken root bölümünü bulamýyor.

Dökümaný beðenmenize sevindim. Umarým bir çok gentoo cu dostun iþine yarar.

kolay gelsin.
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 3:59 pm    Post subject: Reply with quote

Soyle bir hata veriyor.

attempt to access beyond end of device
01:00: rw=0, want=4786, limit=4096
" " "
..

BusyBOx v1.00-pre7 (2004.12.12-11:09+0000)
Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of builtin commands.
/bin/sh : can't access tty: job control turned off

sekilde bir seyler yaziyor.Birebir kopya past yapamadigimdan yazimda hata olabilir.

grub.conf
---------------------------------
default 0
timeout 15
splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz

title=Gentoo Linux
root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/kernel-2.4.21 root=/dev/ram0 init=/linuxrc real_root=/dev/hda3
initrd (hd0,0)/initrd-2.4.21
------------------------------------------------------------
seklinde bir sey olmasi gerekiyor.

Tesekkurler.


Last edited by gentr on Mon Dec 13, 2004 4:05 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 4:03 pm    Post subject: Gentoo linux stage 1 NPTL kurtulumu. Reply with quote

Selam, mrpdaemon

Öncelikle belgeyi beðendiðinize sevindim. Destekler ve öneriler herzaman gelecekteki çalýþmalar için bir kuvvet kaynaðý olacaktýr.

Ayrýca önerilerinin tümüne katýlýyorum. Arada bazý farklýlýklar olmasýnýda bir zenginlik olarak yorumluyorum.

Kolay gelsin.
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 4:41 pm    Post subject: Reply with quote

Hepsini birebir kopyaliyorum.

grub.conf

    ----------------------
    default 0
    timeout 15
    splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz

    title=Gentoo Linux
    root (hd0,0)
    kernel (hd0,0)/kernel-2.4.27 root=/dev/ram0 init=/linuxrc real_root=/dev/hda3
    initrd (hd0,0)/initrd-2.4.27

    ----------------------



fstab

    ----------------------
    # /etc/fstab: static file system information.
    # $Header: /home/cvsroot/gentoo-src/rc-scripts/etc/fstab,v 1.14 2003/10/13 20:03:38 azarah Exp $
    #
    # noatime turns off atimes for increased performance (atimes normally aren't
    # needed; notail increases performance of ReiserFS (at the expense of storage
    # efficiency). It's safe to drop the noatime options if you want and to
    # switch between notail and tail freely.

    # <fs> <mountpoint> <type> <opts> <dump/pass>

    # NOTE: If your BOOT partition is ReiserFS, add the notail option to opts.
    /dev/hda1 /boot ext2 noauto,noatime 1 2
    /dev/hda3 / reiserfs noatime 0 1
    /dev/hda2 none swap sw 0 0
    /dev/cdroms/cdrom0 /mnt/cdrom auto noauto,user 0 0
    #/dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto 0 0

    # NOTE: The next line is critical for boot!
    none /proc proc defaults 0 0

    # glibc 2.2 and above expects tmpfs to be mounted at /dev/shm for
    # POSIX shared memory (shm_open, shm_unlink).
    # (tmpfs is a dynamically expandable/shrinkable ramdisk, and will
    # use almost no memory if not populated with files)
    # Adding the following line to /etc/fstab should take care of this:

    none /dev/shm tmpfs defaults 0 0

    ---------------------------------------


menu.lst

    ------------------------------------------
    default 0
    timeout 15
    splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz

    title=Gentoo Linux
    root (hd0,0)
    kernel (hd0,0)/kernel-2.4.27 root=/dev/ram0 init=/linuxrc real_root=/dev/hda3
    initrd (hd0,0)/initrd-2.4.27

    -----------------------------------------------
Back to top
View user's profile Send private message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

Selam

Tam olarak bir karar veremedim. Sanýrým sorun kernelde, Ýstersen benim derlediðim gibi derlemeyi deneyebilirsin. Eðer önemli bir hata olmazsa sanýrým çalýþýr.

Code:
#
# emerge gentoo-dev-sources
#cd /usr/src
#rm linux && ln -s linux-2.6.9-gentoo-r9 linux && cd linux
#wget http://www.kolkola.org/gentoo/.config && make menuconfig

ve ayarlarýmýzý hardwareye göre yaparýz. Ve kerneli derleriz. derleme komutu kernel.2.6.x için
Code:
#make && make modules modules_install install


bu iþlemden sonra /boot içerisinde kernelimiz vmlinuz ismiyle bulunmasý gerekir.

buna göre grub.conf þöyle olmasý gerekir


Code:
default 0

timeout 30

splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz

title=Gentoo Linux

root (hd0,0)
kernel (hd0,0)/vmlinuz root=/dev/hda3


bu þekilde eðer ide chipset modulleri doðru olarak ayarlanmýþsa kesin çalýþýr. Tabii kernel-2.6 olarak senin için sakýncasý yoksa. Eðer kernel-2.4 olmasýný istersen derleme komutu biraz farklý.

Code:
# make dep && make bzImage modules modules_install


diðer kýsýmlar 2.6 yapýlanlar ile ayný olacak.

kolay gelsin
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Mon Dec 13, 2004 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

Bu konuda soyle bir seyler buldum.
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=262206&highlight=attempt+beyond+device
Sanirim sorun boyle birsey olmali.
Back to top
View user's profile Send private message
ercxy
n00b
n00b


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 55
Location: MA

PostPosted: Tue Dec 14, 2004 2:34 am    Post subject: Reply with quote

yanilmiyorsam bu initrd.img in memory'ye sigmamasiyla alakali..
kerneli derelerken
device drivers-> blockdevices ->

<*> RAM disk support
(4096) Default RAM disk size (kbytes)
[*] Initial RAM disk (initrd) suppor

4096 yi 8196 yap..
Back to top
View user's profile Send private message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Tue Dec 14, 2004 6:38 pm    Post subject: Reply with quote

gentr wrote:
Bu konuda soyle bir seyler buldum.
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=262206&highlight=attempt+beyond+device
Sanirim sorun boyle birsey olmali.



selam eger sendeki hata buradaki gibi ise grub.conf içindeki kernel bölümünü
þu þekilde deðiþtirip deneyelim. (genkernel ile yapýlan derlemeler için geçerli)

Code:
kernel /kernel-2.4.27 root=/dev/ram0 init=/linuxrc ramdisk=8196 real_root=/dev/hda vga=792


kolay gelsin.
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Tue Dec 14, 2004 7:58 pm    Post subject: Reply with quote

grub.conf

    ----------------------
    default 0
    timeout 15
    splashimage=(hd0,0)/grub/splash.xpm.gz

    title=Gentoo Linux
    root (hd0,0)
    kernel (hd0,0)/kernel-2.4.27 root=/dev/ram0 init=/linuxrc ramdisk=8196 real_root=/dev/hda3
    initrd (hd0,0)/initrd-2.4.27

    ----------------------

Biraz ugrastiktan sonra (vga kismini ve hda kismini degistirdikten sonra) calisti.
Artik boot ediyor.Ancak 8139too ag kartiyla alakali hata veriyor.
Quote:
... can't load module 8139cp
missing kernel or user mode driver 8139cp

Ve internet yok.Ayrica netmount servisini baslatamiyor.
lsmod yapinca 8139too diye bir modul var ama unused diyor.
Ayrica /boot adinda bir dizin var ama ici bos. :(
ama ben mount /dev/hda1 /boot yapinca oldu.Normalde fstab kisminda ayarli acaba neden boyle yapiyor?
Ama ilk defa gentoo linux sistemim boot etti. ;)

tesekkurler.
Back to top
View user's profile Send private message
ercxy
n00b
n00b


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 55
Location: MA

PostPosted: Wed Dec 15, 2004 5:25 am    Post subject: Reply with quote

"Ayrica /boot adinda bir dizin var ama ici bos. Sad
ama ben mount /dev/hda1 /boot yapinca oldu.Normalde fstab kisminda ayarli acaba neden boyle yapiyor? "


fstab 'in options kisminda noauto yaziyorsa, otomatik olarak mount etmez..
su sekilde birsey olmasi lazim
dev/hda1 /boot noauto, noatime 0 0

burdaki noauto yu sil..

hayirli olsun ilk boot'un..

8139XX sorunu na gelince yuklenmedigini soyledigi module le lsmod un soyledigi module farkli..En kolay cozum kernel derlerken 10/100Mbit ethernet kartlarininin hepsini <M> module olarak sec boylece eger kartin destekleniyorsa, ki %99 oyledir, dogru module'u yuklemis olursun..Daha sonra senin kartin tam olarak oldugunu ogrendign zaman sadece o module secersin.. alternatif olarak knoppix'i kullan kartin ne oldugun hangi modulu kulladigini ogren..

ifconfig komutu nediyor? ..
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Wed Dec 15, 2004 8:58 am    Post subject: Reply with quote

Selam
Sadece lo var.Diger eth0 ag kartini gormuyor.Simdi tekrar kernel mi derlemem gerekiyor?
Yanlis bilmiyorsam ag kartim Realtek 8139 gibi bir sey olmasi gerekiyor.Vede daha oncekli linux yuklemelerimde bir sorun cikarmamisti.
Birde kernel derlemek icin hangi komutlari veriyorum?
Code:
#emerge genkernel; genkernel --menuconfig all

bu komutlar yeterli mi?
Tesekkurler.
Back to top
View user's profile Send private message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Wed Dec 15, 2004 3:58 pm    Post subject: Reply with quote

gentr wrote:
Selam
Sadece lo var.Diger eth0 ag kartini gormuyor.Simdi tekrar kernel mi derlemem gerekiyor?
Yanlis bilmiyorsam ag kartim Realtek 8139 gibi bir sey olmasi gerekiyor.Vede daha oncekli linux yuklemelerimde bir sorun cikarmamisti.
Birde kernel derlemek icin hangi komutlari veriyorum?
Code:
#emerge genkernel; genkernel --menuconfig all

bu komutlar yeterli mi?
Tesekkurler.


selam ilk yapmamiz gereken ilk önce (kernel derlemeden önce)

Code:
#lspci
#lsmod
#rc-update show
#dmesg | grep eth0 


bu ciktilari pasteleyelim önce

kolay gelsin
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA
Back to top
View user's profile Send private message
ugus
Apprentice
Apprentice


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 213
Location: Darmstadt, Germany

PostPosted: Wed Dec 15, 2004 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

gentr wrote:

Birde kernel derlemek icin hangi komutlari veriyorum?
Code:
#emerge genkernel; genkernel --menuconfig all

bu komutlar yeterli mi?
Tesekkurler.


eski konfigurasyonunu korumak icin ve kernelin derlenme suresini gereksiz yere uzatmamak icin bence
Quote:
genkernel --oldconfig --menuconfig all
desen daha iyi olur.
bu komuttan sonra konfigurasyon ekrani gelecek orda gerekli degisiklikleri yap.
_________________
while(!sleep())
{
sheep++;
}
My Desktop
Back to top
View user's profile Send private message
ugus
Apprentice
Apprentice


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 213
Location: Darmstadt, Germany

PostPosted: Wed Dec 15, 2004 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

togan,
how to icin ellerine saglik, cok guzel olmus .artik turkce de bir how to muz var 8) :D
_________________
while(!sleep())
{
sheep++;
}
My Desktop
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Wed Dec 15, 2004 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

Selam

Sizin cevablari gormeden live cd ile sistemi tekrar actim ve chroot yaptim.Ardindanda "emerge mc" yazdim.Yapacagi basit bir islem icin bir suru dosya filan indirdi suan kurulum yapiyor.Bu arada dosyalarin icinde xorg'da var.Bana biraz sacma geldi neden durup dururken xorg icin dosya cekiyorki.Islemler biter bitmez tekrar cevap yazmaya calisirim.
Kolay gelsin.
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

lsmod ciktisi
Code:

Module                  Size  Used by    Not tainted
btaudio                 9756   0  (unused)
soundcore               3332   3  [btaudio]
tmscsim                29425   0  (unused)
scsi_mod               89188   1  [tmscsim]
8139too                13768   0  (unused)
mii                     2208   0  [8139too]
input                   3136   0  (unused)
usbcore                54988   1


lspci
Code:

0000:00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 430HX - 82439HX TXC [Triton II] (rev 03)
0000:00:07.0 ISA bridge: Intel Corp. 82371SB PIIX3 ISA [Natoma/Triton II] (rev 01)
0000:00:07.1 IDE interface: Intel Corp. 82371SB PIIX3 IDE [Natoma/Triton II]
0000:00:09.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 02)
0000:00:09.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 02)
0000:00:0a.0 SCSI storage controller: Advanced Micro Devices [AMD] 53c974 [PCscsi] (rev 10)
0000:00:0b.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
0000:00:0c.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 86C326 5598/6326 (rev 0b)


rc
Code:

            bootmisc | boot                         
             checkfs | boot                         
           checkroot | boot                         
               clock | boot                         
         consolefont | boot                         
         crypto-loop |                               
          domainname |                               
                 gpm |                               
              hdparm |                               
            hostname | boot                         
             hotplug |      default                 
             keymaps | boot                         
               local |      default nonetwork       
          localmount | boot                         
             modules | boot                         
            net.eth0 |      default                 
              net.lo | boot                         
            netmount |      default                 
                nscd |                               
             numlock |                               
           rmnologin | boot                         
              rsyncd |                               
              serial | boot                         
                sshd |                               
           syslog-ng |      default                 
             urandom | boot                         
          vixie-cron |      default                 
                 xdm |                               
                 xfs |                               
              xprint |                               



dmsg
Code:

divert: allocating divert_blk for eth0
eth0: RealTek RTL8139 at 0xd800, 00:e0:7d:a2:25:9f, IRQ 11
eth0:  Identified 8139 chip type 'RTL-8139C'

Sistem biraz eski :)
Sonra p4 bilgisayara kurmak istiyorum.Suan ogrenmek amacli olarak kuruyorum.

Kolay gelsin.
Back to top
View user's profile Send private message
ercxy
n00b
n00b


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 55
Location: MA

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

emerge -av mc

These are the packages that I would merge, in order:

Calculating dependencies ...done!
[ebuild R ] app-misc/mc-4.6.0-r12 +X -debug +gpm +ncurses +nls -samba +slang +unicode 0 kB

Total size of downloads: 0 kB


mc programinin Default use flaglerinin arasinda X de var, o yuzden "emerge mc" yaparsan butun bu use flaglerin gerektirdigi programlari da kurar..
" USE="-X" emerge mc " yapsaydin Xorg u kurmazdi..
genelde bir program kurararken -av opsiyonunu kullan, kurmakistyecegi butun programalri gosterdikten sonra sana kurup kurmak istemedini soruyor...
Back to top
View user's profile Send private message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

gentr wrote:
lsmod ciktisi
Code:

Module                  Size  Used by    Not tainted
btaudio                 9756   0  (unused)
soundcore               3332   3  [btaudio]
tmscsim                29425   0  (unused)
scsi_mod               89188   1  [tmscsim]
8139too                13768   0  (unused)
mii                     2208   0  [8139too]
input                   3136   0  (unused)
usbcore                54988   1


lspci
Code:

0000:00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 430HX - 82439HX TXC [Triton II] (rev 03)
0000:00:07.0 ISA bridge: Intel Corp. 82371SB PIIX3 ISA [Natoma/Triton II] (rev 01)
0000:00:07.1 IDE interface: Intel Corp. 82371SB PIIX3 IDE [Natoma/Triton II]
0000:00:09.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 02)
0000:00:09.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 02)
0000:00:0a.0 SCSI storage controller: Advanced Micro Devices [AMD] 53c974 [PCscsi] (rev 10)
0000:00:0b.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
0000:00:0c.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 86C326 5598/6326 (rev 0b)


rc
Code:

            bootmisc | boot                         
             checkfs | boot                         
           checkroot | boot                         
               clock | boot                         
         consolefont | boot                         
         crypto-loop |                               
          domainname |                               
                 gpm |                               
              hdparm |                               
            hostname | boot                         
             hotplug |      default                 
             keymaps | boot                         
               local |      default nonetwork       
          localmount | boot                         
             modules | boot                         
            net.eth0 |      default                 
              net.lo | boot                         
            netmount |      default                 
                nscd |                               
             numlock |                               
           rmnologin | boot                         
              rsyncd |                               
              serial | boot                         
                sshd |                               
           syslog-ng |      default                 
             urandom | boot                         
          vixie-cron |      default                 
                 xdm |                               
                 xfs |                               
              xprint |                               



dmsg
Code:

divert: allocating divert_blk for eth0
eth0: RealTek RTL8139 at 0xd800, 00:e0:7d:a2:25:9f, IRQ 11
eth0:  Identified 8139 chip type 'RTL-8139C'

Sistem biraz eski :)
Sonra p4 bilgisayara kurmak istiyorum.Suan ogrenmek amacli olarak kuruyorum.

Kolay gelsin.


Selam buradaki duruma göre kernel derlemenize gerek yok modul 8139too zaten yüklü. Sorun sanirim ifconfig ayarlarinda.

þimdi þu komutlarla bir deneme yapalým bakalým net çalýþacakmý ?

Code:
#ifconfig eth0 192.168.1.3 netmask 255.255.255.0 up   (size ait lan IP ne ise o yazýlacak 192.168.1.3 yerine)
#route add default gw 192.168.1.1  (size ait gateway ne ise o yazýlacak 192.168.1.1 yerine)
#/etc/init.d/net.eth0 restart  yada /etc/init.d/net.eth0 start (eðer zaten stop derse)
#ifconfig  (eðer eth0 yazýlmýþsa net çalýþacak demektir)

Eðer net çalýþýrsa
sonra birde þu çýktýyý alalým

Code:
#emerge -s  baselayout 


kolay gelsin
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA


Last edited by togan on Sun Jan 09, 2005 9:59 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Yanliz benim sistem otomatik ip atiyor,(DHCP )
Onun icin ne yapmam gerekiyor?
Back to top
View user's profile Send private message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

gentr wrote:
Yanliz benim sistem otomatik ip atiyor,(DHCP )
Onun icin ne yapmam gerekiyor?


selam o zaman þöyle yapalým

Code:
# ifconfig eth0
# dhcpcd eth0
# ping -c 3 yahoo.com


kolay gelsin
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA
Back to top
View user's profile Send private message
gentr
n00b
n00b


Joined: 18 Nov 2004
Posts: 70

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

simdide bu paketi kurmam gerekiyor. :(
emerge dhcpcd

Code:
USE="-X" emerge dhcpcd


seklinde live cd ile boot edip kuruyorum.
Back to top
View user's profile Send private message
togan
Apprentice
Apprentice


Joined: 10 Jun 2004
Posts: 200
Location: Germany NRW

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 5:32 pm    Post subject: Reply with quote

gentr wrote:
simdide bu paketi kurmam gerekiyor. :(
emerge dhcpcd

Code:
USE="-X" emerge dhcpcd


seklinde live cd ile boot edip kuruyorum.


selam, evet net baðlanamamasýnýn sebebleri ortaya çýkýyor galiba. :D

kolay gelsin
_________________
Gentoo 2006.1 stage1 MSI nforce 4 Athlon64 Nvidia PCI Express
Raptor74 GB + 200 GB X 2 SATA
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Languages All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum